Royals otti täyden pistepotin kotipelissään

Wasa Royals otti 40-21 (32-0) voiton Helsinki Wolverinesista kauden ensimmäisessä kotipelissään. Avauspuolikkaalla repäisty johto riitti voittoon ja ottelun toisella puoliajalla peliaikaa annettiin joukkueen nuoremmalle miehistölle.

Kolmen viikon tauolta kentille palanneella Royalsilla on varovainen alku ennakkoon altavastaajana pidettyä Wolverinesia vastaan.  Ensimmäisen neljänneksen ainoasta pistesuorituksesta vastasi Roni Viinamäki, joka nappasi pelinrakentaja Timothy Morovickin pitkän heiton kiinni kantaen pallon maaliin.  Vaasalaisten ketsuppipullon korkki poksahti vasta toisella neljänneksellä, jonka aikana joukkue takoi jokaisella neljällä hyökkäysvuorollaan pallon maaliin saakka. Aiemmissa peleissä pienemmässä roolissa ollut Alpha Jalloh oli perjantaina elementissään, eikä Wolverinesin nuorilla takakenttäpelaajilla ollut mahdollisuuksia pysäyttää pallotaituria pahanteosta.  Jalloh teki yhden neljänneksen aikana kolme touchdownia ja siirtyi loppupelin ajaksi vaihtoaition puolelle.

Royals-valmennus antoi ottelu toisella puoliskolla peliaikaa nuorelle QB-lupaukselleen, Elias Haapamäelle joka onnistui kertaalleen kantamaan pallon maaliin juoksupelillään. Haapamäen saldoksi pelistä jäi TD:n lisäksi 8 onnistunutta heittoa 18 yrityksestä joilla 121 edettyä jaardia. Kertaalleen pallo päätyi vastusajan puolustuksen hyppysiin.

Vaasalaisten säkityskone DeMArco Artis ei pelissä päässyt kartuttamaan tilastoaan, mutta linjan keskellä pelaava Arkady Naus onnistui kertaalleen taklaamaan Wolverines-pelinrakentajan aloituslinjan takana.  Royalsin puolustuksen tähdeksi nousi nuori Raul Khalifa, joka kartutti taklaustilastoaan 10,5 takauksellaan. Viktor Mänty säesti vieressä 9,5 suorituksellaan.

Ottelun Vakuuttavammaksi pelaajaksi ensimmäisen puoliajan suorituksillaan noussut Alpha Jalloh kertoi Ruutu-haastattelussaan nauttineensa pelaamisesta perjantaina:

Wolverines nelinkertaisti kauden TD-saldonsa

Wolverines aloitti pelin pirteästi ja onnistui ajoin löytämään hyökkäyspeliinsä kateissa ollutta rytmiä jo pelin avauspuoliskolla.  Helsinkiläisten onnistui kuitenkin vaikeuttamaan omaa iltaansa karkeilla omilla virheillä sekä rangaistuksilla, jotka avasivat vastustajalle kerta toisensa jälkeen hyvät kenttäasetelmat pelin ratkaisuun.  Pelin ensimmäisen puoliajan karuista lukemista (32-0) huolimatta sekaan mahtui hyviä suorituksia ja toivetta paremmasta jatkossa. Alpha Jallohille ei nuori Wolverines takakenttä toki voinut yhtään mitään ja miehen kolme touchdownia yhden neljänneksen aikana kertoo paljon pelin hengestä.

Tilastollisesti perjantain peli oli Wolverinesille kauden paras. Kolme touchdownia, 367 edettyä jaardia ja pelinrakentaja Rasmus Laalon 63 %  (29-46-0) osumatarkkuus heitoissa ovat hyviä lukuja. Lukujen taustalta löytyy hienoja yksilösuorituksia.  Sebastian Lugora ja William Young kuljettivat palloa juoksuillaan ajoin mallikkaasti ja toisen pelin Wolvoissa pelannut yhdysvaltalaislaituri Kevin Adams oli vahvassa vedossa. Adams viimeisteli kaksi touchdownia ja eteni pallon kanssa 11 kiinniotollaan 132 jaardia. Miehen kiinniotoista kolme oli neljännen yrityksen pitkiä pelejä, joilla Adams piti joukkueensa hyökkäystä hengissä. Pelaamissaan kahdessa ottelussa Adams on ehtinyt napsimaan jo 20 koppia ja tulee olemaan jatkon peleissä se mies, jolle asetetaan päälystakkeja.

Wolverines-puolustuksesta oman mainintansa ansaitsee nuori Kaapo Viuha, joka kartutti syötönkatkotilastoaan yhdellä lisäsuorituksella.

Ottelun jälkeen pelinrakentaja Rasmus Laalo myönsi, että joukkue tekee yhä liikaa virheitä hyökkäyspelissään:

Ottelun data ja statistiikka: 9.6.2023 18:30 Royals – Wolverines, Vaahteraliiga – Jenkkifutis tulospalvelu

Arkistokuva: Irja Vaateri