Steelers täydensi jenkkiviisikkonsa linjapelaajalla

Paluuta parrasvaloihin tekevä Steelers julkaisi vappuna viidennen yhdysvaltalaispelaajansa sopimuksen. Kuopiolaisten hyökkäyslinjaa vahvistaa 23-vuotias Robert Mihaly.

Kuopio Steelers on kolmas kauteen 2024 valmistautuva liigajoukkue, joka saa uusien sääntöjen mahdollistaman viiden jenkkipelaajan kiintiönsä täyteen.  Savolaisjoukkueen viimeinen avoin kiintiöjenkin paikka lukitaan hyökkäyslinjaan asettuvalle Robert Mihalylle.  Conneticutista lähtöisin oleva Michaly pelasi yliopistopelinsä aluksi kotiosavaltionsa Trinity Collegessa (NCAA D3) ja viimeisteli opintonsa niin ikään Conneticutissa sijatsevassa Sacret Heart Universityssä (NCAA D1).

Steelers-päävalmentaja Niclas Carpelan kertoo, että linjapelaajan löytäminen joukkueeseen ei ollut helppoa:

– Saatiin yksi todella tärkeä palanen joukkueeseen Robertin myötä. Hyvän OL pelaajan löytäminen ja saaminen Suomeen osoittautui paljon vaikeammaksi kuin meistä kukaan uskoikaan, mutta lopussa kiitos seisoo. Välillä tuntui, että onko meidän tyydyttävä vain johonkin keskinkertaisuuteen, mutta Robert on kaikkea muuta!

Toistaiseksi Steelersin lisäksi ylimääräisen jenkkilinjamiehen mahdollisuuden ovat hyödyntäneet Seinäjoki Crocodiles ja Lohja Crusaders.

Steelersin jenkkipaketti on nyt kasassa Robert Mihalyn lisäksi mustan Steelers-paidan tulevalla kaudella päällensä pukevat Josh Taylor (QB), Austin Brock (WR), Carlton Martial (LB) ja Jamarcus Henderson (DL).  Ensimmäistä kertaa modernin liigahistoriansa aikana Steelers lähtee kauteen ilman yhdysvaltalaista keskushyökkääjää.

Roy Kämppi vahvistaa Steelersin puolustusta

Steelers julkaisi aiemmin kotkalaistaustaisen Roy Kämpin sopimuksen kaudelle 2024. Kämppi on päävalmentaja Carpelanille tuttu pelaaja Eaglesin riveistä. Tukimiehen paikalla pelaava Kämppi oli Kotka Eaglesin 2022 vaahteraliigajoukkueen kolmanneksi paras taklaaja 44,5 pysäytyksellään.

Päävalmentaja Carpelan on tyytyväinen tutun luottopelaajan värväyksestä puolustukseensa:

-Roy on urheilullinen ja monipuolinen pelaaja, joka on pelannut puolustuksen tukimiehen lisäksi myös puolustuksen takamiehen (safety) paikkaa sekä toiminut ”rushaavana edge”-pelaajana. Tunnen Royn henkilökohtaisesti ja tiedän, että saatiin loistotyyppi ja hyvä pelaaja meille!

Kuopio Steelers avaa vaahteraliigakautensa Lohjalla lauantaina 18.5. jolloin vastaan asettuu Lohja Crusaders.

 

Lue myös:

Kuva: Trinity College Athletics