Royals värväsi tukimiehen Texas A&M-Commercesta

Wasa Royals julkaisi torstaina kolmannen jenkkivahvistuksensa nimen ja pelipaikan. Tukimiehen roolissa viihtyvä Prince Lollar on hankkinut pelikokemuksensa kovatasoisen Texas A&M-Commerce Lionsien joukkueessa.

Vaasalaisjoukkue Royals on liigahistoriansa aikana tullut tunnetuksi kovatasoisista yhdysvaltalaisvahvistuksistaan. Seura on ehtinyt julkaisemaan aiemmin jo kaksi totuttua laatua edustavaa jenkkiä (Alpha Jalloh, DeMarco Artis) eikä joukkueen kolmaskaan vahvistus ole meriiteiltään siitä heikommasta päästä. Prince Lollar edusti yliopistopeleissään NCAA I-divisioonassa pelaavan Texas A&M Commercen joukkuetta.

Royalsin urheilutoimen johto perustelee tukimiehen paikalle värvätyn Lollarin valintaa seuran tiedotteessa näin:

-Meillä oli ajoittain ongelmia pysäyttää joukkueiden juoksuhyökkäyksiä kaudella 2023. Asia nostettiin meidän valmennuksessa tikun nokkaan ja haluttiin siihen kolmikantainen muutos. Yksi niistä kannoista oli yhdysvaltalainen tukimies, joka on fyysinen taklaaja. Prince Lollar sopii tähän profiiliin erinomaisesti. Hän on suhteellisen iso ja fyysinen tukimies, 188 cm ja 110 kg. Näkemämme ja valmentajapalautteiden perusteella hänellä on erinomainen pelisilmä.

Royals sijoittui kauden 2023 juoksupuolustusten tilastorankingissa viidennelle sijalle sallittuaan peleissään vastustajille keskimäärin 149,3 juoksujaardia. Sarjan parhaan juoksupuolustajan, Kuopio Steelersin vastaava luku viime kaudella oli 73,9.

25-vuotias Lollar pelasi High School pelinsä keskushyökkääjän paikalla edeten peleissään juosten lähes 200 jaardin keskiarvolla. Kesä näyttää käytetäänkö monipuolista yhdysvaltalaista myös hyökkäyksen rooleissa Royalsin pelisuunnitelmassa.

Vaasalaisjoukkueella on nyt julkaistuna kolme viidestä sääntöjen sallimasta jenkkipelaajasta. Seura on aiemmin kertonut, että kaikki viisi positiota tullaan täyttämään. Avoimena ovat vielä yhden hyökkäyslinjaan sijoittuvan pelaajan paikka, sekä hyökkäyksen positio, jonka korkealla todennäköisyydellä tulee täyttämään yhdysvaltalainen pelinrakentaja.

Lue myös: Prince Lollar vahvistamaan Royalsin puolustusta

Kuva: Texas A&M Commerce Athletics