Marraskuun kokoonpanot, osa 3: Trojans

Vaahteraliigaan kaudelle 2017 tähtäävien joukkueiden ensimmäiset kokoonpanot julkaistiin lokakuun loppuun mennessä. Kriteerien mukaisesti jokaisella Vaahteraliiga-joukkueella on oltava sopimuspelaajia lokakuun päättyessä vähintään 25 kappaletta.

Kolmantena kokoonpanojen esittelyvuorossa vaahteraliiga.fi -sivulla on Turku Trojans.

Trojans kuuluu joukkueisiin, joissa valmennus uusiutuu suuresti kauteen 2016 verrattuna. I-divisioonasta kaudella 2013 vauhtia hakenut turkulaisjoukkue saavutti Mikko Virolaisen komennossa hopeaa kaudella 2014 ja kahdella seuraavalla kolmannen sijan. Nyt renessanssin aalto pyyhkäisee Turun amerikkalaisen aallon yli jälleen – ei yhtä voimakkaana kuin kaudella 2013 – mutta uusiutuminen näkyy valmennuksen lisäksi myös pelaajistossa. Moni ulkomailta tai -paikkakunnalta Turkuun saapunut pelaaja ei sopinut Trojansin kanssa jatkosta.

 

Maanantaina 7. marraskuuta Trojans tiedotti nimittäneensä päävalmentajaksi Karri Kuuttilan.

Hyökkäys:

Keskushyökkääjät:
Thach Mai Tri
Eemeli Valkamo
Miko Ylikoski
Laitahyökkääjät:
Joona Hedman
Magnus Riihimäki
Hyökkäyksen linja:
Tuomas Hvitfelt
Tuomas Koivikko
Mikael Lindroos
Jani Nurmi
Tuomas Tammero
RB/WR:
Dima Aho
Andreas Lindo

Turkulaishyökkäyksen osista vahvimmin on pysynyt koossa hyökkäyksen linja, vaikka ryhmän nimekkäimmän hahmon, Karri Kuuttilan nimi ainakin vielä marraskuun alussa listasta puuttuu. Marraskuun alussa Trojans tiedotti Kuuttilan valmentajasopimuksesta, jonka myötä Kuuttilaa ei luultavimmin nähdä pelikentillä kaudella 2017. Jani Nurmi palaa loukkaantumisensa jälkeen jälleen kokoonpanoon ja lisäksi Tuomas Koivikko jatkaa centerin paikalla. Myös Tuomas Tammero, Mikael Lindroos ja nuorten maajoukkueen linjan johtohahmoihin kuuluva Tuoms Hvitfelt jatkavat.

Keskushyökkääjien ensisijainen ykkösnimi on maajoukkuepelaaja Miko Ylikoski, joka tosin kuuluu Vaahteraliigan monitoimipelaajien kärkeen ja esiintynee jälleen useammallakin pelipaikalla. Sekä Vaahteraliigassa että III-divisioonan Lohja Lionsissa kaudella 2016 pelannut U19-maajoukkueen keskushyökkääjä Eemeli Valkamoa odottaa aiempaa suurempi rooli ensi kesänä.

Turkulaisjoukkueen laitahyökkääjien nimistössä on käynyt suuri kato eikä ensimmäisessä julkaisussa näy maajoukkuemiesten Aappo Salorannan tai Tuomas Mankin eikä myöskään Juuso Mäkisen tai Markus Häklin nimiä. Myös Mikael Kohon nimi puuttuu listalta. Vastaavasti Trojans vahvistuu Porvoo Butchersissa aiemmin pelanneella nopeajalkaisella Andreas Lindolla sekä jalkapallotaustaisella Dima Aholla. Magnus Riihimäki sai loppukaudesta 2016 vastuuta myös aloituskokoonpanossa, ja Riihimäki saattaakin nousta yhdeksi turkulaishyökkäyksen avainpelaajista.

