Vaahteraliigan kolmas kierros tulevana viikonloppuna

Torstaina sarjan kärkijoukkue Helsinki Wolverines (1-0) matkustaa Tampereelle Saintsin (0-1) vieraaksi. Molemmilla joukkueilla on takana avausottelu Seinäjoki Crocodilesia (1-1) vastaan sillä erotuksella, että Wolverines voitti ja Saints hävisi seinäjokelaisille. Saints pelasi Seinäjoella toissaviikolla kaatosateessa mutaisella kentällä ja menetti pallon ottelussa peräti viisi kertaa. Wolverines löi kotonaan taululle puolestaan 47 pistettä, joten torstaina Saintsin tulee ehdottomasti pitää pallosta huomattavasti parempaa huolta. Seinäjoella Saintsin juoksupuolustaminen oli kovassa kunnossa, mutta nyt Pyynikin tekonurmella Wolverinesin keskushyökkääjä William Young on pidettävä kurissa.  Wolverines osoitti avausottelussaan myös heittopelinsä tehokkuuden pelinrakentaja Robert Johnsonin johdolla, joten Saints puolustus joutuu nyt ehkä kauden kovimpaan haasteeseensa. Saints hyökkäys ei avauskierroksella ihmeempiä esittänyt. Tähän toki vaikutti suuresti se, että kenttä ja sääolot tekivät hyökkäyspelaamisesta erittäin haastavaa. Pelinrakentaja Tuskani Figaro heitti olosuhteet nähden kuitenkin hyvin kolmea syötönkatkoa lukuunottamatta. Nyt luvassa on paremmat sääolot, joten heittohyökkäykseltäkin on lupa odottaa enemmän.

Perjantaina Kuopio Steelers (1-1) saa aina aurinkoiselle Väinölänniemen kentälle vastaansa Vaasa Royalsin (1-1). Iso kysymysmerkki ottelulle on missä kunnossa on viime viikolla huilannut Steelers pelinrakentaja Seth Peters. Vaikka kuopiolaishyökkäys pystyikin etenemään Porvoota vastaan, ei pelissä nähty sellaista ilotulitusta mitä Petersin johdolla on ollut lupa odottaa. Jos Peters ei pelaa, helpottuu Vaasan puolustus pelaaminen, kun pelinrakentajana tuuraavan Gerard Johnsonin heitoissa ei ihan Petersia vastaavaa tarkkuutta viime ottelun perusteella ole. Royals aloitti kauden vahvasti kaatamalla Porvoo Butchersin (1-1), mutta jäi hieman lähtötelineisiin sunnuntaina Helsinki Roostersin (1-1) vieraana. Nyt matka vie Kuopioon ja joukkueen on syytä löytää virtaa peliinsä ottelun alusta alkaen mikäli mielii sarjapisteet mukanaan viemään. Molemmat joukkueet ovat samassa tilanteessa, yksi voitto ja yksi tappio, joten ottelu antaa hieman suuntaa molempien joukkueiden osalta siitä mihin suuntaan tämä kausi on menossa.

Lauantaina Porvoossa nähdään nykyliigan vanhin yhtäjaksoinen ”rivalry” Seinäjoki Crocodilesin (1-1) matkatessa Butchersin (1-1) vieraaksi. Molemmat seurat pelaavat 28. liigakauttansa ja ovat maratontaulukon sijoilla 2. (Crocodiles) ja 4. (Butchers). Lauantaina menneisyydellä ei kuitenkaan ole väliä. Butchers aloitti kautensa vaisusti häviämällä ensimmäisellä kierroksella Vaasassa, mutta otti arvokkaan voiton Steelersistä viime viikolla. Crocodiles esitti viime viikolla Wolverinesin vieraana hyviä otteita, vaikka joutuikin lopulta taipumaan helsinkiläisille. Butchers hyökkäys pelinrakentaja Hans Fortunen johdolla rullasi Steelers puolustusta vastaan voittoon vaadittavat pisteet ja keskushyökkääjä David Winn osoitti miksi hänet valittiin viime kaudella Tanskan liigan parhaaksi pelaajaksi. Crocodiles keskushyökkääjä Chris Powell oli myös vahvalla pelipäällä edellisessä ottelussa ja pelinrakentaja Jonathan Baker löysi erityisesti Spencer Cutlanin kanssa hyvän yhteyden. Tehokkain peli Crocodilesilla on toistaiseksi tosin ollut Powellin heitot, joista kolmella yrityksellä on kertynyt kaksi onnistumista, 106 jaardia ja yksi TD. Kuten perjantainottelussa niin ottelun voitto auttaisi molempia asettamaan kautta parempaan suuntaan.

Viikko 3, 6-8.6.

TO 06.06.
kello 18.30 Pyynikin kenttä, Tampere
Saints – Wolverines

ISTV:n lähetys ottelusta: https://www.is.fi/muutlajit/art-2000006132432.html

Lue Saintsin oma otteluennakko: Kauden ensimmäinen kotiottelu ja haasteet senkun kovenevat
Lue Wolverinesin oma otteluennakko:
Saints – Wolverines otteluennakko

PE 07.06.
kello 18.30 Väinölänniemi, Kuopio
Steelers – Royals

Lue Steelersin oma otteluennakko: Vaahteraliiga – Episodi 3: Aina aurinkoisen paluu

LA 08.06.
kello 16.30 Keskuskenttä, Porvoo
Butchers – Crocodiles