Crocodiles värväsi päävalmentajakseen Andy Bezairen

Vaahteraliigassa neljännelle sijalle kaudella 2021 sijoittunut Seinäjoki Crocodiles kertoo solmineensa sopimuksen Andy Bezairen kanssa päävalmentajan tehtävästä. Bezaire on aiemmin toiminut Crocodiles-organisaatiossa hyökkäyksen koordinaattorina vuosina 2011 ja 2012.

Seinäjoki Crocodilesin vaahteraliigajoukkueen kausi 2022 potkaistiin käyntiin viime viikonloppuna. Joukkue on ollut playoffeissa viime vuosina, mutta nyt seuran tavoitteet asetetaan pykälää ylemmäs.  Ensimmäinen vaihe tavoitteeseen tähtäävissä toimenpiteissä on joukkueen valmennustiimin rakentaminen.  Palanen numero 1. on päävalmentaja, johon tehtävään Crocodiles kertoo värvänneensä pitkään Suomen jenkkifutiksen parissa vaikuttaneen Kanadassa jenkkifutiskasvatuksensa saaneen Andy Bezairen.

Crocodilesin urheilutiimin vetäjänä toimiva Juha Laitila kehuu värväystä seuran sivuilla näin:

– Andyn järjestelmällisyys ja organisointikyky tuli esille jo edellisellä valmennuspestillä Seinäjoella.

Bezaire on 2000-luvulla toiminut suomalaisen jenkkifutiksen parissa useissa seuroissa ja rooleissa sekä ollut mukana maajoukkueen ja SAJL:n toiminnassa. Vaahteraliigaa mies on pelannut Tampere Saintsin joukkueessa. Muita seuroja, joissa Bezaire on vaikuttanut ovat Crocodilesin ja Saintsin lisäksi mm. Joensuu Wolves, Kuopio Steelers sekä Helsinki Roosters. Vuonna 2009 hän toimi myös Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton valmennuskouluttajana.

Crocodilesin Timo Tuokko ja HC Andy Bezaire seuran kick off tilaisuudessa viikonloppuna (Kuva: Crocodiles)

Tärkein tehtävä saada pelaajasopimukset solmittua

Crocodiles-tiedotteessa kerrotaan seuran tärkeimpänä tehtävänä parhaillaan olevan pelaajien sitoutumisen varmistaminen ja pelaajasopimusten solmiminen. Vaahteraliigalisenssin saaminen edellyttää lokakuun loppuun mennessä 25 sopimuspelaajan listan julkaisemista. Seura esittää tavoitteekseen 70 pelaajasopimuksen solmimisen Crocodilesin miesten joukkueisiin 2022.

Viikonlopun kickoff-tapahtumassa pelaajia oli mukana n. 40.  Crocodilesin tavoitteena on nostaa omia junioripelaajia lisää liigajoukkueen rinkiin. Vuonna 2020 Seinäjoki Crocodiles palkittiin vuoden junioriseurana, joten perustat tavoitteelle ovat kunnossa.

Jotta omista pelaajista saadaan koulittua liigakelpoisia pelimiehiä, täytyy myös valmentajia olla riittävästi. Andy Bezaire onkin esittänyt yhdeksi pestinsä edellytyksistä sen, että apuvalmentajat löytyy joka pelipaikalle. Seuran tiedotteen mukaan kaudella 2021 mukana olleista valmentajista suuri osa jatkaa ja muutamia uusiakin on vielä tulossa mukaan.

Lähde:  Crocodiles

Kuvat:  Jari Turunen, Crocodiles