Wolverines värväsi hyökkäyslinjaansa jenkkipelaajan

Helsinki Wolverines liittyi niiden vaahteraliigakokoonpanojen joukkoon, jotka hyödyntävät sääntömuutoksen tuomaa mahdollisuutta ylimääräisen linjavahvistuksen värväämiseen. Kaudella 2024 helsinkiläisten hyökkäyslinjaa vahvistaa yhdysvaltalainen Tony Redmond.

Helsinki Wolverinesin tuore jenkkivahvistus on 28-vuotias Tony Redmond. Useilla eri hyökkäyslinjan pelipaikoilla kokemusta hankkinut yhdysvaltalainen pelasi yliopistopelinsä Western Colorado Universityssä (NCAA D2) ja viimeisteli uransa Oklahoma Panhandle Staten (NAIA) joukkueessa.  Yliopistouransa jälkeen Redmond on jatkanut pelaamista arena football liigassa Amarillo Venomsin hyökkäyslinjassa.

Hyökkäyslinja oli kaudella 2023 yksi nuoren ahmajoukkueen heikkouksista. Helsinkiläiset lähtivät lähes kaikkiin otteluihinsa edellisestä pelistä vaihtuneella linjakokoonpanolla. Wolverines-päävalmentaja Pekka Lamminsalo on tyytyväinen, että hyökkäyslinjaan saadaan Redmondin myötä kokemusta ja kokoa:

-Oli jo syksyllä selvää, että hyökkäyksen linjaan tarvitsemme tavalla tai toisella vahvistusta. Halusimme pelaajan, joka toisi fyysisyyttä ja kokemusta ja tällä tavalla auttaa kehittämään linjaamme kokonaisuutena. Tony on iso ja vahva pelaaja, jossa etenkin arvostamme, hänen kokemustaan käytännössä jokaiselta linjan paikalta. Täydellisessä maailmassa pidämme tietenkin Tonya yhdellä paikalla, mutta koska loukkaantumiset voivat heittää kapuloita rattaisiin, on tällainen pelipaikkajoustavuus kriittistä.

Redmond on nuoren Wolverines-joukkueen neljäs jenkkivärväys kaudelle 2024.  Joukkueen heittohyökkäystä vahvistaa kesällä laitahyökkääjä Kevin Adams ja puolustuksessa pelaavat Darius Lewis (DB) sekä Alvin Reels Jr (LB). Lisäksi vahvuudessa on Tsekin passin omaava William Young (RB/WR).  Young, Reels ja Lewis ovat harjoitelleet joukkueen mukana läpi talvikauden.

Helsinki Wolverines avaa oman liigakautensa viikkoa muita joukkueita myöhemmin. Viime kaudella sarjassa seitsemänneksi sijoittuneet helsinkiläiset saavat avauspelissään vastaansa rajusti kauteen panostavan Kuopio Steelersin. Wolvojen avausottelu pelataan Helsingin Velodromilla lauantaina 25.5. klo 16:30 alkaen.

 

Tutustu:  Vaahteraliigan sarjaohjelma 2024

Kuva:  Oklahoma Panhandle State University Athletics