Vahva toinen puoliaika nosti Saintsin TAFTin ohi — Tuukka Lehtonen juoksi kauden kärkijaardit

Tampereen Saints johti perjantain tv-ottelua vain kahden minuutin ajan, mutta se riitti tuomaan nousijajoukkueelle kauden toisen voiton. Vahva toinen puoliaika nosti Saintsin 29-28 (14-28) -voittoon. Voiton sinetöi Eero Hiltusen neljännellä yrityksellä syntynyt kiinniottotouchdown, joka kruunasi Saintsin 99-jaardisen hyökkäysvuoron.

Saintsin puolustus petasi hyökkäykselle paikan tehdä voittopisteet pysäyttämällä TAFTin hyökkäyksen aivan maaliviivan kynnykselle. TAFT yritti 28-23 -johdossa pelata neljännen yrityksen jaardin päästä maalista, mutta pelinrakentajaksi vaihdetun Cole Webbin juoksu ei tuonut tulosta.

Ottelun hahmo oli Saintsin keskushyökkääjä Tuukka Lehtonen, joka juoksi Vaahteraliigan tämän kauden kovimman jaardimäärän, 173. Lehtonen kannatteli joukkuettaan ensimmäisellä puoliajalla, kun TAFT sai pidettyä Saintsin heittohyökkäyksen ykkösaseet Tommi Pinnan ja Henri Laineen pimennossa.

13621564_1405943039419664_1670916134_o
Tamperelaiskeskushyökkääjä Tuukka Lehtonen pelasi huikean ottelun. Vaikka touchdowneja ei syntynyt, juoksi Lehtonen 173 jaardia lähes 7 jaardin keskiarvolla. Kuva: FSC Media Riku Flink

– Hyökkäyksen linja teki loistavaa työtä, ja Tuukka juoksi tänään kuin mies. Toisen puolikkaan ehdoton kuningas oli kuitenkin puolustus: ei päästettyjä pisteitä ja yksi safety, Saintsin päävalmentaja Teemu Majander kehui.

Laine jäi kokonaan ilman koppeja ensimmäisellä puoliajalla, Pinnan saldo oli kolme kiinniottoa ja 15 jaardia. Laine teki kuitenkin tärkeän touchdownin toisella puoliajalla, ja otti yhteensä kolme heittoa kiinni. Hiltunen teki pelinrakentaja Dominic Bonan heitoista kaksi touchdownia. Jaakko Koivunen otti kiinni viisi heittoa ja teki yhden touchdownin. Pinnan saldo oli viisi kiinniottoa ja 39 jaardia.

Ottelu oli TAFTin osalta todella kaksijakoinen. Ensimmäistä voittoaan sitten kesän 2014 metsästävä joukkue sai otteluun unelma-alun, kun Cedric Johnson tavoitti Webbin 55-jaardisella TD-heitolla heti ensimmäisellä hyökkäysyrityksellä. Viime viikon tavoin pelinrakentajana jatkanut Johnson pelasi huikean ensimmäisen puoliajan: 19 heitosta onnistui 15. Johnson heitti neljä touchdownia: yhden Webbille, kaksi Joel Sislerille ja yhden Tyrwone Stillille. Toisen neljänneksen puolivälissä TAFT johti jo 28-7, mutta sen jälkeen joukkue ei enää saanut tehtyä pisteitä. Toisella puoliajalla vantaalaisten hyökkäys hyytyi täysin. Ensimmäisellä puoliajalla TAFT eteni 279 jaardia, toisella vain 109, joista niistäkin valtaosan yhdellä hyökkäysvuorolla. Toisella puoliajalla vieraat jäivät pisteittä.

13639945_1405942712753030_1525956277_o
TAFT:n sisempi laitahyökkääjä Tyrwone Still teki Vaahteraliiga-uransa ensimmäisen touchdownin ja nosti TAFT:n toisella neljänneksellä 7–28 -johtoon. Tuon jälkeen pisteitä teki kuitenkin vain Saints. Kuva: FSC Media / Riku Flink

– Puoliajalla rauhoituimme ja kokosimme havainnot vastustajasta. Toisella puolikkaalla aloimme juosta tietoisesti juosta enemmän, Majander kertasi.

Hiltusen voittomaaliksi jääneen touchdownin jälkeen TAFTille jäi vielä kaksi minuuttia aikaa palata johtoon, mutta ottelu ratkesi Dajon Newellin ottamaan syötönkatkoon.

13647209_1405943016086333_954688601_o
Saints-pelinrakentaja Dominic Bona sukeltaa jaardeja joukkueelleen. Bona heitti ottelussa neljä touchdownia – myös ratkaisuosuman.. Kuva: FSC Media / Riku Flink

TAFTin heittopelin ykköskohde oli Jani Luiro, joka lähes tuplasi kauden kiinniottomääränsä. Hän otti kiinni yhdeksän heittoa. Joel Sisler eteni seitsemällä kiinniotolla 109 jaardia ja teki kaksi touchdownia. Puolustuksen puolella hän poimi syötönkatkon omalla maalialueella.

Eniten taklauksia ottelussa keräsi TAFTin Joonas Luokkakallio, 11,5.

Saints menetti ottelussa monitoimimies Matti Airaksisen, joka joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen takia.

Saints nousi voitolla tasapisteisiin Royalsin ja Butchersin kanssa. Saints pelaa seuraavan kerran jo tiistaina, kun Royals saapuu Pyynikille. TAFT kohtaa myös seuraavaksi Royalsin, kun vantaalaiset matkaavat Vaasaan 17.7.