Wolverines isännöi Eaglesia kotkalaisten kauden päätöspelissä

Vaahteraliigan 14. peliviikko avataan Helsinki Wolverinesin ja Kotka Eaglesin kohtaamisella.  Helsinkiläiset tarvitsevat lisää sarjapisteitä pysyäkseen mukana taistelussa välierien kotiedusta. Kotka Eaglesille peli on toistaiseksi viimeinen Vaahteraliigassa.

Vaahteraliigan runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella sarjasijoituksiin liittyviä panoksia on vielä torstain kotijoukkue Wolverinesilla, sekä lauantain taisteluparin Crocodilesilla ja  Roostersilla. Yllättäviin pistemenetyksiin ei tässä vaiheessa kautta ole enää varaa, joten Wolverines lähtee kotipeliinsä taistelemaan tärkeistä sarjapisteistä. Eagles pääsee fiilistelemään pelissä ilman paineita. Sarjasijoitus tulee olemaan seitsemäs ja ilman offseason yllätyksiä joukkueen pelit jatkuvat 2023 I-divisioonassa.

Kotka Eaglesin kausi ei ole ollut seurajohdon odotusten mukainen. Alkukaudella tapahtuneet avainpelaajien loukkaantumiset suistivat sarjanousija tappiokierteeseen, joka ei ole oiennut missään vaiheessa. Pelinrakentaja Chris Forcierin ja keskushyökkääjä Ville Hämäläisen menetykset tekivät alun perin juoksujoukkueeksi povatusta Eaglesista pahasti siipirikkoisen. Kauden päätöspeliin kotkalaiset saavat kuitenkin parsittua kasaan joukkueen,  jota vastaan kenelläkään ei ole varaa lähteä höntsäilemään puolivaloilla.

Eaglesin hyökkäyspelin vaarallisin ase on viime peleissä ollut pelinrakentaja Darrien Boonen ja laituri Peter Andersonin yhteistyö. Andersonilla on Vaahteraliigassa eniten kiinniottoja (68 kpl) ja kiinniottojaardeja (935). Mies lähtee varmasti viimeiseen peliin metsästämään tosissaan tuhannen jaardin merkkipaalua.

Kotkalaisten alkuperäisestä keskushyökkääjäkolmikosta (Ville Hämäläinen, Yusufa Lehtinen, Marnol Raudver) kukaan ei pue viimeiseen otteluun, joten juoksupeleistä Velodromilla pääsevät nautiskelemaan Atte Jokinen ja hienoja voimajuoksua peleissään esittänyt Jamarcus Henderson. Hendersonin käyttäminen juoksuroolissa vie mahdollisuuden Andersonin peluuttamiseen laidalla, joten Eaglesin hyökkäyspelinen ennakointi on vastustajan puolustuksen valmennukselle normaalia helpompaa.

Eaglesin torstain kokoonpanossa useammalle miehelle on merkitty tuplavastuita sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa. Käpylän Velodromille on luvattu torstai-illalle kostean helteistä keliä, joten pelin edetessä useammalle pelaajalle on odotettavissa hikisiä hetkiä.

Micky Kyei pelasi edellisen kerran Wolverines-paidassa kaudella 2020 (Kuva: Jari Turunen)

Vielä kerran Micky Kyei

Helsinki Wolverines lähtee runkosarjan viimeiseen kotipeliinsä 35 miehen rosterilla. Rosterista puuttuvat mm. yhdysvaltalainen takapuolustaja Darius Lewis sekä keskushyökkääjä William Young. Joukkueelta löytyy kuitenkin reservistä korvaavia miehiä ja torstaina Wolverines-puolustuksessa pelaa kaksi yhdysvaltalaista tukimiestä, Joseph Kordus ja Alvin Reels.

Ahmojen puolustuksen takakentän pelaajapulaa saapuu paikkaamaan Micky Kyei, joka on alkukesän pelannut rugbyä Helsinki Warriorsin joukkueessa. Kyei tunnetaan aiemmilta kausilta nopeana laitahyökkääjänä, mutta torstaina miehen pääasialliseksi pelipaikaksi on merkitty kulmapuolustaja. Porvoolaislähtöinen Kyei pelasi edellisen kerran Wolverines-paidassa kaudella 2020. Tuolloin joukkue eteni Vaahteramaljaan, mutta ei onnistunut kukistamaan Kuopio Steelersiä finaalipelissä. Viime kaudella Kyei edusti Vaahteraliigassa Helsinki Roostersia.

Kesän kääntyminen kohden syksyä nähdään Vaahteraliigan Velodromi-pelien käynnistymisajasta.  Olympiapyhätöstä puuttuu tarvittava valaistus, joten Wolverines- Eagles potkaistaan vauhtiin jo klo 17:30.

Wolverines lähtee peliin selvänä ennakkosuosikkina.  Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Wolverinesin 7-76 voittoon

Kuva: Jari Turunen

Näillä pääset vauhtiin:

 

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen pahaat palat