Marraskuun kokoonpanon perusteella Trojansin hyökkäys tullee vahvistumaan kahdella USA-vahvistuksella, joista toinen on pelinrakentaja ja toinen keskushyökkääjä/laitahyökkääjä. Sebastian Berndtsson osallistui alkusyksystä myös Porvoo Butchersin harjoituksiin, mutta teki lopulta sopimuksen II-divisioonassa pelaavan kasvattajaseuransa Hanko Sun Cityn kanssa.

mikoylikoski_karitoivonen
Trojansin keskushyökkääjä-takamies-tukimies Miko Ylikoski kuuluu Vaahteraliigan sitkeisiin yleismiehiin. Kesällä 2016 Ylikoski saattoi pelata ottelussa jokaisen yrityksen – niin hyökkäyksessä, puolustuksessa kuin erikoisjoukkueissa. Kuva: Kari Toivonen

 

Puolustus:

Puolustuksen linja:
Jussi Jalonen
Antero Kivinen
Leevi Nieminen
Tukimiehet:
Ilkka Koiranen
Leo Lundberg
Takamiehet:
Jani Karvinen
Kalle Kilickesen
Mikael Reponen
Marcus von Schoultz
Teemu Thorström
Jaakko Tirkkonen
Heikki Toivola
Iisakki Ullakonoja
Seikko Vennelä

 

ilkkakoiranen_karitoivonen
All stars -tukimies Ilkka Koirasen jatkosopimus on merkittävä uutinen troijalaispuolustukselle. Kuva: Kari Toivonen

Ensimmäisessä julkaisussa ei näy Trojansin puolustuksen avainhahmoista tukimieskaksikko Sami Toivosen tai Ilya Redinin nimiä. Sen sijaan Ilkka Koirasen jatkaminen on merkittävä uutinen turkulaisille. Nuorten maajoukkueessa pelanneet turkulaispelaajat Markus Korpela ja Christer Berg eivät ole Trojansin kanssa sopimusta tehneet, mutta saattavat hyvinkin nousta vastuullisiin linebacker-rooleihin talvikauden edetessä.

Puolustuksen linjassa Trojans peluutti kaudella 2016 yhteensä viittä ulkomaalaisvahvistusta, mikä osittain heijastuu pieneen pelaajamäärään syksyn ensimmäisessä kokoonpanojulkaisussa. Jussi Jalonen on ehtinyt saamaan vastuuta sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, mutta turkulaisten ”omista” pelaajista julkaisusta puuttuu muun muassa nuoren Juhani Veijulan nimi. Juha Yli-Arvela päätti arvioiden mukaan pitkän pelaajauransa elokuussa välierätappioon. Linjakeskustan suurin menetys on Rickhard Heleniuksen siirtyminen sarjanousija Hämeenlinna Huskiesiin.

Takakenttä on ensimmäisen kokoonpanojulkistuksen vahvin turkulaisosa-alue. Mikael Reponen palaa loukkaantumisen jälkeen jälleen kokoonpanoon ja lisäksi kokeneet Seikko Vennelä sekä loukkaantumisista kärsinyt Iisakki Ullakonoja jatkavat. Positiivinen uutinen on myös Kalle Kilickesenin paluu pelikentille. 17-vuotias Heikki Toivola sai runsaasti vastuuta kulmapuolustajan paikalla jo kaudella 2016 ja on varmasti varteenotettava aloituskokoonpanon pelaaja tulevana kesänä. Reposen ja Kilickesenin paluun ohella suurin muutos edellisvuoteen verrattuna on Ville-Valtteri Suojasen nimen puuttuminen kokoonpanosta.

Myös lentopotkaisijana toimineen Suojasen lisäksi Trojansin pelaajaluettelossa ei näy myöskään kauden 2015 all stars -potkaisijaa Joni-Petteri Malkaa.

 

Katso myös:

Trojansin kokoonpano

Marraskuun kokoonpanot, osa 1: Roosters

Marraskuun kokoonpanot, osa 2: Crocodiles

 

Kuvat:

Kari Toivonen