Kaksi paluumuuttajaa Wolverines-hyökkäykseen

Helsinki Wolverines on julkaissut solmineensa sopimukset Teemu Rantasen ja Kim Lovénin kanssa. Molemmat laitahyökkääjät ovat pelanneet aiemmin ahmapaidoissa.

Teemu Rantanen on pelannut Wolverinesin miehistössä 2010-luvun alkuvuosina kolmessa Vaahteramalja-ottelussa, joista vuoden 2011 päättyi ahmojen juhliin.  Tuleva kausi on Rantaselle kahdestoista jenkkifutiksen parissa. 175 senttinen laitahyökkääjä on pelannut koko uransa Suomessa Wolverinesin riveissä yhtä Helsinki 69ersin kautta lukuun ottamatta (2016). Viimeisimmät vuodet Rantanen on pelannut ja harjoitellut Puolassa,  jonne hän muutti töiden perässä vuonna 2018. Puolassa joukkueina ovat olleet Krakor Tigers ja Wieliczka Dragons.  Ensimmäisen ”import-kautensa” Rantanen pelasi Tsekeissä Ostrava Steelersin joukkueessa 2017.

28-vuotias Kim Lovén taas on aloittanut peliuransa 22-vuotiaana korkeakoulujenkkifutisjoukkue Lappeenranta Wildmenissa.  Hallitsevan Suomen College Football-mestarin riveissä hän on voittanut kaksi SM-kultaa (2018 & 2019). Wolverinesiin Lovén siirtyi ensimmäisen kerran vuonna 2016, kun halusi kokeilla riittääkö rahkeet sarjapelaamiseen I-divisioonassa. Viime kaudella Lovén nähtiin taas 1-divisioonassa hänen liityttyä kesken kauden East City Giantsin miehistöön.  Kesä 2021 tulee olemaan  kookkaan laitahyökkääjän ensimmäinen Suomen ylimmällä sarjatasolla.

Wolverines-hyökkäyksen koordinaattori Kari Leivoja tuntee molemmat laiturit aiemmilta vuosiltaan ja kehuu Wolverines-verkkosivuilla tuoreita signauksiaan:

-Hyvät vahvistukset kyseessä. Teemu on pienempi ja nopeampi jätkä, kun taas Kim on vähän isompi rungoltaan. Saadaan erityyppisiä laitahyökkääjiä ja hyvää vaihtelua meidän porukkaan. Oon tyytyväinen näistä. Laitahyökkääjiä ei hirveän montaa ollut, eli saatiin lisättyä vähän tuon pelipaikan rosteria. Hyvä mätsi meille.

Kim Loven on voittanut kaksi mestaruutta korkeakoulujefussa Lapeenranta Wildmenin miehistössä

Molemmilla paluumuuttajilla on suuria odotuksia tulevalle kesälle. Rantanen odottaa erityisesti paikallispelien tunnelmaa:

-Kyllähän paikalliskamppailut Roostersia vastaan ovat aina mahtavia! Molemmin puolin on latausta normaalia runkosarjamatsia enemmän. Tavoitteeni on auttaa joukkuetta voittamaan jokainen mahdollinen peli. Kiva olla takaisin kotona. Toivottavasti fanit pääsevät seuraamaan otteluita paikan päälle!

Myös Lovenilla on  muistoja kuitattavana edelliseltä Wolverines-kaudeltaan:

-Viimeisin matsini Wolverines-paidassa oli finaalitappio. Eiköhän nyt ole aika muuttaa se. Nähdään Velodromilla kesällä!

Wolverines OC Leivoja mainitsi Wolverinesin laitahyökkääjä-rosterin olleen ennen tuoreita signauksia kapealla pohjalla.  Julkistettuina tai verkkosivujen pelaajalistalta löytyvät toistaiseksi ainoastaan  Juuso Alakosken, Rasmus Laalon ja Kimmo Suoniemen nimet.  Varmanäppisen Curtis Slaterin voi myös olettaa pelaavan kesällä laiturin paikalla.  Joukkueen pelinrakentajaksi on värvätty heittopainotteista peliä pelaava yhdysvaltalainen Ryan Sample.

Lähde: Wolverines

Kuvat: Jari Turunen, Wildmen