Kymmenen minuuttia riitti varmistamaan Roostersille runkosarjan voiton

Vaahteraliigan kolmanneksi viimeinen peliviikko päättyi maanantaina, kun Roosters otti kotikentällään 35-20 (28–0) -voiton Relico Trojansista. Voitto sinetöi samalla Roostersin runkosarjan voiton.

Ennakkosuosikkina kotikentälleen marssinut Kukkoparvi ratkaisi ottelun käytännössä ensimmäisen neljänneksen aikana. Trojansin ensimmäinen hyökkäysvuoro oli lupauksia herättävä, mutta sen jälkeen isäntä iski viidessä minuutissa kolmesti. Ensin Niko Saarijärvi teki kauden ensimmäisen touchdowninsa Brandon Connetten heitosta. Toisen osuman puski Karri Pajarinen keskeltä, kun Roosters-puolustus ja palauttaja Curtis Slater olivat pedanneet hyökkäysvuoron käynnistymisen yhden jaardin linjalta.

Viime viikkoina nöyrästi lähinnä muille onnistumisia avannut ja blokannut Bernard Luster oli maanantaina mainiolla pelipäällä. Luster teki ensimmäisen neljänneksen lopulla Roostersin kolmannen touchdownin ja ottelussa kaikissa lisäpistepotkuissa onnistunut Ville Rontu naulasi avausneljänneksen päätteeksi lukemiksi 21–0. Nuo pisteet olisivat lopulta riittäneet voittoon.

Roostersin nuorten maalintekijöiden kavalkadi jatkui toisella neljänneksellä, kun joukkueen toinen U19-ikäluokan keskushyökkääjä Antti Lahtinen juoksi hyökkäyksen linjan puhaltamaan myötätuuleen toisen neljänneksen ainoan touchdownin. Rontu potkaisi puoliaikalukemiksi 28–0 ja Ronty oli myös toisen neljänneksen lopussa katkaisemassa Trojans-pelinrakentaja Zach Bartlowin heittoa Roostersin maalialueella.

28 pisteen johto riitti Roostersin pelinrakentaja Connettelle, joka antoi vuoron Henri Väänäselle jo toisella neljänneksellä. Keskushyökkääjä Jaycen Spears ei pelannut maanantaina lainkaan, vaan Pajarinen, Lahtinen ja toisella puoliajalla jalkatyötään esitellyt pelinrakentaja Väänänenkin vastasivat kotijoukkueen juoksujaardeista.

Niko Saarijärven kauden ensimmäinen TeeDee:

Trojans yllättää tauon jälkeen

Sisukas Trojans-ryhmä ei puoliaikatilanteesta lannistunut, vaan saapui toiselle puoliajalle tehokkaana. Turkulaiset aloittivat kolmannen neljänneksen lyhyellä aloituspotkulla ja saivat pallon itselleen. Juoksupainotteisen vuoron päätteeksi Josh Quezada punnersi Trojansin kavennustouchdownin. Joni-Petteri Malka potkaisi tilanteeksi 28–7.

Edellisestä sommitelmasta nähtiin pikauusinta, sillä seuraavakin potku päätyi kimmonneena Trojansin käsiin. Hetken kuluttua maalin kurotti pelinrakentaja Bartlow ja Malka monotti pisteiksi 28–14.

Sen hennon jännityksen liekin, jonka Trojans-onnistumiset ottelulle latasivat, murskasi nopeasti kaksikko Väänänen-Luster. Trojans piti palloa lähes puolet kolmannesta neljänneksestä, mutta samalla myös turkulaisten puolustus joutui olemaan sivussa. Merkkausvirhe kostautui heti ensimmäisellä yrityksellä ja Luster latasi Väänäsen heitosta 67-jaardisen maalin.

Päätösneljänneksellä pelaaminen muuttui osaltaan pelailuksi, kun taistelu voitosta muuttui varmisteluksi sekä Roostersin osalta uusien pelaajien sisäänajoksi ja avainpelaajien säästelyksi. Quezada pelasi hyvän ottelun ja kantoi palloa 26 yrityksellä 126 jaardia viimeistellen kaksi touchdownia. Jälkimmäinen näistä maaleista sinetöivät ottelun loppulukemiksi 35–20.

Josh Quezada punnertaa päätyyn:

Flemström debytoi nopean valmistautumisen päätteeksi

Roostersin puolustuksen linjassa debytoinut Olof Flemström pelasi harjoittelematta kertaakaan joukkueen mukana, mutta haki silti tuntumaa kolmen taklauksen verran ja toi lisää sähäkkyyttä helsinkiläisten linjaan. Okko Outiselle ja Lauri Vainiolle tilastoitiin kummallekin yksi säkitys.

Trojans pelasi hyvän toisen puoliajan (voittaen sen 7–20), eikä vierasjoukkue ainakaan turhia kainostellut, vaikka tämän viikon tärkeämpi ottelu on edessä Yläkentällä Turussa vasta lauantaina. Muun muassa pelinrakentaja Bartlow juoksi itse sisukkaasti pallon kanssa vielä päätösneljänneksellä ottelun jo ratkettua. Yhteensä Trojansin hyökkäyksen jenkit juoksivat 182 jaardia. Puolustuksen puolella Henri Juote, Miko Ylikoski ja Ilkka Koiranen kunnostautuivat jokainen säkittäjinä.

Helsinkiläisillä on runkosarjassa jäljellä enää yksi ottelu – vieraspeli Seinäjoella. Maanantain voitto antaa Roostersille mahdollisuuden valmistautua vapautuneesti välierään, sillä runkosarjan voitto on joukkueelle nyt varma. Vastaan asettuu runkosarjan nelonen, eli todennäköisesti se kumpi – Butchers tai Huskies – viikon päästä maanantaina Porvoossa häviää. Trojansin kausi jatkuu siis jo lauantaina, jolloin turkulaiset tarvitsevat voiton Crocodilesista.

Miten Flemströmin debyytti sujui, Okko Outinen?