Steelers täydentää hyökkäyslinjaa saksalaispelaajalla

Vaahteraliigan hallitseva mestari Kuopio Steelers on julkaissut kautta 2021 koskevan pelaajasopimuksen saksalaissveitsiläisen Basil Weberin kanssa. 31-vuotiaan Weberin pelipaikkana on hyökkäyksen linja.

Basil Wereberillä on Sveitsin ja Saksan kaksoiskansalaisuus. peliuransa 191 senttinen jätti aloitti Sveitsissä Lausanne Owlin paidassa 2015. Kahden NLA-kauden jälkeen Weber siirtyi Ranskaan Thonon Black Panthersin joukkueeseen. Kausi 2019 on ollut toistaiseksi miehen menestyksekkäin. Saksan GFL:ssä Weber pääsi juhlimaan German Bowlin voittoa Braunschweigissa New Yorkers Lionsin mukana yhdessä suomalaislaituri Micky Kyein kanssa. Mestaruuskaudellaan Weber valittiin sarjan tähdistökentälliseen.

Kuten useimmilla saksalaispelaajilla, myös Weberillä kaudesta 2020 tuli rokulivuosi koronapandemian johdosta. Miehellä on suunnitelmissa kauden 2021 pelaaminen Ranskassa, mutta sarjan epävarma tilanne ja lopulta peruuttaminen sai miehen valitsemaan Suomen ja Steelersin joukkueekseen.

Kuopiolaisten hyökkäyksen linjavalmentaja Erkka Vehomäki on tyytyväinen kokeneen linjamiehen värväämisestä miehistöönsä:

-Olemme keskustelleet Basilin kanssa jo aiemmin mahdollisesta Kuopiossa pelaamisesta ja onneksi saimme hänet mukaan tulevalle kaudelle. Basil on kokenut, älykäs ja työnsäkin puolesta erinomaisen fysiikan omaava linjamies, joka on pystynyt dominoimaan vastustajiaan Euroopan absoluuttisella huipulla. Hän tuo joukkueeseen valtavan määrän lisää blokkivoimaa ja erityisesti juoksuhyökkäyksemme on varmasti hyvissä käsissä, jos peli suuntautuu hänen takaansa. Pelillisen panoksen lisäksi luotan Basilin toimivan nuoremmille pelaajille esimerkkinä siitä, miten ammattimaisesti itsestään ja omasta pelisuorituksestaan voi huolehtia.

Weber kertoo kaudella 2020 Kuopion mestarijoukkueessa pelanneen ja kaudella 2021 jatkavan Thomas Fileccian kehuneen Vaahteraliigaa sekä erityisesti Steelersiä vuolaasti. Seuran tiedotteessa intohimoiseksi kalastajaksi tunnustautuva saksalainen uskoo kykenevänsä auttamaan uutta joukkuettaan menestymään:

-Koen olevani epäitsekäs pelaaja ja nautin aidosti kanssapelaajien auttamisesta pelaamaan parhaalla tasollaan. Uskon, että eritysesti GFL-kokemukseni avulla voin auttaa nuorempia pelaajia kehittymään pelipaikallaan.

Hyökkäyslinjassa leveyttä ja syvyyttä

Steelers valmistautuu puolustamaan sarjan mestaruutta laajan hyökkäyslinjan rosterin tukemana. Pelaajalistalle on tähän mennessä kirjattu nyt jo 10 linjamiehen nimet. Roope Korhonen, Oskari Laitinen, Elmeri Saastamoinen, Mikael Vilhunen, Pyry Vattovaara, Kimmo Arpiainen, Thomas Fillecia (FRA), Tim Hirsch (GER), Simo Ovaskainen ja nyt Basil Weber (GER) takaavat valmennukselle monipuolisen peluuttamisen mahdollisuuksia pitkän kauden aikana.

Linjavalmentaja Vehomäki uskoo laadukkaan linjan auttavan voittamaan pelejä:

-Kuten aiemmilla kausilla on tullut koettua, on mahdollista ja jopa todennäköistä, että hyökkäyksen linjan kokoonpano muuttuu kauden aikana, usein loukkaantumisten vuoksi. Nyt meillä on mielestäni linjassa 14 pelin kauden vaatimaa laadukasta syvyyttä. Lisäksi voimme peluuttaa useaa pelaajaa monilla eri pelipaikoilla, mikä mahdollistaa erilaisten linjakokoonpanoyhdistelmien marssittamisen kentälle.

Lähde: Steelers