Lauantain Meripäiväbowlissa vastakkain Eagles ja Steelers

Kotkan meripäivien keskellä pelattavassa vaahteraliigakamppailussa ovat vastakkain sarjataulukon äärilaidat. Sarjakärki Steelers on voittanut peleistään kahdeksan ja sama luku löytyy kotkalaisten tappiosarakkeesta.

Kuopio Steelers tavoittelee tänä vuonna ensimmäistä puhdasta vaahteraliigakauttaan eikä hallitseva mestari tule sortumaan tällä kaudella sarjan häntäjoukkueiden yllätyksiin. Kotka Eagles ei ole voittanut kauden aikana yhtään peliä ja joukkueen ajatukset ja suunnitelmat tähtäävät viikon päästä pelattavaan elämän ja kuoleman Crusaders-peliin. Steelers lähtee Meripäiväbowliin ainoana voittajasuosikkina.

Kuopio Steelers pääsi nautiskelemaan edellisellä kierroksella Lohjan vieraspelissään peräti yhdeksästä touchdownista. Joukkue lähtee hakemaan Kotkasta kahta sarjapistettä. Kuopion ja Kotkan edellinen kohtaaminen päättyi Vänärillä Steelersin 54–6 voittoon pelissä, jossa päävalmentaja Pekka Utriainen siirsi juoksupelin suurimman vastuun Tuukka Hämäläiselle jo varsin aikaisessa vaiheessa peliä antaen tähtikeskushyökkääjä Le’Anthony Reasnoverille lepoaikaa. Ennakkoasetelmat huomioiden, ottelun draaman kaaren voi olettaa kulkevan vastaavaa rataa myös lauantaina.

Kotka Eagles haluaa näyttää meripäiväyleisölleen parasta osaamisteen haasteistaan huolimatta. Kotkalaisten rosterin poissaolijoiden lista on luvattoman pitkä ja peliin lähdetään 28 pelaajan voimin.  Joukkueen järjestyksessään kolmas pelinrakentaja Darrien Boone löysi viikon takaisessa Crocodiles-pelissään yhteisen sävelen laitahyökkääjä Peter Andersonin kanssa ja tuloksena oli joukkueelle ennätysmäiset kolme touchdownia.  Sama tutkapari onnistui maalinteossa myös edellisessä Steelers-pelissä kaksi viikoa sitten.  Lauantaina nähdään, onnistuuko Vaahteraliigan tiukun heittopuolustus pysäyttämään kotkalaisparin hyvän maalintekovireen.

Steelers lähtee peliin suvereenina ennakkosuosikkina. Ottelu potkaistaan vauhtiin Karhulan keskuskentällä klo 16:30.

Steelers vei joukkueiden edellisen kohtaamisen Kuopiossa lukemin 54-6 (Kuva: Jari Turunen)

Näillä pääset vauhtiin

 

Katse edellisen kohtaamisen parhaat palat