Marraskuun kokoonpanot, osa 2: Crocodiles

Vaahteraliigaan kaudelle 2017 tähtäävien joukkueiden ensimmäiset kokoonpanot julkaistiin lokakuun loppuun mennessä. Kriteerien mukaisesti jokaisella Vaahteraliiga-joukkueella on oltava sopimuspelaajia lokakuun päättyessä vähintään 25 kappaletta.

Toisena kokoonpanojen esittelyvuorossa vaahteraliiga.fi -sivulla on kauden 2016 hopeajoukkue Seinäjoki Crocodilesin kokoonpano.

Seinäjoella on siirrytty post-kotasen aikakauteen eli kaksi vuotta joukkueen päävalmentajana toimineen Henri Kotasen jälkeiseen aikaan. Paikkakunnan perinteet kytevät joukkueessa silti vahvana, sillä lähes 30 vuotta seuran toiminnassa mukana olleiden Vesa Jalavan ja manageri Ari Havulehdon kokoamassa valmennusryhmässä on useita Crocodilesissa ansioituneita toimijoita – moni oli pelaajana mukana myös vesiliskoseuran toistaiseksi ainoassa kultajoukkueessa vuonna 2001. Päävalmentaja toimi tuolloin Jalava.

Kauteen 2016 verrattuna Croco-rosteri tulee muuttumaan radikaalisti, mikä osittain johtuu runsaasta tuontipelaajien määrästä päättyneellä kaudella. Päävalmentaja Jalavan mukaan Crocodiles ei käy enää neuvotteluja tuoreimman hopeajoukkueen ulkomaalaisvahvistuksista kuin walesilaislaitahyökkääjä Spencer Cutlanin kanssa. Tosin Cutlankaan ei ole suoranaisesti tuontipelaaja, vaan britti asuu ja opiskelee Seinäjoella ympärivuotisesti.

Siihen, täydentääkö Crocodiles tulevalla kaudella pelaajistoaan tuontivoimalla aikaisempaan tapaan, antaa manageri Havulehto ympäripyöreän mutta paljon kertovan vastauksen:

– Budjetti on edelleen samaa luokkaa kuin aiemmin.

Yksi esimerkki nopeasta toiminnasta siirtomarkkinoilla nähtiin jo lokakuussa, jolloin Crocodiles solmi pelaajasopimuksen Ruotsin maajoukkueessakin esiintyneen hyökkäyksen linjamiehen Maximiliam Malanderin kanssa.

Jalava linjasi syyskuussa, että haluaa nostaa Crocodilesin painopistealueeksi nimenomaan hyökkäyksen linjan. Tosin Jaska Värisen, Filip Zacokin tai esimerkiksi Seinäjoen kautta Saksan GFL:ään edennyt Santeri Inkinen ovat näyttäneet, että Crocodilesissa kehitysaskeleet saattavat muillakin pelipaikoilla talven ja kevään aikana muuttua juoksuksi.

Hyökkäys:

Keskushyökkääjät:
Jussi Koivumäki
Timi Hietala
Laitahyökkääjät:
Miikka Kaunismäki
Erkki-Jussi Pippola
Jerry Saarinen
Hyökkäyksen linja:
Henri Jaakkola
Marco Koivumäki
Maximilian Malander
Antti Rinta-Aho
Jukka-Pekka Ristolainen
Jari Ylimäki

Kaksi edellistä kautta Seinäjoella peliä pyörittänyt pelinrakentaja Justin Sottilare ei jatka Crocodilesissa, vaan johtaa peliä jatkossa paikallisvastustaja Wasa Wa1ld Royalsissa. Selvää lienee se, että Crocodiles tuo uuden pelinrakentajan Yhdysvalloista.

Keskushyökkääjistä ensimmäisessä kokoonpanossa ovat mukana ainoastaan Jussi Koivumäki ja U19-joukkueesta edustusjoukkueeseen nouseva Timi Hietala. Kauden 2016 keskushyökkääjistä listasta puuttuu muun muassa Jie Lin nimi.

Miikka Kaunismäki on laitahyökkääjän pelipaikalla yksi suurimmista suomalaislupauksista ja kookkaana pelaajana roolittuu varmasti hyvin kaudelle 2017. Viimevuosien aikana pelinrakentaja Sottilare on kuitenkin saanut ykköskohteensa ulkomailta, eikä päättyneen kauden laitahyökkääjistä jatka ainakaan walesilainen all stars -mies Timothy Thomas eikä saksalainen Andre Feuerherdt. Spencer Cutlan – Vaahteraliigan pistetilaston voittaja kaudelta 2016 – käy siis edelleen Crocodilesin kanssa neuvotteluja ja olisi merkittävä osa sekä heitto- että potkupeliin.

