Roosters Pajarisen johdolla voittoon Royalsista

Helsinki Roosters (1-1) otti kauden avaus voiton vierailevasta Vaasa Royalsista (1-1) lukemin 28-7 (21-0). Roostersin onnistujia olivat erityisesti ottelussa Vaasan hyökkäyksen kurissa pitänyt puolustus ja kanadalaiseen yliopistoon paikkaa kärkkyvä Karri Pajarinen. Roosters paitaan palannut Pajarinen juoksi 14 yrityksellä 137 jaardia ja kaksi maalia sekä eteni yhdellä kiinniotolla 39 jaardia. Roosters pelinrakentaja karisti ensimmäisen ottelun pallon menetykset niskoiltaan ja johti hyökkäystä ilman pallon menetyksiä. Laitahyökkääjistä Adam Connette otti viisi kiinniottoa ja nuori Santtu Vehkomäki teki liigauransa ensimmäisen maalin.

Royals hyökkäyksessä keskushyökkääjä Tom Suoste jäi vain kaksi jaardia 100 jaardin rajasta, mutta esitti voimakkaita juoksuja läpi koko pelin. Vaasan pelinrakentaja Diondre Borel piristyi ottelun kuluessa, mutta tilastoihin kirjaantui kaksi syötönkatkoa, kaksi säkitystä. Eteenpäin heitoilla mentiin vain 95 jaardia ja niistäkin valtaosa vasta pelin neljännellä neljänneksellä. Borel väläytti vaarallisuuttaan juoksemalla itse muutaman näyttävän juoksun. Kiinniottajista Aymeric Nicault oli ahkerin kiinniottaja kolmella kiinniotollaan ja yhdellä maalilla, mutta kuten koko Vaasan hyökkäys Nicaultkin heräsi vasta toisella puoliajalla.

Puolustuksessa vaasalaisten Joshua Davis ja Marc Millan olivat ahkerimmat taklaajat. Roostersin Niko Kuikka ehti kotijoukkueesta keräämään eniten taklauksia. Roostersin puolustuksessa Ville Roitto kiitti Borelia maalialueelle karanneesta heitosta syötönkatkolla ja puolustuksen linjamies Heikki Lesonen nappasi linjamiehelle harvinaisen syötönkatkon. Vaasalaisten hyökkäykselle vaikeuksia koko pelin antoi myös hyvin pelannut puolustuksen linjamies Lauri Aho.

Vaahteraliiga on kahden kierroksen jälkeen erittäin tasainen. Kuudella joukkueella on kasassa yksi voitto. Sarjaa johtaa ilman tappioita ja vain yhden ottelun pelannut Helsinki Wolverines, perässään yhden voiton ja yhden tappion saalistaneet Porvoo Butchers, Kuopio Steelers, Helsinki Roosters, Vaasa Royals ja Seinäjoki Crocodiles. Sarjan seitsemäntenä on yhden ottelun pelannut ja siinä Crocodilesille hävinnyt Tampere Saints.

Vaahteraliiga jatkuu torstaina Tampereella sarjakärki Wolverinesin vieraillessa Saintsin vieraana. Perjantaina Kuopiossa Steelers mittaa Vaasa Royalsin taidot ja lauantaina puolestaan Porvoo Butchers ja Seinäjoki Crocodiles iskevät yhteen Porvoossa.Lue Roostersin oma otteluraportti: VL 40: Helsinki Roosters vs. Wasa Royals, Jälkipuheet

Lue Royalsin oma otteluraportti: Roosters vahvempi Velodromilla

Helsinki Roosters – Vaasa Royals 28-7 (21-0)

1. neljännes
7-0 Vehkomäki, lisäpiste Olin
14-0 Wasiljeff, lp Olin

2. neljännes
21-0 Pajarinen, lp Olin

3. neljännes
28-0 Pajarinen, lp Olin

4. neljännes
28-7 Nicault, lp Pylkkänen