Joey Bradley sopimukseen Steelersin kanssa

Kuopio Steelers on solminut kautta 2021 koskevan sopimuksen pelinrakentajan paikalla pelaavan Joey Bradleyn kanssa. Bradley saapui Suomeen jo alkuviikosta

Joey Bradley on kokenut pelaaja eurooppalaisilta pelikentiltä. Hän on pelannut jenkkifutista menestyksellä Portugalissa (Lisboa Devils 2016, 2017), Puolassa (Gdynia Seahawks 2017, 2018)  ja Tšekkien liigassa (Vysocina Gladiators 2020).  Kaudella 2020 miehen oli aluksi määrä pelata Espanjassa Hospitalet Pionersin riveissä, mutta sarja keskeytettiin koronan takia. Pelejä Espanjassa kertyi viisi kappaletta.

Bradley oli tulossa jo kaudelle 2019 pelaamaan Suomeen Wasa Royalsin riveihin, mutta erimielisyydet päävalmentaja Brett Morganin kanssa pakottivat miehen jättämään joukkueen.  Omalla Europlayers profiilisivulla Bradley kuvaa edellistä Suomen keikkaansa näin:

-Did not play a game. I chose to leave the team before the season started because I did not agree with the direction the American HC was taking the team/offense (HC was fired mid-season). I am completely willing to be transparent and honest about the situation, please just ask. I have the Royals GM listed as a reference if you would like to hear another side of the story as well.

Bradley pelasi yliopistopalloa Diablo Valley Collegessa, University of North Dakotassa ja lopetti yliopistouransa University of New Havenissa, missä hän oli seniorikautensa päätteeksi ehdolla Harlon Hill palkinnon saajaksi. Harlon Hill palkinto annettaan vuosittain NCAA:n 2. divisioonan arvokkaimmalle pelaajalle.

Suomalaisia sukujuuria, Irlannin passi

Kuopio Steelersin hyvä maine joukkueena merkittävä syy Bradleyn valintaan:

-Olen kuullut vain loistavia asioita Steelersin organisaatiosta heidän aikaisemmilta ulkomaanvahvistuksiltaan. Isoäitini oli myös 100% suomalainen ja nautin todella paljon Suomesta maana. Olen yrittänyt päästä takaisin Suomeen pelaamaan sen jälkeen, kun kausi 2019 Vaasassa ei mennyt suunnitelmien mukaan

Steelers-päävalmentaja Pekka Utriainen on perustellusti tyytyväinen pelinrakentajasignauksestaan:

-Steelers jatkaa valmistautumistaan tulevaan 30-vuotis juhlakauteen nyt siis Joey Bradleyn johdolla, tavoitteenaan uusia Vaahteramaljan voitto. Bradley on kokenut amerikkalaispelinrakentaja, joka istuu hyvin joukkueen pelitapaan ja miehellä on myös Irlannin kansalaisuus, joten hän ei vie yhtään kolmesta sallitusta amerikkalaispelaajan paikasta joukkueessa.

Kuopio Steelers tiedotti aiemmin monivuotisen pelirakentajansa Seth Petersin vetäytyvän pelikentiltä ainakin toistaiseksi. Uusi mies, Joey Bradley saapui Suomeen jo alkuviikosta.  Steelers-tiedotteen mukaan pelinrakentaja läpäisi vaadittavat koronatestit sekä Tšekeissä että Suomessa, joten mies on liittynyt joukkueen treenivahvuuteen.

Kuva: Gdynia Seahawks

Lähde: Steelers

Tutustu myös Bradleyn high lights tallenteeseen 2020 Espanjan tynkäkaudelta