Royals voittoon kauden avauksessaan

Vaasa Royals avasi kauden kotivoitolla kukistamalla vieraaksi saapuneen Porvoo Butchersin 33-12 (26-0). Vaasa karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla siirtymällä 19-0 johtoon heti toisen neljänneksen alkuun, ennen kuin Porvoon hyökkäys sai peliään juurikaan avattua. Kun heti toisen puoliajan alkuun Diondre Borel juoksi kotijohdoksi 33-0, oli voittotaistelu käytännössä jo ohi. Toisella puoliajalla Butchers sai hyökkäystään toimimaan tehden kaksi kavennusmaalia.

Royals-hyökkäyksessä tuore pelinrakentaja Diondre Borel osoittautui liukkaaksi menijäksi, johon porvoolaiset eivät meinanneet saada käsiään kiinni. Yhden heitetyn maalin lisäksi Borel vastasi päivän komeimmasta suorituksesta 59 jaardin juoksumaalillaan. Nuorten maajoukkue pelinrakentaja Jere Byman aloitti ottelun vaasalaisille ja heitti yhden maalin. Kiinniottajista Ranskan maajoukkuelaitahyökkääjä Aymeric Nicault nappasi kuusi kiinniottoa, joilla joukkue eteni 151 jaardia ja yhden maalin. Vaasalaispuolustuksesta Marc Millan teki Vaasan avauspisteet syötönkatkonpalautuksella ja keräsi yhdeksän taklausta. Millan sai hyvää tukea toiselta tukimieheltä Joshua Davisilta, joka päätyi myös yhdeksään taklaukseen.

Butchers pelinrakentaja Hans Fortunelle ottelun alku oli murheellinen. Ensimmäinen heitto meni omille, mutta seuraavat kaksi päätyivät vastustajan näppeihin. Fortune kokosi itsensä kuitenkin hyvin ja heitti loppujen lopuksi yli 250 jaardia ja yhden maalin. Porvoolaisista eniten juoksemalla eteni Okko Kuipers, vaasalaisten pitäessä aloittavan keskushyökkääjä Dayton Winn pimennossa. Puolustuksen puolella Kenneth Bradley keräsi ottelun korkeimman taklausmäärän (12) ja yhden säkin.

Butchers saa ensi torstaina vieraakseen Kuopio Steelersin, kun taas Vaasa Royals matkaa viikon kuluttua sunnuntaina Helsinki Roostersin vieraaksi. Huomenna lauantaina kierroksen viimeisessä ottelussa Seinäjoki Crocodiles saa vastaansa vielä Tampere Saintsin. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 14.00. Jos et pääse Seinäjoelle otteluun paikanpäälle, voit katsoa sen myös Ruudusta.

Tilastot löydät ottelun Gamecenter-sivulta.

Vaasa Royals – Porvoo Butchers 33-12 (26-0)