Roosters saa vieraakseen sarjanousijan Kotkasta

Helsinki Roosters isännöi torstaina Velodromilla jo kauden toista vaahteraliigapeliään.  Vastustajaksi saapuu sarjanousija Kotka Eagles, jolle peli on kaikkien aikojen ensimmäinen ylimmällä sarjatasolla.

Roosters on ehtinyt hakemaan pelituntumaa kahdessa kovassa pelissä ennen kuin suurin osa liigajoukkueista on päässyt lähellekään tositoimia.  Pelituntumasta on etua kamppailuun lähdettäessä, mutta samalla kilpailevat joukkueet ovat päässeet tutustumaan helsinkiläisten pelikirjaan ennakkoon.  Torstain peliin lähdettäessä kotkalaisten pelikirja on kaikille mysteeri, joskin hyökkäyksen koordinaattori Kari Leivojan ja pelinrakentaja Chris Forcierin otteet ovat aiemmilta kausilta tiedossa.

Roosters lähtee otteluun lähes samalla aloituskokoonpanolla kuin Steelers-peliin.  Ainoastaan puolustuslinjassa Otto Oinonen on nostettu ottelusta poissa olevan Jaradat Malekin tilalla ja ainakin ennakkotiedoissa Eemeli Tuominen pelaa takakentällä epävarmaksi listatun yhdysvaltalaisen Emory Polleyn kulmapuolustajan tontilla. Polley oli sivussa kauden avauksesta lauantaina.

Ranskalaislaituri Aymeric Nicault oli Roostersin liiga-avauksen paras etenijä yhteensä 126 jaardillaan.  Erityisesti helsinkiläiset kaipaavat juoksujaardeja, joita Steelersia vastaan kertyi ainoastaan 55.

Forcierilla hyvät muistot Roostersista

Kotka Eaglesin yhdysvaltalainen pelinrakentaja Chris Forcierilla on kokemusta Roostersin kaatamisesta. Edellisen kerran kukonpojat kohdatessaan Forcier johdatti Wolverinesin voittoon ja välieriin vahvan henkilökohtaisen panoksen avulla.  Nyt Forcierin ympärillä on uusi miehistö, jonka suorituskyky liigatasolla on ennen torstaita suuri arvoitus.

Alustavan pelaajalistan mukaan kotkalaiset eivät saa avausotteluun mukaan jenkkilaituriaan Peter Andersonia, joten Forcierin heittoja ovat kiinniottamassa Veeti Kiviluoma, Veikko Langi, Miro Aarrevuo sekä aiemmin keskushyökkääjän paikalla loistanut Ysufa Lehtinen. Kotkalaisten juoksuvoimasta vastaa pelinrakentajan lisäksi Ville Hämäläinen, jolle povataan läpimurtokautta liigassa.

Eaglesin suuri voimavara torstaina tulee olemaan sarjanousijan into, jolla tuore liigajoukkue lähtee hakemaan voittoa jenkkifutiksen kaikkien aikojen menestyksekkäimmästä suomalaisjoukkueesta.  Roosters tarvitsee tässä vaiheessa merkintöjä voittosarakkeeseensa, joten odotettavissa Velolla tiukkaa vääntöä.

Tutustu näihin ja olet kartalla