Micky Kyei siirtyy Helsinki Roostersiin

Kaudella 2020 Helsinki Wolverinesin paidassa Vaahteramaljassa esiintynyt Micky Kyei vaihtaa paikallisvastustajan rosteriin.  Kyei on aiemmin pelannut Vaahteraliigassa Wolverinesin ohella Tampere Saintsissa ja Porvoon Butchersissa.

Helsinki Roosters tiedotti lauantaina Micky Kyein vahvistavan Roostersia kaudella 2021.  Kyein oli tarkoitus osallistua keväällä 2020 Kanadan ammattilaisliiga CFLn Global Combine- ja draft-tilaisuuksiin, mutta koronapandemia sai miehen pysymään Suomessa.  Kaudella 2019 Kyei oli voittamassa Saksan GFL:n mestaruutta New Yorker Lionsin paidassa.

Kyei on monipuolinen pelaaja, joka viime kaudella pelasi sekä keskushyökkääjän, että laitahyökkääjän paikoilla.  Tilastoihin kirjattiin 425 all-purpose jaardia joista 170 aloituspotkujen palautuksista. Touchdowneja 5 ottelun kaudelta Kyeille kirjattiin 4 kappaletta. Kaikkiaan Micky on edennyt Vaahteraliigakentillä yhteensä 6120 jaardia, joka oikeuttaa kokonaistilastossa kuudennelle sijalle ja suomalaispelaajista kolmanneksi Ville Kurvisen ja Henri Myöhäsen taakana.

Roosters on aiemmin tiedottanut maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiryn jatkavan joukkueessaan.  Kyei tulee saamaan laadukkaita palloja Kadmiryn kanssa harjoitellessaan. Mikäli Kyein elossa oleva CFL-haave jää toteutumatta, on Kadmiry-Kyei yhteispelistä todennäköisesti hyötyä myös EM-peleihin valmistautuvalle Suomen maajoukkueelle.  Roostersin tiedotteessa Kyei kertoo sopeutuneensa hyvin Roostersin harjoitusvahvuuteen:

– On ollut ihan huikeeta! Suurin osa pelaajista on jo entuudesta tuttuja, joten on ollut helppo tulla mukaan. Minulla ei muistaakseni koskaan ole ollut oman pelipaikkani valmentajaa Suomessa, joten uskon kehittyväni paljon tänä talvena.

Roosters-päävalmentaja Juha Hakala kertoo MIckyn roolista Roostersin harjoitusvahvuudessa:

-Micky Kyei on äärimmäisen kova urheilija. Hän osoitti viime kaudella pystyvänsä pelaamaan Vaahteraliigassa niin laitahyökkääjänä kuin myös keskushyökkääjänä. Tällä hetkellä hän harjoittelee laitahyökkääjien kanssa.

Roosters tai CFL

CFL on kertonut suunnittelevansa Global Combine-tilaisuuttaan keväälle 2021.  Ilmoituksen mukaan kaikki viime talven globaaleista tapahtumista jatkoon selvinneet pelaajat kutsutaan Torontoon taistelemaan paikasta ammatikentille. Heidän joukossaan tultaneen näkemään myös Micky Kyei.  Micky kommentoi Roostersin tiedotteessa tulevaisuudennäkymiään näin:

– Isoin tavoite tänä vuonna on CFL:ssä pelaaminen. Jos se ei onnistu niin tottakai Vaahteramalja.

Lähde:  Roosters

Kuva:  Jari Turunen

Katso myös Micky Kyein haastattelu ennen Vaahteramalja XLI ottelua syyskuussa