Roosters ja Crocodiles taistelevat lauantaina välieräpelin kotiedusta

Vaahteraliigan 14. viikon päättää Helsinki Roostersin ja Seinäjoki Crocodilesin odotettu kohtaaminen.  Seinäjokiset veivät taisteluparin ensimmäisen pelin kotikentällään ja ovat vahvoilla taistelussa playoff-kotiedusta.  Roosters haluaa välttää välieräpelin Väinölänniemelle ja lähtee kotipeliinsä vahvalla ryhmällä.

Lauantain vaahteraliigakamppailussa pelataan suurin panoksin. Seinäjoki Crocodiles voi voitolla varmistaa välieräpelin kotistadionilleen. Kauden loppua kohden vahvistunut Roosters ei tule antautumaan helposti ja on valmiina taistelemaan sarjasijoituksista kotiyleisönsä kannustamana. Helsinkiläiset ovat kutsuneet katsomoon Roostersin vuoden 1982 mestarijoukkueen pelaajat, joten asiantuntevaa kommentointia ja kannustusta on odotettavissa helteisen Velodromin lehtereiltä läpi pelin.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Seinäjoen Wirokit Stadionilla kesäkuussa päättyi kotijoukkueen juhliin lukemin 24-12.   Ottelussa Roostersin hyökkäyksellä oli suuria vaikeuksia erityisesti kolmannen yrityksen onnistumisien kanssa. Kolmansissa yrityksissään Roosters epäonnistui peräti 12 kertaa – onnistumatta siis kertaakaan. Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat kokeneet kauden aikana muutoksia ja hienosäätöä, joten ennakkosuosikkia lauantain peliin on vaikeaa määrittää. Roosters lähtee peliin viiden pelin voittoputkessa. Crocodilesilla on alla karvas tappio Steelersille edelliseltä pelikierrokselta.

Roostersin alkukauden pelaajamurheet ovat taakse jäänyttä elämään. Lauantaina kotijoukkue marssittaa kentälle täyden 45 miehen joukkueen, joka on laadultaan kauden paras. Crocodiles saapuu Helsingin vierailulle niin ikään vahvalla kokoonpanolla, joka on asettanut tavoitteekseen varmistaa vielä yhden pelin tarjoaminen kovaa kannustavalle kotiyleisölleen.

Crocojen Whitehead on ollut kauden tarkkakätisin pelinrakentaja (Kuva: Jari Turunen)

Pelinrakentajien taistelu

Vaahteraliigan pelinrakentajien keskinäinen taistelu huipentuu sarjan viimeisille kierroksille. Crocodilesin Zachary Whitehead pitää tällä hetkellä hallussaan sarjan tarkkakätisimmän QB:n viittaa.  Whiteheadin heittojen onnistumisprosentti on kymmenen pelin jälkeen 62,3. Vastaava lukema Roostersin Bryce Stancombella on 52,7 jolla yhdysvaltalainen sijoittuu Vaahteraliigan pelinrakentajista neljännelle sijalle. Heitettyjä touchdowneja löytyy eniten Crusadersin Shay Netteriltä ja Wolverinesin Jabari Harrisilta, joilla kummallakin onnistumisia löytyy 24 kpl. Lauantain pelinrakentajista Roostersin Stancombe vaanii kolmantena 23 touchdownillaan ja Crocojen Whitehead viidentenä 21 maalilla.  Myös pelinrakentajien tilastotaistelu huipentuu Vaahteraliigan viimeisillä kierroksilla.

Vaahteraliigakierroksen ennakkoon jännittävin ja mahdollisesti lämpötilaltaan kuumin ottelu potkaistaan käyntiin Käpylän Velodromilla klo 16:30. Aurinkorasvat matkaa ja katsomoon!

Näillä pääset vauhtiin

 

Katso joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat