Wolverines murskaavan ylivoimainen Eaglesin kauden päätöksessä

Helsinki Wolverines otti ylivoimaisen voiton kauden päätöspelinsä pelanneesta Kotka Eaglesista. Sarjanousijalta otettiin luulot pois heti ottelun ensimmäisellä pelillä ja päätösvihellyksen jälkeen taululla komeili tulos 72-0 (49-0).

Torstain vaahteraliigapelin suoran Ruutu-lähetyksen asiantuntijakommentaattori Janne Seppä tiivisti illan tapahtumat yhteen lauseeseen: Ei tästä jäänyt hirveästi lapsille kerrottavaa.

Vaahteraliigan 14 viikon avausottelun lähtöasetelmat olivat selvät. Kaikki 11 aiempaa liigapeliään hävinnyt Eagles saapui kauden päätökseensä niukalla miehistöllä ja Wolverines oli ylivoimainen ennakkosuosikki. Joukkueiden edellisen kohtaamisen 7-76 vienyt Wolverines oli hienosäätänyt omaa ryhmitystään pelin luonteeseen sopivaksi ja puki peliin 35 miehen kokoonpanon.

Ottelun luonne kävi selväksi heti ensimmäisestä pelitilanteesta alkaen. Curtis Slater palautti Eaglesin aloituspotkua 27 jaardia ja heti kotijoukkueen ensimmäisestä pelistä RJ Long koppasi Jabari Harrisin heiton haltuunsa ja kuljetti pallon maaliin 58 touchdowniksi. Wolverines teki ottelun ensimmäisen neljänneksen aikana neljä touchdownia ja peli oli taputeltu valmiiksi.

Ottelun Vakuuttavimmaksi Pelaajaksi valittu Wolverines-pelinrakentaja Harris pelasi ainoastaan ensimmäisen puoliajan, mutta ehti heittää kolme ja juosta itse kaksi touchdownia.  Ottelun toinen puolisko sujui Wolverines-hyökkäyksessä Rasmus Laalon komennossa. Kotijoukkueen hyökkäyksessä TD:n makuun pääsivät Harrisin ja Longin lisäksi Sebastien Sagne, Juuso Alakoski ja Joonatan El Ouacef. Tomi Jokinen potkaisi kaikki kymmenen lisäpistettä haarukkaan ja nosti kauden potkujen pistesaldonsa lukemaan 41.

Wolverines teki pelissä kymmenen touchdownia, joista neljä kirjattiin puolustuspelaajien nimiin. Curtis Slater otti kaksi syötönkatkoa ja palautti molemmat maaliin saakka. Sama onnistui Alvin Reelsiltä kertaalleen. Pelin omituisimmasta TD:stä vastasi Eric Irvin, joka nappasi Eaglesin epäonnistuneen lentopotkun ilmasta haltuunsa ja palautti pallon maaliin saakka. Neljän TD:n lisäksi Wolverines-puolustus kirjasi nimiinsä yhden kahden pisteen safetyn.

Jos Wolverines oli toivonut pelistä hyvää harjoitusta bye-viikoltaan palattaessa, se ei torstaina toteutunut Hyökkäys ei saanut pelissä toivottua määrää toistoja oman puolustuksen taituroidessa maaleja sarjatulella.  Ottelun jälkeisessä Ruutu-haastattelussa kahden TD:n Curtis Slater kertoi, että Eaglesin ykköstykki Peter Anderson oli puolustuksen erityisvartioinnissa.

Eaglesin kausi nyt ohi

Eaglesin vaahteraliigakausi päättyi murheellisiin lukemiin. Hyökkäys keräsi jäähyväispelissä jaardeja yhteensä 63 ja pelinrakentaja Darrien Boone heitti kolme touchdownia, mutta kaikki vastustajan puolustajille. Kapea rosteri näkyi ottelun lopputuloksessa, vaikka Wolverines pelasi ottelun toisen puoliskon niiltä osin kakkosketjulla, kun miehiä oli torstaina pukeissa.

Kotkalaisten tähtilaituri Andersonilla oli mahdollisuus yltää kiinniottojaardeissaan yli tuhannen jaardin rajan, mutta torstain kuudella kopilla otetut 44 jaardia nostivat miehen kausilukeman 979 jaardiin. Lukema on toistaiseksi kovin sarjan laitureista.

Eaglesin kovin mies kentällä torstaina oli yhdysvaltalainen Jamarcus Henderson, joka keräsi pelin komeimmat taklauslukemat (8 kpl) ja ehti hyökkäyksessä kantaa palloa kuusi kertaa.

Kauden päätös on usein jäähyväisten aikaa ja tällä kertaa oman uransa päätöksestä pääsi kertomaan Eaglesin takapuolustaja Veikko Kallio, joka on ennen viimeisiä pelejä liigan syötönkatkotilaston jaetulla kärkisijalla. Näin intterien erikoismies uransa päätöksestä Ruutu-haastattelussa pelin jälkeen:

 

Eaglesin kausi on nyt taputeltu valmiiksi ja vuonna 2023 taistelu jatkuu I-divisioonassa. Wolverines pelaa edelleen Vaahteraliigan välieräpelien kotiedusta ja kohtaa runkosarjan viimeisessä pelissään United Newland Crusadersin viikon päästä torstaina Lohjalla.

Tutustu:  Ottelun tilastot

Kuva: Jari Turunen