Butchers piti lupauksensa, kauden isoin ryöstö Seinäjoella

Butchers on amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestari vuosimallia 2023.  Porvoolaiset kävivät röyhkeällä ryöstöretkellä Seinäjoella. Runkosarjan voittanut Crocodiles hävisi helteisen loppuottelun lukemin 7-27 (0-7).

Porvoon Butchers voitti seitsemännen Suomen mestaruutensa kukistamalla Seinäjoki Crocodilesin helteisellä Seinäjoen OmaSp Stadionilla selvin numeroin. Peli oli kahden vahvan puolustuksen taistelu, joka ratkesi pellonmenetyksiin toisella puoliajalla. Seinäjokiset menettivät pallon ottelun aikana Butchersille neljästi, Porvoolaiset eivät luopuneet pallosta väkivaltaisesti kertaakaan. Butchers käytti riistämänsä kenttäasemat hyväksi ja teki tarvittavat pisteet ottelun voittamiseen. Joukkueen kaksi ensimmäisä touchdownia olivat suoria seurauksia vastustajan pallonmenetyksistä.

Vaahteramaljan ennätykset paukkuivat

Lauantain Vaahteramaljan MVP-pelaajaksi nimettiin Butchersin Brandon Wellington. Yhdysvaltalainen juoksi ottelun ensimmäisen touchdownin pelin toisen neljänneksen lopulla ja siirsi vierasjoukkueen johtoasemaan puoliajalle. Tukimiehen paikalla pelannut Wellington oli isossa roolisssa Crocodilesin runkosarjassa junan lailla edenneen hyökkäyksen pysäyttämisessä lauantaina. Hän taklasi ottelussa 14 kertaa, joka on uusi Vaahteramaljan taklausennätys.

Toinen tuore Butchersin ennätysmies on juuri 18-vuotta täyttänyt Luukas Eerola, jonka Pohjola Vakuutus palkitsi ottelun vakuuttavimpana pelaajana. Nuori laitahyökkääjä naulasi kolme viimeistä naulaa Crocodilesin arkkuun tekemällä kaikki kolme joukkueensa toisen puoliajan touchdownia. Eerola sivuaa touchdowneillaan Vaahteramaljan TD-ennätystä, jota aiemmin piti hallussaan jo seitsemän pelaajaa.

Crocodilesin ainoan touchdownin viimeisteli Christian Powell seitsemän jaardin juoksupelillään.

Butchers ylsi lauantaina siihen, mihin tuskin kukaan muu Porvoon ulkopuolella jaksoi uskoa ennen kautta tai sen aikanakaan. Taipumaton joukkue nousi kerta toisensa jälkeen vaikeista asemista voittoon ja kruunasi kautensa komeasti Mikko Seppäsen ennustamaan ”kauden isoimpaan ryöstöön”.

Näin ottelun vakuuttavin pelaaja kertoi tunnelmista pelin päätyttyä:

Ottelun data ja statistiikka: 9.9.2023 16:00 Crocodiles – Butchers, Vaahteraliiga – Jenkkifutis tulospalvelu

Kuva: Jari Turunen