Wasa Royals uusiutumassa kaudelle 2021

Royalsia voidaan pitää joukkueista menneen kauden suurimpana yllättäjänä. Lopulta Vaahteraliigan pronssille yltänyt joukkue on uudistumassa kesälle 2021 lähtien organisaatiostaan.

Vaasalaiset ylsivät menneellä kaudella mitaleille miesten Vaahteraliigassa sekä vanhimman nuorten ikäluokan U20 SM-sarjassa.  Nuorten voittama mestaruus kertoo siitä, että joukkueen pitkäaikainen kasvatustyö alkaa tuottaa kovatasoisia pelaajia liigajoukkueen rosteriin. Royals julkaisi oman offseason-miehistönsä liigakriteerien mukaisesti lokakuun lopussa ja listoilta löytyy tukku kokeneita pelimiehiä, mutta myös nuorta uutta verta,

Nuorten sarjassa dominoineet Nico Barrow sekä Lamin Latikka kuuluvat Royalsin uuden sukupolven kokeneempaan kaartiin, jonka ympärille uudistuvaa joukkuetta voidaan rakentaa. Muita offseason-rosteriin kirjattuja U20 kultamitalisteja ovat Linus Kajan (WR), Miska Petander (RB), Leevi Rinne (LB) ja Matias Turkkila (DL).

Jussi Kaas tekee paluun liigakentille.

Neljänä aiempana Vaahteraliigakautena Royalsin hyökkäyksen runkopelaajiin kuulunut lähes kaksimetrinen Jussi Kaas palaa liigakentille kaudelle 2021. Ulottuva laitahyökkääjä on ollut haastava puolustettava pienikokoisemmille takapuolustajille.  Laiturin huippukausi ajoittui vuoteen 2017 jolloin tilille kertyi 5 touchdownia ja kiinniottoja yli 40 jaardin ottelukohtaisella keskiarvolla. Kausi 2020 jäi mieheltä väliin, mutta jotain Kaasilla on kuitenkin vielä annettavana:

-Suurin syy palaamiseen on se, että se on vielä mahdollista. Henkilökohtaisesti en ole päässyt vielä täyteen potentiaaliin, eikä joukkue ole vielä saavuttanut mestaruutta. Haluan voittaa mestaruuden ja auttaa joukkuettani sen saavuttamisessa. Elämässä täytyy kuitenkin mennä perhe edellä ja lapsien ja vaimon kanssa täytyy viettää aikaa, joten sen takia edellinen kausi jäi välistä. Välivuosi antoi uutta perspektiiviä omaan tekemiseen ja motivaatioon. Nyt on tarkoitus panostaa mahdollisesti viimeiseen kauteen täysillä ja ottaa oma rooli joukkueessa.

Vaikka Royalsin organisaatio on  muutosten kourissa, pelaajien fokus on seuraavan kauden tavoitteissa:

-Odotukset ovat korkealla. Joukkue on nuori, mutta erinomaisen valmennuksen alla heidän peliäly kehittyy koko ajan paremmaksi, ja fysiikka paranee räätälöityjen ohjelmien ansiosta. Vain mestaruus kelpaa itselle, ja se täysin joukkueen omissa käsissä.

Royalsin harjoitteluvahvuudessa 29 nimeä

Lokakuun lopun rosteriin vaasalaiset ovat saaneet 29 pelaajan sopimukset. Nopealla silmäyksellä suurimmat aukot löytyvät tässä vaiheessa hyökkäyslinjan kokoonpanosta, jossa Seppo Evwarayen ja Olaus Alisen kokoista aukkoa on vaikea tukkia. Joukkue kertoo hankkivansa rosteriin vahvistuksia talvikauden kuluessa ja odotettavissa on uutisia myös valmentajarintamalta.

Tutustu:  Royals offseason-rosteri

Kuva: Jari Turunen