Marraskuun kokoonpanot, osa 1: Roosters

Vaahteraliigaan kaudelle 2017 tähtäävien joukkueiden ensimmäiset kokoonpanot julkaistiin lokakuun loppuun mennessä. Kriteerien mukaisesti jokaisella Vaahteraliiga-joukkueella on oltava sopimuspelaajia lokakuun lopussa vähintään 25 kappaletta.

Ensimmäisenä kokoonpanojen esittelyvuorossa vaahteraliiga.fi -sivulla on hallitsevan Suomen mestarin Helsinki Roostersin julkaisema kokoonpano.

Viiden mestaruuden jälkeen (kuusi, jos myös kauden 2014 IFAF Europe Champions League lasketaan mukaan) Roostersissa käy syksyllä suurempi uudistuksen tuuli kuin moneen vuoteen. Ensimmäinen valmentajauutinen kuultiin jo Vaahteramaljan lehdistötilaisuudessa, kun päävalmentaja Juha Hakala ilmoitti, ettei jatka tehtävässään enää kaudella 2017. Mikko Koikkalainen korvaa Jens Holmströmin hyökkäyksen koordinaattorina, ja Kari Titola puolestaan siirtyy Tampere Saintsista Roostersin puolustuksen koordinaattoriksi. Aiemmin puolustuksen koordinaattorin tehtävää menestyksellä hoitanut Kalle Karppinen sekä puolustuksen apuvalmentaja Toni Luomajoki eivät ole ainakaan vielä julkisesti ilmoittaneet jatkostaan Roostersin kanssa.

Heikki Kuusela puolestaan ei jatka hyökkäyksen linjan valmentajana. Pestiä hoitaa jatkossa Iiro Luoto, joka pitää kaudella 2017 välivuoden pelaamisesta. Fysiikkavalmentaja Olli Jussilan korvaa jatkossa Mika Murtoniemi.

Roostersin suunnasta on luvattu lisää valmentajauutisia piakkoin. Varsinkin päävalmentajan nimen julkaisun jälkeen saattaa myös pelaajien kokoonpanoon ilmestyä runsaasti nimiä lisää.

Hyökkäys:

[column size=one_half position=first ]

Pelinrakentajat:
Henri Väänänen
Keskushyökkääjät:
Alexander Kuronen
Karri Pajarinen
Jaycen Spears
Esa Vanhoja
Laitahyökkääjät:
Robin Drockila
Kuutti Kilpeläinen
Morad Maher
Markku Rantahalvari
Niko Saarijärvi
Alexander Wasiljeff
Hyökkäyksen linja:
Richard Laine
Jere Lahti
Mikko Toiminen
Väinö Tyynilä
Samuli Vehkomäki
Martin Veinberg

[/column]

[column size=one_half position=last ]

Kauden 2016 vahvin osa-alue eli juoksuhyökkäys pitää henkilöstönsä osalta muotonsa myös talvikauden ensimmäisen kokoonpanon perusteella. Yhden Euroopan parhaimmista linjamiehistä eli Iiro Luodon puuttuminen pelaavasta kokoonpanosta on luonnollisesti merkittävä miinusmerkkinen muutos kauteen 2016, mutta Luodon tapaan all starsiin valitut Jere Lahti ja Samuli Vehkomäki jatkavat ja ottanevat jatkossa paikkansa linjan oikeassa laidassa. Hyvän kauden pelannut guard Richard Laine sekä Benjamin Watkinsin kanssa centerin paikalla vuorotellut Mikko Toiminen kuuluvat myös jatkossa Roostersin hyökkäyksen linjaan.

Keskushyökkääjä Jaycen Spearsilla oli jo entuudestaan sopimus kaudesta 2017, minkä lisäksi Alexander Kuronen sekä nuorten maajoukkueen tähtihyökkääjä Karri Pajarinen ja blokkaavien keskushyökkääjien kärkiluokkaan kuuluva Esa Vanhoja muodostavat erittäin nimivahvan ryhmän juoksupeliin.

Alexander Wasiljeff ja Robin Drockila sekä jo kaudella 2015 ensimmäistä läpimurtoaan Vaahteraliigaan tehnyt Niko Saarijärvi kuuluvat yhdessä Kuutti Kilpeläisen kanssa punapaitojen ilmahyökkäyksen kulmakiviin, mutta edelliskauden joukkueesta muun muassa Kimi Linnainmaan, Antti Miettisen ja Onni Juvosen nimet ainakin toistaiseksi puuttuvat.

Henri Väänänen on ainoa Roostersin kokoonpanossa oleva pelinrakentaja. Maajoukkueen aloittavan pelinrakentaja Otso Flinkman ei siis vielä tässä vaiheessa helsinkiläisjoukkueen kanssa ole sopimusta tehnyt.

dsc04732
Jere Lahti, Jaycen Spears ja Alexander Kuronen kuuluvat Roostersin avainhyökkääjiin myös kaudella 2017. Kuva: Sami Ranta

[/column]

 


Puolustus:

[column size=one_half position=first ]

Puolustuksen linja:
Toni Ahonen
Lasse Kankanpää
Heikki Lesonen
Roope Lindfors
Erik Somersalo
Lauri Vainio
Tukimiehet:
Akseli Vartiainen
Takamiehet:
Olli Kunnasaro
Alex Leimuvaara
Akseli Olin
Jonatan Ouaquif
Daniel Purssila

[/column]

[column size=one_half position=last ]Puolustuksen linjaan Roosters saa paluupelaajan, kun vuoden tauon jälkeen Lasse Kankaanpää palaa Roostersin kokoonpanoon. Kauden 2016 avainpelaajista myös Roope Lindfors sekä Lauri Vainio jatkavat, mutta Aleksi Aitalan, Ilari Nikun, Aaro Eliassonin tai Patrik Asenin nimiä ei julkaistussa kokoonpanossa ole. Nuorelle Toni Ahoselle on näillä näkymin luvassa merkittävä rooli ulompana puolustuksen linjapelaajana.

Tukimiesosasto käsittää Roostersin kokoopanossa tässä vaiheessa ainoastaan Akseli Vartiaisen nimen. Listauksesta puuttuvat siis maajoukkuekolmikko Santtu Äyräväisen, Niko Kuikan ja Sebastian Karbinin nimet.

Takakentällä merkittävä jatkosopimus on huippukauden pelanneen Akselinin Olin jatkaminen Roostersissa. Pekka Rantalan ja Tuukka Hämäläisen korvaajaksi ovat nousemassa pääosin omista junioreista ja kaudella 2016 pienempään rooliin jääneet pelaajat. Ville Roitto puolestaan palaa takaisin kasvattajaseuraansa Sipoo Bulldogsiin.

dsc01564
Kulmapuolustaja Akseli Olin (vas.) on merkittävässä roolissa Roostersin takakentällä ja lisäksi potkaisijan ominaisuudessa tärkeä erikoisjoukkuepelaaja. Kuva: Sami Ranta

[/column]

Katso myös:

Kokoonpano Roostersin sivuilla

 

Kuvat:

Sami Ranta