Nesi Carpelan Steelersin päävalmentajaksi

Kuopio Steelers pamautti perjantaina pöytään varsinaisen uutispommin julkaistessaan kauden 2024 päävalmentajansa.  Veteraanipelinrakentaja Niclas Carpelan siirtyy Kotkasta Kuopioon johtamaan takaisin huipulle tähtäävän Steelersin valmennustiimiä.

Steelersin kolmen vuoden mestaruusputki katkesi kesän päätteeksi tylysti kuopiolaisten jäätyä kokonaan Vaahteraliigan playoff-pelien ulkopuolelle. Monien vaikeuksien läpi taistellut savolaisseura haluaa palata takaisin huipulle ja on ryhtynyt uudistamaan vauhdikkaasti joukkueen taustavoimia. Steelers julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa kerrottiin Niclas Carpelanin värväämisestä Steelersin edustusjoukkueen päävalmentajaksi ja hyökkäyksen koordinaattoriksi.  Aiemmin kuopiolaiset kertoivat Jani Lindqvistin siirtymisestä Steelers-joukkueen general manageriksi.

Ei vieläkään päätöstä peliuralle

Kuopio Steelersin vaahteraliigajoukkueen päävalmentajaksi värvätty 49-vuotias Niclas Carpelan on pelannut jenkkifutista Suomessa lähes koko lajin suomalaisen historian ajan.  Nesin pelaajaura yltää jo viidelle eri vuosikymmenelle ja matseja on kertynyt käytännössä kaikilta tarjolla olleilta sarjatasoilta. Lajilegendan hänestä tekee lukuisat divisioonamestaruudet ja divarien MVP-palkinnot, mutta myös vaahteraliigakokemusta mieheltä löytyy pelaajana ECG:n ja Kotka Eaglesin riveistä.  Kuopiossa Carpelan pelasi I-divisioonaa kausien 2008 ja 2009 aikana.

Päävalmentajan roolissa Nesi on toiminut ennen Kuopioon siirtymistään Eaglesin lisäksi helsinkiläisen Demonsin joukkueissa. Miehen toistaiseksi ainoa Suomen mestaruus päävalmentajana saavutettiin GS Demonsin naisten joukkueen ruorissa.

Uusi rooli vaahteraliigajoukkueen päävalmentajana tulee viemään Carpelanin kaiken huomion tulevana kesänä, mutta pelaajauran päätepisteeksi mies ei suostu vielä tätä uramuuviaan nimeämään. Kropassa on vielä virtaa muutaman pelin pelaamisen joskus myöhemmin.

Steelers-tiedotteessa Carpelan kertoo päätöksensä taustoista näin:

-Viihdyn Kotkassa ja Eaglesissa erittäin hyvin. Kotka on itselle rakas kotikaupunki. Siellä on tullut vietettyä pitkän uran hauskimpia vuosia, mutta katsoin että tämä tilaisuus on liian hyvä ohitettavaksi. Olen aikaisemminkin saanut tarjouksia Vaahteraliigaseuroista, mutta aina valinnut jäädä Kotkaan. Nyt kuitenkin tämä tilaisuus oli liian hyvä ja kiinnostava ohitettavaksi. Elämäntilannekin sallii nyt muuton Kuopioon kauden ajaksi, niin vastasin myöntävästi.

Steelersin edustusjoukkuetta pitkään menestysputkeen valmentanut Pekka Utriainen ei ole kaudella 2024 mukana vaahteraliigajoukkueen taustatiimissä.

Jani Lindqvistin pelaajaura päättyy EM-mitaliin. Mitalin väri ratkeaa ensi viikon lauantaina Itävallan St pöltenissä (Kuva: Jari Turunen)

Jani Lindqvistin pelaajaura päättyy Itävallan St Pöltenissä EM-finaaliin

Kuopio Steelers julkaisi aiemmin linjajätti Jani Lidqvistin siirtymisestä seuran general managerin roolin. Samalla Lindqvist kertoi pelaamisen lopettamisesta tähän syksyyn. Komean uran pelanneella linjapuolustajalla on uraa jäljellä vielä yhden pelin verran ennen hartiasuojien seinään naulaamista.

Carpelanin värväys päävalmentajan paikalle on ensimmäinen Lindqvistin managerivyölle kiinnitettävä päänahka. Näin hän kommentoi kaappaustaan:

-Olen erittäin tyytyväinen, että saatiin joukkueen päävalmentajan tehtävään henkilö, kuka on jo valmiiksi tuttu Kuopiossa ja meritoitunut kaveri johtamaan joukkuetta menestymään. Nesillä on ollut aina pelaajaläheinen tyyli valmentaa mistä itse olen tykännyt ja olen hänestä kuullut vain hyvää. Joukkuetta rakennetaan koko ajan ja olen erittäin positiivisin mielin, että Kuopiossa taistellaan Maljasta jälleen ensi kaudella.

 

Lue lisää:  Niclas Carpelan on Steelersin uusi päävalmentaja

Kuvat: Mikko Mäkelä, Jari Turunen