Seppänen nousi Lohjalla kotimaiseksi jaardikuninkaaksi

Perjantai-iltana Lohjalla pelattiin sarjataulukon kannalta merkityksetön vaahteraliigaottelu United Newland Crusadersin ja Porvoon Butchersin kesken. Asetelmasta huolimatta Harjun kentän yleisölle tarjoiltiin komeat maalikarkelot joissa Mikko Seppänen ja Seth Rowland rohmusivat pisteitä ja jaardeja.

Perjantain vaahteraliigaottelun tilastoja jouduttiin odotelemaan pitkälle lauantai-iltaan, ennen kuin numerot saatiin ojennukseen järjestelmävian jäljiltä. Ottelussa itsessään ei ollut sarjataulukon kannalta merkitystä pelin kummallekaan osapuolelle, mutta kentällä esitettiin siitä huolimatta komeita yksilösuorituksia. Yksi ennakkoon jännitetty asetelma oli Mikko Seppäsen jaardit. 

Ennen ottelua Royalsin Tom Suoste oli kotimaisten etenijöiden taulukon kärjessä 1165 jaardillaan ja matkalla Ari Tuuli Trophyn voittajaksi.  Eroa toisena olevaan Butchersin Mikko Seppäseen oli ennen peliä 228 jaardia. Vuodesta 2016 lähtien kaikki vuoden etenijän tittelit kaapannut Seppänen ei varmasti lähtenyt kalastamaan Lohjalta kahdeksatta kiinnitystä etenijän palkintoon, mutta sai sellaisen sieltä tuliaisiksi. Seppänen keräsi pelissä komeat 328 jaardia ja nousi kotimaisten etenijöiden tilaston kärkeen 100 jaardin marginaalilla Suosteeseen.

Lohjalla kentällä nähtiin myös Vaahteraliigan absoluuttinen jaardikuningas.  Crusadersin taskuraketti Seth Rowland oli repäissyt tuntuvan johdon tilastokakkosena olevaan Royalsin Alpha Jallohiin jo ennen päätöspeliä, mutta lisää jaardeja saatiin nähdä yleisön riemuksi. Rowlandin perjantaiset 224 jaardia nostivat miehen koko kauden lukeman 2562 jaardiin ja ero Jallohiin repesi 506 jaardiksi.

Lähes sadan pisteen peli

Itse ottelusta muodostui odotetun viihdyttävä. Porvoo ei lähtenyt peliin jarruttelemaan ja voitti sen lukemilla 44-55 (18-21). Kentällä porvoolaiset laittoivat kroppaa likoon lihaa säästämättä ja useat pelaajat pääsivät kaunistelemaan erityisesti kiinniottotilastojaan Brandon Gwinnerin laitettua palloa taivaalle 38 kertaa. Porvoon nuorista pelaajista ensimmäisen touchdowninsa pääsi tekemään nuori Zacharias Karbin, joka sai ottelun jälkeen äänensä kuuluviin Ruudun pelaajahaastattelussa:

Crusaders lähti peliin päättämään kautensa positiivisiin tunnelmiin ja onnistui siinä tappiosta huolimatta.  Eräänlaisena kauden huipentumana voidaan pitää nuoren toisen polven keskushyökkääjä Arttu Blomqvistin otteita UNC:n viimeisellä hyökkäysvuorolla.  Blomqvist sai pallon kainaloon kaksi kertaa ja tulos oli komea. Nuori keskushyökkääjä karkasi ensin 70 jaardin juoksupeliin ja viimeisteli suorituksensa 15 jaardin touchdown-juoksullaan.  Pistesuoritus oli toisen polven jenkkifutarin ensimmäinen Vaahteraliigassa.  Ansaitusti myös Blomqvist kutsuttiin ääneen kauden viimeiseen Ruutu-haastatteluun:

 

Vaahteraliiga jatkuu tulevalla viikolla välieräpeleillä.

  • La 02.09   klo 15:00 Crocodiles – Royals, Wirokit Stadion, Seinäjoki
  • Su 03.09  klo 14:30  Butchers – Roosters, Keskuskenttä, Porvoo

Ottelun data ja statistiikka:  26.8.2023 16:30 Crocodiles – Steelers, Vaahteraliiga – Jenkkifutis tulospalvelu

Arkistokuva: Jari Turunen