Vaahteraliigassa  torstaipelinä Stadin Derby Roosters-Wolverines

Torstaina Käpylän Velodromilla pelataan Stadin herruudesta. Paikallisottelussa vastakkain Helsinki Roosters (2-2) ja Helsinki Wolverines (2-1).  Ottelun voittaja jatkaa juhannustauolle Velodromin valtiaana.

Stadin Derby on Vaahteraliigassa se ottelu, johon kumpaakaan joukkuetta ei tarvitse erityisesti motivoida. Joukkueet lähtevät peliin kaksi ottelua voittaneina ja kumpikin pelinsä mestari-Steelersille hävinneenä. Lisäksi Roosters on kärsinyt kauden toisen tappionsa Crocodilesille edellisenä viikonloppuna. Alkukauden pelien ja lähtöasetelmien perusteella sinipaitainen Wolverines lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina.

Wolverines on kohdannut alkukesän peleissään sarjan häntäpään joukkueet Crusadersin ja Eaglesin sekä sarjan kärkeen ankkuroituneen Steelersin. Niukkamaalinen Steelers-peli kertoo joukkueen puolustuksen olevan kova, mutta hyökkäyksen kanssa on vielä paljon tekemistä.  Edellisessä Kotkassa pelatussa ottelussa ahmahyökkäys takoi taululle kauden kovimmat lukemat, 76 pistettä, mutta mittatikkuna vastustaja ei ollut siitä kovimmasta päästä. Roosters-puolustus asettaa Jabari Harrisin johtaman hyökkäyksen toista kertaa tällä kaudella todelliseen testiin.

Aloituskokoonpanon perusteella päävalmentaja Michael Mattingly on tehnyt hienosäätöjä pallollisille pelipaikoilla ja William Young on kirjattu aloittamaan peli laitahyökkääjän positiossa.  Avaavana keskushyökkääjänä peliin kirjattu Joonatan El Ouacef.

Puolustuksessa Wolverines-rosterista puuttuu vahvan alkukauden pelannut ja joukkueen säkkitilastoa kolmella suorituksellaan johtava DE Jonis Heikkinen, mutta samalla linjan keskimmäiseen miehitykseen palaa James Perrineau. Puolustuksen etulinja on tulevassakin pelissä vierasjoukkueen vahvuustekijä, jonka tavoitteena on pakottaa alkukauden vahvin heittojoukkue juoksemaan pallon kanssa nuoren RB-kaartinsa voimin.

Verneri Rainio #11 on ollut Roostersin alkukauden tehomies 4 touchdownillaan (Kuva: Jari Turunen)

Roosters haluaa pakottaa Wolverinesin heittämään

Roosters lähtee pelin ilman kahta avauksensa laituria, Aymeric Nicaultia ja Santtu Vehkomäkeä.  Vehkomäki on yhä Yhdysvalloissa ja erityisesti Nicault on kentällä ollessaan osoittanut vaarallisuutensa. Ranskalainen on ollut joukkueensa toiseksi paras maalintekijä alkukauden aikana. Pelinrakentaja Bryce Stancombelle on tarjolla kuitenkin laaja joukko laadukkaita laitureita, joista Verneri Rainio on ollut toistaiseksi tehokkain neljällä touchdownillaan.  Torstain pelin avauskokoonpanossa yhdysvaltalainen takapuolustaja Emory Polley on merkattu avaukseen myös laitahyökkääjän roolissa.

Edellisessä ottelussa miinusjaardeille puserrettu Roostersin keskushyökkääjäryhmä jatkaa samalla kokoonpanolla kuin Seinäjoella. Aatu Mikkonen ja Henri Kaasinen avaavat, ja kokoonpanossa on mukana myös Murad Daifi ja Lassi Pajarinen. Pajarinen sai tuntumaa liigapeleihin viiden kannon verran Crocodilesia vastaan.  Roostersin hyökkäyslinja saa tehdä torstaina parhaansa estääkseen vahvan Wolverines-frontin yritykset tukahduttaa juoksupeli aloituslinjaan.

Roosters puolustuksen linjapelaamisesta vastaavat avaajan paikoilta Camille Gruel (DE), Kaleb Wezdenko (DT), Christer Berg (DT) sekä August Wahlstein (DE). Linjan takana Wolverines-etenijöitä vaanii Taavi Aronpää, joka on koko liigan alkukauden taklauskuningas 31 pysäytyksellään.  Roosters-puolustuksen keskeisenä tavoitteena torstaina on saada Jabari Harris heittämään palloa. Alkukauden tilastoissa Wolverines on ollut sarja heikoin heittojoukkue 129,7 jaardin etenemiskeskiarvolla.

Vaahteraliigan paikallisderby Roosters – Wolverines pelataan torstaina 16.6. Helsingin Velodromilla klo 18.30 alkaen.  Roosters ja Wolverines juniorit pääsevät otteluun ilmaiseksi joukkueensa pelipaidat päällä.  Muiden kannattaa varmistaa paikkansa katsomossa ostamalla liput ennakkoon Lippu.fi sivulta.

Kuva: Jari Turunen

Näillä pääset alkuun