Steelers vahvempi kauden ensimmäisessä hellekelin pelissä

Porvoon Butchers ja Kuopio Steelers pelasivat viihdyttävää jenkkifutista neljän neljänneksen verran kesäisissä olosuhteissa. Porvoo Päivän ilmaispelin voittaja on Steelers, joka kukisti isännät lukemin 20-47 (13-33).

Kuopio Steelers lähti peliin kokoonpanolla, josta puuttui useampia aiemmin avauskokoonpanossa olleita pelaajia.  Joukkue oli kerännyt aiemmista peleistä täydet sarjapisteet hyvillä peliesityksillä, mutta joukkueen heikkona kohtana ovat olleet rangaistukset. Ottelun alla päävalmentaja Pekka Utriainen kertoi valmennuksen puuttuneen asiaan ja erityisesti pelin ulkopuoliset turhat virheet on tarkoitus saada pois peleistä.

Pohjola Vakuutuksen ottelun Vakuuttavimman Pelaajan palkinnon pokannut pelinrakentaja Joey Bradley pelasi hienon pelin onnistuen heitoissaan komealla 88,9 % tarkkuudella. Hannes Harju oli Steelers-laitureista tuloksekkain kahdella TD:llä ja 114 jaardillaan.  Uransa ensimmäistä vaahteraliigamaalia pääsi tuulettamaan Steelersin amerikansuomalainen Noah Choate, joka kolmella kopillaan keräsi hienot 65 jaardia ja sen TD:n

Steelers keskushyökkääjä Le’Anthony Reasnover pelasi jälleen hyvän pelin onnistuen kolmasti TD:n teossa ja siinä sivussa jaardeja kertyi 148.  Myös Tuukka Lehtonen oli pelipäällä ja eteni pallon kanssa 92 jaardia kentän pinnalla.

Steelers puolustuksessa Markus Ojainväli nappasi kaksi syötönkatkoa ja taklauskone Colby Campbell oli joukkueensa tuloksekkain taklaaja 4,5 taklauksella sekä yhdellä QB-säkillään.

Kaksi maalia lauantaina tehnyt laitahyökkääjä Hannes Harju oli Ruutu-haastattelussaan tyytyväinen päivän suorituksiin:

Pelin avausmaali Butchersille

Porvoon Butchersista tuli kauden toinen joukkue joka onnistuu johtamaan Steelersiä vastaan pelattua peliä. Kotijoukkue siirtyi johtoon Brandon Gwinnerin 15 jaardin heittopelillä, jossa vastaanottajana Dana Plantt. Butchers sinniteli pelissä mukana vielä toisella neljänneksellä nuoren Daniel Rubinsteinin TD:llä, mutta sitten Steelers meni menojaan. Puoliajalla taululla oli lukemat  13-33. ratkaisevassa roolissa pelin taittumisessa vierasjoukkueelle oli kaksi syötönkatkoa, jotka Steelersin Ojainväli pääsi poimimaan Gwinnerin heitoista.

Butchersin puolustustaistelun ykkösnimi oli Timi Nuikka joka onnistui taklauksessa 11.5 kertaa.  Mikko Seppänen urakoi jälleen kerran pelissä vailla taukoja ja kirjasi nimiinsä kuudella kiinniotollaan 81 jaardia ja yhden touchdownin. Potkupeleissä Seppänen on saanut rinnalleen lähes yhtä vaarallisen palauttajan kuin itse on.  Lauantain pelissä Luukas Eerola keräsi all-purpose jaardeja yhden enemmän (102) kuin kokenut joukkuekaverinsa. Kauden kolmessa pelissä neljästä, Eerola on ollut kuusinkertaista Ari Tuuli Trophyn voittajaa edellä pelin edetyissä kokonaisjaardeissa.

Näin Seppänen kommentoi urakointiaan lauantaina:

Butchers jää nyt parin viikon ottelutauolle bye-viikkonsa ja juhannuksen ansiosta.  Steelersillä on vielä yksi peli edessään ennen keskikesän juhlaa. Lauantaina 18.6. Väinölänniemen vieraaksi saapuu Crusaders Lohjalta.

Tutustu: Ottelun tilastot

Katso pelin kuvat: Jari Turunen