Butchers päävalmentaja vaihtuu

Vaahteraliigajoukkue Porvoon Butchers on kertonut mestaruusvalmentaja Jim Nendelin palaavan joukkueen päävalmentajaksi. Nendel korvaa aiemmin ilmoitetun Gordon McGruderin pitkittyneen koronapandemian tuoneiden epävarmuustekijöiden johdosta.

60-vuotias Jim Nendel on tuttu mies Porvoossa. Hän oli johdattamassa mustapaitoja kaudella 2010 aina mestaruuteen saakka ja vielä kaudella 2011 välieräpeliin.  Kaudella 2012 Nendel valmensi Ranskassa La Courneuve Flashia. Omassa Europlayers-profiilissaan Nendel kertoo valmennusprojekteistaan viime vuosilta:

-Viime vuosien aikana olen ollut Yhdysvalloissa ja käynnistänyt uutta high school-jalkapalloprojektia Washingtonissa.  Uuden joukkueen pelaajista 80% ei ollut pelannut jalkapalloa aiemmin, mutta onnistuimme jo kolmannella kaudellamme yltämään osavaltiossa kolmansiksi. Tiedän miten joukkue rakennetaan voittavaksi.

Ennen Suomen vuosiaan Nendel toimi apuvalmentajana ja puolustuksen koordinaattorina Spokane Wolfpack nimisessä puoliammattilaisjoukkueessa Washington Statessa.

Vuosina 2010 ja 2011  Nendel toimi Porvoossa päävalmentajan roolinsa ohella myös puolustuksen koordinaattorina. Kaudelle 2021 hänen vastuulleen annetaan hyökkäyksen koordinointi.

Lähde:  Butchers

Lue myös:   Gordon McGruder Porvoon Butchersin päävalmentajaksi