Wolverines kolmanteen kauteen Mattinglyn johdolla

Vaahteraliigassa viidenneksi sijoittunut Helsinki Wolverines julkaisi jatkosopimuksen päävalmentajansa Micheal Mattinglyn kanssa jo elokuun puolessa välissä. Suotuisan otteluohjelman ansiosta Mattinglyllä on ollut aikaa rakentaa valmennus- ja pelaajapalapeliä jo silloin, kun muut joukkueet ovat pelanneet vielä viimeisiä runkosarjan pelejään.

Helsinki Wolverines valmistautuu kolmanteen vaahteraliigakauteen Michael Mattinglyn johdolla. Mattinglyn ensimmäisellä Wolverines-kaudella 2020 mies liittyi joukkueeseen vasta kesällä Saksan GFL-sarjan peruunnuttua, mutta kausille 2021 ja 2022 Suomeen asettunut yhdysvaltalainen on päässyt osallistumaan joukkueen rakentamiseen jo off season-kaudella.  Wolverines-päävalmentaja on tyytyväinen rosterin päivän tilanteeseen, mutta varsinaisia pelaajajulkaisuja joukkueelta on turha odottaa ennen lokakuun viimeisen päivän sääntömääräistä 25-sopimuspelaajan listaa. Lokakuun alun tilannetta ja fokusta Mattingly kuvailee näin:

-Tällä hetkellä meillä on jo enemmän pelaajasopimuksia solmittuna kuin viime vuonna, joten hyvässä tilanteessa olemme. Mukaan on saatu jonkin verran uusia kasvoja ja teemme kaikkemme parantaaksemme kokonaisuutta.  Sopivan pelinrakentajan värvääminen on totta kai prioriteettimme ja lisäksi kiinnitämme huomiota molempien linjojen syvyyden parantamiseen. Rakentamisessa on tärkeintä oikeiden ihmisten saaminen mukaan ja sitten lähdetään liikkeelle.

Myös Aki Rinne jatkaa Wolvojen valmennustiimissä vastuunaan puolustuksen linja (Kuva: Irja Vaateri)

Valmennustiimissä tuttuja nimiä

Mattinglyn ohella Wolverines on ehtinyt julkaista neljän muun valmentajan sopimukset verkkosivuillaan. Viime kauden tiimistä jatkosopimuksen ovat jo solmineet Mika Ahonen, Aki Rinne ja Ilari Lehterä.  Tuorein valmentajasignaus julkaistiin lokakuun alussa Lasse Voipion liittyessä ahmojen vahvuuteen.  Voipio valmensi menneellä kaudella Butchersin pronssimiehistöä.

Toistaiseksi esille nostettu valmennustiimi on puolustuspainotteinen. HC Mattingly lupaa seuraavien valmentajajulkaisujen kohdistuvan hyökkäyksen puolelle:

-On selvää, että hyökkäyksen valmennusta tullaan täydentämään. Olemme tehneet taustatyömme kunnolla ja eri rooleihin on kartoitettu valmiiksi hyviä vaihtoehtoja. Lähiaikoina tulemme julkaisemaan mm. sen, minkä  OC:n johdolla hyökkäystä lähdetään rakentamaan tulevalle kaudelle.

Käynnistyneen peruskuntokauden aikana keskeisessä roolissa Wolverines-valmennuksessa tulee olemaan toista kautta joukkueen fysiikkavalmentajana käynnistävä Ilari Lehterä. Mattinglyn mukaan Lehterän roolia tullaan kasvattamaan syys- ja talvikauden harjoittelussa:

-Ilari teki hämmästyttävää työtä jo viime kaudella saadakseen joukkueemme nopeammaksi, joustavammaksi ja samalla vähemmän loukkaantumisalttiiksi. Annamme Ilarille nyt enemmän roolia harjoittelussa, joka tapahtuu esimerkiksi punttisalilla. Pelaajamme tulevat Ilarin fysiikkavalmennuksen avulla olemaan vieläkin valmiimpia tulevan kauden peleihin.

Vaahteraliigavalmentajien julkaisujen ohella Wolverines uutisoi aiemmin Sebastien Sagnen liittymisestä U20 joukkueen valmentajien joukkoon.

Kuvat:  Irja Vaateri

Wolverines valmentajauutiset: