Niko Nousiainen UNC:n puolustukseen

Vantaan Taftissa jenkkifutisoppinsa hankkinut puolustuksen linjapelaaja Niko Nousiainen on solminut kautta 2021 koskevan pelaajasopimuksen United Newland Crusadersin kanssa.

Maajoukkuerinkiin vuonna 2017 yltäneellä Niko Nousiaisella on takanaan useampia rikkonaisia kausia.  Kaudeksi 2020 hän solmi sopimuksen Helsinki Wolverinesin kanssa, mutta ei ollut mukana joukkueen kokoonpanossa yhdessäkään pelissä. Vuodeksi 2018 Nousiainen solmi sopimuksen Helsinki Roostersin kanssa, mutta ei pelannut mestarijoukkueen kokoonpanossa kauden aikana.   Nousiaisen viimeisin täysi pelikausi ajoittuu vuodelle 2017, jolloin mies pelasi Sveitsissä Basel Gladiatorsin paidassa, sekä Suomessa I-divisioonaa Helsinki Wolverinesin miehistössä.

Vantaa Taftissa Nousiainen pelasi Vaahteraliigaa neljän kauden ajan (2013-2016). Tilastoihin on liigapeleistä kertynyt yhteensä 35 taklausta ja 3 pelinrakentajan säkitystä.

Maajoukkueleirillä itsensä kaudella 2017 telonut Nousiainen aikoo nyt tosissaan palata liigakentille ja kokee olevansa valmis vaahteraliigavauhtiin. UNC:n tiedotteessa mies kertoo kunnostaan näin:

-Nyt on paikat taas kunnossa ja aikaa lähteä tosissaan tekemään sitä omaa juttua jälleen

Seuran tiedotteen mukaan UNC:n hyvä valmennus sekä nousijajoukkue olivat yhdet niistä syistä, mikä sai Nikon tulemaan ristiretkeläisiin. Ensi kaudelle miehen tavoite on tehdä mahdollisimman paljon säkkejä sekä taklauksia ja olla esimerkkinä nuorille pelaajille.

Crusadersin pävalmentaja Tuomas Heikkinen on tyytyväinen saadessaan uuden miehen mukaan puolustuslinjaansa:

-Niko on valmis pelaaja, jolla on kokemusta sekä treenaamisestä että pääsarjassa pelaamisesta. Odotan vahvaa, hyvää liigatason peruspelaamista ja uskon, että näemme häneltä myös isoja pelejä.

Lähde:   Crusaders

Katso myös Nousiaisen Ruutu+ haastattelu kaudelta 2016: