Lamminsalo jatkaa Wolverinesin päävalmentajana

Helsinki Wolverines tiedotti Pekka Lamminsalon jatkavan vaahteraliigajoukkueen päävalmentajana.  Vaikean kauden läpi vieneen Lamminsalon rinnalla puolustuksen koordinaatorina jatkaa Joonas Kolunsarka.

Helsinki Wolverines pelasi vaikean kauden Vaahteraliigassa häviten kaikki 12 pelaamaansa runkosarjan ottelua.  Jopa radikaaliksi kutsuttua nuorennusleikkausta tehnyt joukkue oli kauden alusta lähtien epäonninen jenkkivahvistustensa kanssa, eikä kokematon rosteri kyennyt paikkaamaan odottamattomien tapahtumien tuomia aukkoja kauden kuluessa.  Wolverines ei päässyt kauden aikana pelaamaan yhtään ottelua papereiden mukaan parhaalla rosterillaan.

Selkeän pohjakosketuksen jälkeen jatkuvuuden turvaaminen on tärkeää seuran tiedotteen mukaan ja siksi molemmat, sekä Pekka Lamminsalo, että Joonas Kolunsarka halutaan mukaan tulevalle kaudella 2024. Näin Lamminsalo kuittaa joukkueen uudelleenrakennuksen statusta:

-Terveessä kilpailullisessa sarjassa pelaaminen tarkoittaa sitä, että joukkueiden elinkaaret ovat syklisiä: välillä menee todella hyvin ja välillä täytyy jaksaa uudelleenrakentaa. Sekä Porvoo että Seinäjoki ovat käyneet tämän saman prosessin läpi ja osoittivat, että pitkäjänteinen työ voidaan palkita finaalipaikalla. Meidän viime kausi oli pohjan rakentamista tulevalle ja se työ jatkuu myös ensi kaudella.

Fokuksessa rosterin leveyden rakentaminen

Wolverines lähti kauteen 2023 jopa yltiöpäisellä suunnitelmalla, jossa seura ilmoitti joukkueet kahdelle miesten ylimmälle sarjatasolle. Eräänlainen uhkapeli ei tuottanut toivottua tulosta ja molemmat miesten joukkueet romahtivat sarjatasojensa jumbosijoille isojen rosterihaasteidensa kanssa. Lopulta Wolverines joutui vetäytymään I-divisioonasta kokonaan. Lamminsalon mukaan valmistautuminen kauteen 2024 on käynnistynyt eri asenteella ja vauhdilla edelliseen offseasoniin verrattuna:

-Isot teemat ensi kaudelle ovat yksityiskohtiin syventyminen ja rosterin leveyden rakentaminen. Siinä missä viime kaudella oli joukkueella uusi valmennustiimi, kulttuurin alku ja uudet systeemit sekä hyökkäyksen että puolustuksen puolella, on tämän offseasonin aikana parempi mahdollisuus syventyä noihin asioihin paremmalla intensiteetillä ja fokuksella. Rosterin kapeus oli viime kaudella haaste ja se näkyi myös kentällä epäedullisina matchupeina. Tähän on kuitenkin tehty jo konkreettiset suunnitelmat ja voin jo tässä kohtaa sanoa, että joukkueen rakentaminen on lähtenyt merkittävästi eri asenteella ja vauhdilla käyntiin nyt kuin vuosi takaperin.

Tappioita täynnä olleen kauden jälkeen Lamminsalo asettaa joukkueelleen selkeän tavoitteet;

-Mitä tavoitteisiin tulee, niin ei sitä tarvitse kierrellä: missä tahansa kilpasarjassa tavoite on lopulta voittaa. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että voittaminen on lopputulos, joka realisoituu siitä työstä mitä me treeneissä teemme. Jotta tuohon pääsemme, täytyy tekemisen standardimme olla tulevalle kaudelle korkeammat, mutta en hetkeäkään epäile, ettemmekö tuohon haasteeseen pystyisi vastaamaan.

Wolverines-tiedotteen mukaan muunkin valmennustiimin kasaaminen on edennyt vauhdilla.  Lisätietoa asiasta kerrotaan lähiaikoina.

Kuvat:  Laura Helminen