Vaahteraliigakokouksessa laadittiin ympäristöaloitteita

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton ympäristöohjelman tavoitteena on tunnistaa oman toiminnan ympäristövaikutukset ja pyrkiä vähentämään niitä aktiivisesti.  SAJL:n ja jäsenseurojen pyrkimyksenä on toimia urheilutoimijoina esimerkkeinä ympäristön huomioimisessa. Vaahteraliigaseurojen lokakuun kokouksessa käytettiin aikaa uusien ympäristöaloitteiden pohtimiseen.

Vaahteraliigaseurojen kauteen 2024 tähtäävä suunnittelu käynnistettiin SAJL:n toimitiloissa Helsingin Pasilassa sunnuntaina 8.10. perinteisen fyysisen kokouksen merkeissä. Kilpailu- ja seuratoimintaan liittyvien aiheiden ohella käsittelyssä oli suomalaisen jenkkifutiksen ympäristöohjelman status sekä uudet ideat.

Ryhmätöiden tuloksena aloitteita esitettiin mm. liikkumiseen, kierrättämiseen sekä erilaisten painettujen materiaalien digitalisoimiseen liittyviin aiheisiin. Myös varusteiden parempaan huollattamiseen ja näin käyttöiän pidentämiseen liittyvät aiheet nousivat keskusteluissa esille.

Käsittelyssä olivat mm:

  • Ottelutapahtumiin saapuminen sähköbusseilla/yhteiskuljetuksin
  • Kierrätyspisteet ottelutapahtumissa
  • Sähköiset käsiohjelmat
  • Varusteiden huoltoklinikat
  • Etäkokoukset
Vaahteraliigaseurojen edustajat ideoivat uusia ympäristöaloitteita sunnuntaina 8.10.2023

Tee ympäristöaloite

SAJL kannustaa jäsenseurojaan sekä jenkkifutiksen ja lippupallon harrastajia aktivoitumaan ympäristöaloitteiden laatimisessa. Uusista ideoista tai jo käyttöön otettuista hyvistä käytännoistä voi käydä kertomassa jenkkifutisliiton webropol-sivulle.

Tutustu myös