Crocodiles avasi Vaahteraliigan sopimuspelin näyttävästi

Kaudella 2021 neljänneksi Vaahteraliigassa sijoittunut Seinäjoki Crocodiles avasi ensimmäisenä liigajoukkueena tulevan kauden sopimuspelin. Pöytään lyötiin heti kovat yhdysvaltalaiset Christian Powell ja Zachary Whitehead sekä tukku tulevaisuuden tähtiä.

Crocodiles oli menneellä kaudella yksi niistä joukkueista, jotka kärsivät suurta epäonnea pelinrakentajavalinnoissaan. Tulevalle kaudelle seinäjokiset eivät jätä joukkueen tärkeimmän pelaajan valintaa kalkkiviivoille, vaan julkaisivat Zachary Whiteheadin jatkavan joukkueessa tulevana kesänä. Whitehead avasi lupaavasti 2021, mutta loukkaantui heti alkukaudesta. Pelinrakentaja ehti olla mukana kolmessa ottelussa ja heitti niissä viisi touchdownia komealla 76,9 %:n tarkkuudella. Loukkaantumisesta huolimatta yhdysvaltalainen ehti osoittaa valmennusjohdolle osaamisensa sekä kentällä että sivurajalla ja sopimus tulevasta kaudesta syntyi hyvissä ajoin jo lokakuun puolella. Crocodiles-päävalmentaja Andy Bezaire on tyytyväinen nopeasti lukittuun sopimukseen:

Zacharyn sopimus on iso asia joukkueellemme. Hänellä oli paljon muita vaihtoehtoja, joten on hienoa, että hän päätti palata Seinäjoelle ja hoitaa kesken jääneet asiat maaliin saakka tulevana kautena. Hän teki hienoa työtä auttaessaan nuoria laitureitamme Joel ja Janne Särkelää viime kaudella ja olen innoissani, että tuo työ jatkuu. Zachary on tarkka syöttäjä, joka todella osaa manipuloida puolustusta, mutta hän on myös hieno ihminen, joka on sitoutunut auttamaan joukkuettamme menestymään.

Crocodiles julkaisi sopimuksen myös nuoren pelinrakentajalupauksensa Arttu Aallon kanssa. Whiteheadin lailla Aalto ehti väläytellä osaamistaan viime kesänä, mutta myös hänen kautensa päättyi kolhuihin.

Christian Powelille EU-status?

Keskushyökkääjä Christian Powell aloittaa Suomessa ja Crocoissa jo viidennen perättäisen kauden ja tullee saamaan ns. EU-statuksen, joka mahdollistaa miehen pelaamisen roterissa ilman, että kuormittaa joukkueensa ulkomaalaisten kiintiötä.

Powell oli viime kaudella Vaahteraliigan eniten juoksujaardeja kerännyt hyökkääjä onnistuen etenemään juosten ja kiinniotoillaan 1463 jaardia runkosarjapeleissään. Maaleja miehen tilille kasautui 16.  Kaikkiaan yhdysvaltalainen on kerännyt neljän vaahteraliigakautensa aikana yhteensä 6491 edettyä jaardia ja tehnyt 58 touchdownia. Molemmat lukemat oikeuttavat Seinäjoki Crocodilesin all-time tilastoissa paalupaikalle.

Yllämainittujen pelimiessten lisäksi nimensä ensi kauden sopimukseen ovat laittaneet Janne Särkelä (WR), Joel Särkelä (WR), Kristian Ristilä (WR), Santtu Salmi (WR), Jaakko Kasari (WR/QB), Arttu Saarikoski (DL), Luka Hietala (DL), Eetu Mäki-Maunus (DL), Samu Hautala (DL), Arttu Kortesniemi (OL), Aapo Taipale (LB) sekä Tuomas Järvenpää (LB).

Crocodiles on luvannut julkaista lähiaikoina lisää sopimuksiaan.

Sarjojen kokoonpanot vahvistetaan marraskuun alussa

Miesten ja naisten Vaahteraliigojen sekä miesten I-divisioonan lisenssit vahvistetaan SAJL:n hallituksen kokouksessa 7.11. ja kilpasarjojen joukkueet julkaistaan viikon 45 alussa. Jo ensi viikon alussa kaikki sarjoihin ilmoittautuneet joukkueet tulevat heräämään syyshorroksestaan, koska lokakuun viimeiseen päivään mennessä velvoitteena on julkaista joukkueiden ensimmäiset sopimuspelaajien listat.

Lähde:  Crocodiles