Ville Kurvisen comeback Butchersiin

Porvoo Butchers pudotti varsinaisen sopimuspommin lauantaina. Vaahteraliigan kaikkien aikojen etenijätilaston kakkonen, Ville Kurvinen palaa kentille. Kurvisen roolia joukkueessa ei lyhyessä ilmoituksessa kerrottu tarkemmin.

Mainetta, kunniaa ja palkintoja laitahyökkääjän paikalla suurimman osan urastaan kerännyt Kurvinen esiintyi Vaahteraliigassa edellisen kerran kaudella 2018 seitsemässä ottelussa, Tuolloin pääosin  puolustuksen linjapelaajana. Saldoksi kaudesta 2018 kertyi 20,5 taklausta.

Kymppitonnin kerho lähestyy

Ville Kurvinen on edennyt vuodesta 2003 lähtien (SAJL:n virallinen tilastohistoria) vaahteraliigakentillä yhteensä 9545 jaardin matkan.  Ääriharvinaiseen kymppitonnin kerhoon miehellä on matkaa enää 455 jaardia. Toistaiseksi ainoastaan Stephen Stokes on ylittänyt edetyissä jardeissa tuon merkkipaalun yltäen lopulta tavoittamattomana pidettävään 12165 jaardiin. Touchdowneja Kurvisella on tilillään 91 kappaletta. Myös tehtyjen touchdownien tilastossa edelle on yltänyt vain yksi pelaaja, Stokes 117 maalillaan.

Puolustajan paikalla Kurvinen on ylittänyt satasen rajan 107 taklauksellaan (81+52).  Pelinrakentajasäkityksiä miehelle on kertynyt 14,5. Maajoukkuetta Kurvinen on ehtinyt vahvistamaan 16 ottelussa.

Kurvinen pelasi ensimmäiset ottelunsa Vaahteraliigassa jo kaudella 1998. Hän on yksi niistä pelaajista, joiden osalta digitaalisen aikakauden tilastointi ei anna kaikkea kunniaa ja lukemia esille koko uran ajalta. Saattaa siis olla, että todellisuudessa Kurvinen kolkuttelee jopa tilaston kärkipaikkaa.

Dynastian avainpelaajia

41-vuotias Ville kurvinen oli yksi Porvoo Butchersin dynastia-ajan avainpelaajista.  Hän oli mukana kaikilla Butchersin kuudella mestaruuskaudella 2005-2010.  Vuonna 2018 Kurvinen kommentoi Vaahteraliiga.fi haastattelussa:

– Tuntuu siltä, että tämä on tässä. Mutta olen sanonut niin ennenkin.

Butchers on aiemmin kertonut käynnistävänsä Rebuild-ohjelman, jonka tavoitteet asettautuvat yhtä kautta pitemmälle. Seura on ilmoittanut useamman profiilipelaajan paluusta miehistöönsä, mutta valmennuksen osalta uutisia ei ole vielä julkaistu.

Lähde: Butchers

Kuva: Sami Ranta

Katso myös Kurvisen Ruutu+ haastattelu kaudelta 2018