Hyökkäyksen linjan Riku Alakoskela siirtyi lokakuussa Royalsin riveihin, minkä Crocodiles kuittasi välittömästi hankkimalla länsinaapuri Ruotsista Maximiliam Malanderin. Kokenut Jari Ylimäki on pyörtänyt lopettamispäätöksensä ja kuuluu joukkueeseen myös kaudella 2017. Veteraanipelaajista listauksesta puuttuvat kuitenkin Harri-Pekka Aho ja Antti Ojala. Avainpelaajista mukana ei ole myöskään Mikael Paloniemen nimeä. Henri Jaakkola palaa jälleen pelikentälle, ja oman paikkansa guardina tai centerinä ottaa Jukka-Pekka Ristolainen.

dsc05117
Walesilainen laitahyökkääjäkaksikko Spencer Cutlan (vas.) ja Timothy Thomas kuuluivat molemmat Vaahteraliigan all starsiin kaudella 2016. Nyt heistä jatkaa Crocodilesista mahdollisesti ainoastaan Cutlan. Kuva: Sami Ranta

Puolustus:

Puolustuksen linja:
Juuso Kanerva
Kari Pöntinen
Hannu Saarimaa
Filip Zacok
Aleksi Yli-Kujala
Tukimiehet:
Eero Alarinta
Tino Hietala
J-P Koivumäki
Juha Luuri
Niko Viinikka
Jaska Värinen
Takamiehet:
Mikko Havulehto
Ville Havulehto
Iiro Huhtala
Joonas Kaleva
Juhani Koivumäki
Tuomas Leinonen
dsc04049
Filip Zacok (vas.), Mikko Havulehto (22) ja Hannu Saarimaa (92) kuuluvat Crocodilesin puolustukseen myös kaudella 2017. Taklaamassa oleva Anton Pouttu (21) siirtyy Tampere Saintsiin. Joonas Raatikaisen (38) sopimustilanne on vielä marraskuun alussa auki. Kuva: Sami Ranta

Puolustuksen paikalliset avainhahmot sopivat Crocodilesin kanssa jatkosta jo varhaisessa vaiheessa. Yksi merkittävimmistä osista on linjapelaaja Filip Zacok, jonka rakettimainen nousu Euroopan tason puolustajaksi on yksi osoitus Crocodilesin toimintatapojen oikeasta suunnasta. Viime vuosina Zacok on saanut vierelleen vähintään kaksi tuontipelaajaa, ja todennäköisesti ainakin yksi vahvistus on tulossa Janne Piston valmentamaan linjaan myös kaudelle 2017. Teemu Sinisalo ja Aatu Suhonen saivat runsaasti peliaikaa päättyneellä kaudella, mutta marraskuun ensimmäisessä listauksessa ei kaksikon nimiä näy.

Nuori maajoukkuetukimies Jaska Värinen kuului heti ensimmäisellä kaudellaan Vaahteraliigan kärkikaartiin ja oli monen mielipiteissä vähintäänkin vuoden tulokaspuolustaja. J-P Koivumäki sekä vastuuta jo kaudella 2016 saanut Juha Luuri taistelevat varmasti avauskokoonpanon paikasta tulevalla kaudella. Yksi Vaahteraliigan monipuolisimmista pelaajista, tukimies/linjamies Joonas Raatikainen ei ole ainakaan toistaiseksi sopinut jatkostaan Crocodilesin kanssa.

Takakentällä jatkavat sekä Tuomas Leinonen että Juhani Koivumäki. Mikko Havulehto, Iiro Huhtala sekä B-junioreissa pelinrakentajana toiminut Joonas Kaleva pääsivät aistimaan Vaahteraliiga-vauhtia jo menneellä kaudella. Saksalais-yhdysvaltalaisen Niko Lesterin ja Ranskan maajoukkuemiehen Pierre Couraqeuxin jättämää tonttia Crocodiles todennäköisesti paikkaa uusilla hankinnoilla. Toni Haukkamaan pitkä ja ansiokas ura päättyi syyskuussa Vaahteramaljaan, minkä lisäksi Anton Pouttu siirtyi Seinäjoelta Tampere Saintsiin.

Katso myös:

Crocodilesin kokoonpano

Päävalmentaja Jalavan ajatuksia lokakuun lopussa

Marraskuun kokoonpanot, osa 1: Roosters

 

Kuvat:

Sami Ranta