Crocodiles saa perjantaivieraakseen Kotka Eaglesin

Seinäjoki Crocodiles otti arvokkaan voiton edellisellä sarjakierroksella Helsinki Roostersista. Perjantaina vieraaksi saapuu sarjatulokas Kotka Eagles, joka on kohdannut useampia vastoinkäymisiä alkukauden aikana.

Crocodiles kohotti odotuksia ja itseluottamustaan voittamalla edellisellä pelikierroksella suomalaisen jenkkifutiksen kestomenestyjä Roostersin lukemin 24-12. Kotka Eaglesille edellinen kierros oli haastava Helsinki Wolverinesin käydessä takomassa Karhulan keskuskentän tulostaululle lukemat 7-76.  Crocodiles lähtee perjantai-illan peliin yksiselitteisenä ennakkosuosikkina.

Seinäjokiset ovat onnistuneet touchdownin teossa kauden kolmessa aiemmassa pelissä vasta seitsemän kertaa ja joukkueen sisäisessä pistetaulukossa potkaisija Eetu Mäki-Maunus on jaetulla toisella sijalla 12 potkaistulla pisteellään. Edellään vain Christian Powell kolmella kuuden pisteen suorituksella. Crocodiles-hyökkäys ja erityisesti keskushyökkääjä Powell osoittivat tiukassa Roosters-pelissä virkistymisen merkkejä ja perjantaina ennakkoveikkauksissa heikommaksi povattua Eaglesia vastaan aukeaa mahdollisuus hioa pelikirjan eri pelien ajoituksia kuntoon.

Crocojen puolustuksen eturiville annettiin viikon takaisen pelin yhteydessä Ruudun selostajatiimin toimesta lisänimi kolmipäinen hirviö, mutta nyt peliin lähdetään ilman hirviön keskimmäistä taklaajaa Filip Zacokia.  Linjan päistä rynnivät Seth Zins ja Emmit Gooden saavat Eagles-peliin rinnalleen vuonna 2004 syntyneen Luka Hietalan. Jaska Värinen jatkaa pelaamistaan takakentällä ja ryhmityksessä tukimieskolmikon muodostavat Markus Toivola, Saidou Jallow ja Juhani Koivumäki.  Jallow on tilastoissa kolmen pelin jälkeen joukkueensa ykköstaklaaja.

Crocodiles-puolustus on alkukauden peleissä ollut sarjan tehokkain heittojen puolustaja päästäen vastustajaa eteenpäin ainoastaan 142,7 jaardia per peli. Siitä huolimatta seinäjokisten takakenttä ei ole napannut vielä ainuttakaan syötönkatkoa haltuunsa. Perjantaina vastassa pelaa Kotkan kakkos-QB Hannula, joka heitti edellisessä pelissään pallon kolmasti vastustajan puolustajan hyppysiin.

Kotka Eagles lähtee Pohjanmaan reissulleen edelleen siipirikkona ilman useita avainpelaajiaan (Kuva: Irja vaateri)

Lehtinen, Raudver ja Henderson palaavat kokoonpanoon

Kotka Eagles lähtee jo toiseen peliin ilman yhdysvaltalaista pelinrakentajaansa Chris Forcieria.  Pikahälyytyksellä avaavan QB:n paikan vastuulleen saanut Niko Hannula on pelannut ennakkoluulotonta heittopeliä ja kerännyt joukkueelleen heittojaardeja yli sadan jaardin ottelukohtaisella keskiarvolla (116,5 Avg/G). 

Eaglesin kohdalla ei voida tänä kesänä puhua aloittelijan tuurista liigassa. Joukkueen juoksuhyökkäyksen moottori, Ville Hämäläinen loukkaantui Wolverines-pelissä ja nyt kaksi kotkalaisten juoksu-uhan henkilöitymää on poissa kokoonpanosta (Hämäläinen-Forcier). Hämäläisen paikalla perjantaina pelaavat Ysufa Lehtinen ja Marnol Raudver, jotka molemmat olivat poissa edellisen pelin kokoonpanosta.

Eagles puolustuksen vahvuuteen palaa yhdysvaltalainen Jamarcus Henderson, joka vain yhden pelin pelattuaan on yhä joukkueensa taklaustilaston kakkosena 9,5 pysäytyksellään.  Ylhäisessä yksinäisyydessä tilastokunkkuna kotkalaispuolustajista on Atte Jokinen 18,5 taklauksellaan. Puolustuksen Roy Kämppi ja Veikko Kallio ovat listattu peliin aloittavina, mutta samalla epävarmoina osallistujina Pohjanmaan retkelle. Molemmat tärkeitä miehiä Eagles-puolustuksen kokonaisuudessa.

Perjantain ennakkosuosikkina on Crocodiles, mutta onnistuessaan ja epävarmojen listalle kirjattujen miesten pelatessa, kotkalaisilla on mahdollisuus hiekoittaa seinäjokisten tietä kohden kolmatta voittoaan tämän kauden sarjassa. Ottelun kickoff perjantaina 17.6. Seinäjoen Wirokit Areenalla klo 18.30.

Kuva: Irja Vaateri

Näillä pääset vauhtiin