Ryan Sample Wolverines pelinrakentajaksi

Helsinki Wolverines on solminut sopimuksen yhdysvaltalaispelinrakentaja Ryan Samplen kanssa. Pelinrakentaja saapuu Suomeen ensi vuoden puolella.

Ryan Sample pelasi kauden 2019 Saksan GFL2:n Elmshorn Fighting Piratesissa auttaen joukkuetta sarjanousussa Saksan korkeimmalle sarjatasolle (GFL). Yliopistourallaan yhdysvaltalaispelinrakentaja pelasi Benedictine Universityssä (NCAA Div. III) aloittavana QB:na kolmen kauden ajan. Samplen oli määrä pelata kausi 2020 Prague Black Panthersin riveissä Tsekeissä, mutta koronan takia kausi jäi väliin. Sample ehti viettämään seitsemän viikkoa Prahassa ennen pandemian pakottamaa paluuta kotiin.

Wolverines-päävalmentaja Michael Mattingly kertoo uuden pelinrakentajan valintaperusteista näin:

– Uskomme, että Ryan sopii loistavasti suuntaansa kirkastavaan hyökkäykseemme. Hänellä on kokemusta Euroopassa pelaamisesta ja taustalla loistava yliopistoura. Valintaa tehdessä meille korostui Ryanin kyky heittää pitkiä heittoja, hänen nopeat heitot lyhyissä kuvissa sekä nopeus lukea pelitilannetta. Hänen kokemuksensa monien erilaisten pelityylien sekä pelaajien kapellimestarina antaa hyökkäyksellemme monipuolisesti vaihtoehtoja.

Pelinrakentaja Sample on pitänyt virettään koronavuoden aikana yllä valmentamalla pelinrakentajia Throw it Deep Academyssa.  Vuoden pelitauon jälkeen mies odottaa innolla jo kentille pääsyä.

-Kauden 2021 tavoite on päästä välieriin ja lopulta taistella Vaahteramaljasta. Henkilökohtaisesti tavoitteeni kaudelle on käyttää puntteriamme mahdollisimman vähän ja edetä aina päätyyn saakka sekä auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin. Lisäksi pyrin olemaan hyvä esimerkki kentällä sekä kentän ulkopuolella niin joukkuekavereilleni kuin Wolverinesin junioreillekin.

Wolverines-tiedotteen mukaan Sample tulee pelaamisen ohella osallistumaan juniorijoukkueiden valmentamiseen.

Chris Forcier juoksi puolet (324/660) Wolverinesin juoksujaardeista 2020 (Kuva: Jari Turunen)

Uusi pelinrakentaja muuttaa pelitapaa

Kaudella 2020 Wolverines-hyökkäystä johti dual-threat pelinrakentaja Chris Forcier, joka oli häikäisevän nopea otettuaan jalat alleen pelitilanteissa.  Ryan Sample vaikuttaa pelivideoiden perusteella enemmän pocket-pelinrakentajalta, jonka pelaamisen painopiste heitoissa.  Mattingly kommentoi pelinrakentajavaihdoksen vaikutusta joukkueen hyökkäyksen peleihin:

-Ryan on tosiaan enemmän todellinen pocket passer.  Hänellä on tarvittaessa kyky astua ulos taskusta ja juosta, pelityyli vastaa nyt enemmän sitä mitä tarvitsemme tulevalla kaudella. Wolverines tulee esittämään monipuolista hyökkäyspeliä myös 2021.

Wolverines julkaisi oman offseason-rosterinsa lokakuun viimeisenä päivänä ja Mattinglyn mukaan tilanne on elänyt paljon tuosta hetkestä.

-Olemme kuulleet paljon kommentteja rosteristamme ulkopuolisilta. Julkaisimme tosiaan sääntöjen mukaisesti ensimmäisen sopimuspelaajien listamme lokakuun lopulla ja tuosta päivästä lista on jo kasvanut melkoisesti. Offseason-rosterimme on jo  nyt suurempi kuin useimmilla joukkueilla on tarjolla pelipäivinä kauden aikana.

Listalta puuttuu useamman viime kaudella pelanneet tähtilaiturin nimet. Millaisesta WR-kalustosta uusi pelinrakentaja pääsee nauttimaan?

-Laitahyökkääjien ja muidenkin pelipaikkojen osalta täydennystä tarvitaan vielä ennen kauden alkua. Olemme analysoineet tarpeemme tarkkaan ja tulette näkemään seuraavina viikkoina ja kuukausina, miten täydennämme joukkuettamme.  Meidän avoimissa harjoituksissamme käy yli 50 pelaajaa, joiden tasoa ja kehityskykyä pääsemme tarkkailemaan jo nyt.

Ryan Sample on ensimmäinen Wolverinesin julkaisema yhdysvaltalaispelaaja kaudelle 2021. Miten on muiden jenkkipaikkojen kanssa?

-Pohdimme vielä amerikkalaisvahvistusten pelipaikkakohtaista tarvetta sen mukaan, millaisia täydennyksiä onnistumme saamaan Suomesta. Tiedämme jo ketkä ovat suosikkimme eri pelipaikoille, mutta päätökset vahvistuksista tullaan tekemään tulevaisuudessa.

Katso Ryan Samplen higlights video kaudelta 2019

Lue myös:  Wolverines-uutinen pelinrakentajasta

Kuvat:  Benedictine University, Jari Turunen