Wolverines pelinrakentaja vaihtuu

Helsinki Wolverines on tiedottanut sopimuksesta yhdysvaltalaisen pelinrakentaja Jacob Wrightin kanssa. Ilmoitus merkitsee marraskuussa julkaistun Ryan Samplen sopimuksen purkautumista.

Vaahteraliigan hopeajoukkue Wolverinesin peliä kaudella 2021 johtaa 24-vuotias Jacob Wright. Vuonna 2019 Averett Universitystä (NCAA D3) valmistuneen pelinrakentajan oli määrä pelata viime kaudella Saksassa Allgäu Cometsissa (GFL1), mutta Saksan pelien peruuntuminen siirsi nuoren pelinrakentajan Eurooppa-debyytin tulevalle kesälle.

Floridan Talahasseesta lähtöisin oleva Wright aloitti yliopistouransa Maryville Collegessa (NCAA D3) Tennesseessä.  Virginiassa sijaitsevaan Averettiin liikkuva pelinrakentaja siirtyi kaudeksi 2018 ja rikkoi välittömästi useampia koulun ennätyksiä. Averettin aloittavana pelinrakentajana Wright saavutti 15 voittoa  pelaamissaan 20 pelissä, kuljetti palloa ilmateitse yli 3500 jaardia ja kirjasi heitoillaan 36 touchdownia. Heittojen onnistumisprosentti Wrightillä on uran ajalta 60 % ja syötönkatkot jäivät kahden vuoden aikana seitsemään.

Toisin kuin alunperin Wolverines pelinrakentajaksi kaavailtu pocket-pelinrakentaja Sample, Jacob Wright lasketaan dual-threath QB:ksi, joka on vaarallinen myös juosten. Hän lukee peliä nopeasti ja kykenee ratkaisuihin myös tiukoissa tilanteissa hätääntymättä. Floridalaisnuorukainen juoksi urallaan Averettissa pallon kanssa 850 jaardia, ja kantoi pallon maalialueelle itse 13 kertaa. College valmentajan mukaan Wright on niitä pelaajia, jotka ovat valmiita taistelemaan puuttuvasta jaardista kaikin keinoin. Hänet nimettiin neljään otteeseen USA South konferenssin hyökkäyksen viikon pelaajaksi sekä  kaksi kertaa USA South All-Conference 1st Teamin kokoonpanoon.

Ryan Samplen sopimuksen purkautumisen syyksi Wolverines ilmoittaa pelaajan huolen koronatilanteesta sekä muuttuneet työmahdollisuudet USA:ssa.  Wolverines-päävalmentaja Michael Mattigly ymmärtää näinä päivinä solmittavien sopimusten riskit ja on tyytyväinen uuden tasokkaan pelinrakentajan nopeaan löytymiseen.

Tiesimme, että koronatilanne voi johtaa tällaiseen tilanteeseen, mutta olemme erittäin innoissamme saadessamme Jacobin joukkueeseen! Hän on todellinen pelintekijä saadessaan pallon käsiinsä. Hän on nopea ja harvemmin menettää pallon. Hän sopii hyvin hyökkäykseemme – tällaisen pelaajan löytäminen näin myöhässä on haastavaa. Hän on enemmän kuin kyvykäs auttamaan meidät Vaahteramaljan voittoon.

Wolverines hyökkäyksen koordinaattori Kari Leivoja pitää uutta pelinrakentajaa sopivana lisänä miehistöönsä.

Hyvät fiilikset. Nyt on sellainen pelinrakentaja, mistä minä henkilökohtaisesti tykkään ja epäilen, että hän sopii meidän joukkueeseen hyvin. Jacob on hyvin liikkuva ja heittävä kundi.

Jacob Wright ketoo Wolverines-verkkosivuilla selvän tavoitteen tulevalle kesälle;

-Haluan saavuttaa kaiken Vaahteraliigassa. En halua hävitä yhtäkään peliä, haluan olla paras mahdollinen pelaaja kentällä jokaisessa pelissä, ja paras joukkuekaveri muulle joukkueelle joka ikinen päivä.  Näin, että Wolverinesin mestaruus jäi viime kaudella vain yhden voiton päähän. Se motivoi minua viemään joukkueen mestaruuteen asti tulevalla kaudella!

Lähde:  Wolverines

Kuvat:  Averett University

Katso myös Averett Football Preseason Preview kaudelta 2019 mukana Wrightin kommentit