Curtis Slater palaa Vaahteraliigaan

Vaahteraliigan hopeajoukkue Helsinki Wolverines on solminut pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen takapuolustaja Curtis Slaterin kanssa. Slaterille vuonna 2019 asetettu kahden vuoden mittainen urheilijan toimintakielto päättyi 16.2.2021

Curtis Slater on yksi tehokkaimmista 2010-luvulla Suomessa pelanneista yhdysvaltalaispuolustajista. Kolmen Helsinki Roostersissa pelatun kauden aikana Slater saavutti kolme mestaruutta, kirjautti tililleen 161 taklausta ja nappasi 17 syötönkatkoa. Hänet valittiin kaikilla kolmella kaudellaan Vaahteraliigan All Stars-miehistöön takapuolustajan paikalle.  Lisäksi Slater pitää hallussaan Vaahteraliigan kaikkien aikojen tilastoissa lentopotkupalautusjaardien yhden kauden ennätyslukemat 443 jaardia (2017). Potkupelien spesialisti palautti kolmen vaahteraliigakautensa aikana lentopotkuja yhteensä 804 jaardia ja aloituspotkuja 580 jaardia.

Slaterin loistelias ura Suomessa katkesi hänen annettua positiivisen metyyliheksaaniamiinia sisältäneen näytteen 8.9.2018 pelatussa ottelussa. Metyyliheksaaniamiinia kuuluu maailman antidopingtoimisto WADA:n kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelon luokkaan piristeet.

”Mikä ei tapa, vahvistaa”

31-vuotiaan Slaterin toimintakielto on nyt kärsitty ja mies on edustuskelpoinen Suomen kentillä. Kulunutta kahta vuotta Slater kuvaa Wolverinesin verkkosivuilla kuluttavaksi ja uuvuttavaksi.

-Olen pitänyt itseni aika kiireisenä erilaisten työmahdollisuuksien ja henkilökohtaisten pyrkimysten saralla, joilla olen mahdollistanut elämäni jatkamisen täällä Euroopassa. Kun yhtälöön lisää myös koronapandemian, uskon, että kokemus on auttanut kehittämään tietynlaisen henkisen mielentilan. Tämä taas on auttanut pysymään rauhallisina näinä koettelevina aikoina. Kuten sanonta menee: mikä ei tapa, vahvistaa.

Slater kertoo pitäneensä itsensä kunnossa ja on hyvin valmistautunut paluuseen. Tulevalla kaudella miehen on tarkoitus jatkaa hetkellisesti keskeytynyttä uraa korkealla suoritustasolla.

-Olen pysynyt positiivisena ja kärsivällisenä koko prosessin ajan ja teen kaikkeni, että pääsen jatkamaan sitä menestystä, johon minut on tavattu yhdistää.

Wolverines päävalmentaja Michael Mattingly on tyytyväinen uudesta monitoimimiehestä, joka tarjoaa vaihtoehtoja useille pelipaikoille:

-Olemme enemmän kuin tyytyväisiä saadessamme Curtisin joukkueeseen ja takaisin Vaahteraliigaan. Hänen kyvykkyytensä on tunnettu tosiasia ja tulen peluuttamaan häntä monipuolisesti joka puolella kenttää. Hänellä on varmasti keskeneräisiksi jääneitä asioita hoidettavana. Hyvää kannattaa odottaa.

Ennen Suomeen saapumistaan 2016 Curtis Slater on pelannut Saksassa Hamburg Huskies (2015) ja  Marburg Mercenaries (2014) miehistöissä. Yliopistouransa hän pelasi D2-yliopisto West Texas A&M:n puolustuksessa. Vuonna 2015 Slater oli Team USA:n mukana voittamassa jenkkifutiksen maailmanmestaruutta Ohion Cantonissa.

Curtis Slater #22 oli Team USA:n mukana voittamassa maailmanmestaruutta Ohion Cantonissa 2015

Takakenttä täynnä taitoa

Helsinki Wolverines on vahvistanut off season-kaudella erityisesti puolustuksen takakentän miehitystä. Viime kaudella useampikin nuori db-pelaaja löi itsensä läpi liigatasolla ja kilpailee peliajasta tuoreiden vahvistusten kanssa. Kotimaisista pelaajista Arttu Ketonen ja Elmeri Laalo ovat saaneet rinnalleen maajoukkuemies Rufail Khalifan Vaasasta. Ulkomaalaisvahvistuksista ovat aiemmin julkaistu myös D1-yliopistossa (Southeastern Louisiana) näyttönsä antaneen Dejion Lynchin sekä jo useamman kauden Suomessa pelanneen Eric Irvinin sopimukset. Keskushyökkääjän paikalle värvätty Breon Allen (East Carolina University D1) on lisäksi pelannut Eurooppa-uransa aikana poikkeuksetta kahteen suuntaan joukkueissaan Saksassa ja Tanskassa.

Puolustuksen koordinoinnista vastaavalla Mattinglyllä tulee olemaan mielenkiintoinen tehtävä sijoitella useampia monipuolisesta pelityylistään tunnettuja takamiehiä yllättäviinkin rooleihin.

Lähde: Wolverines

Kuva: Jari Turunen

Katso myös Slaterin Ruutu+ haastattelu kaudelta 2018