UNC sopimukseen unkarilaisen tukimiehen kanssa

Foto: Kha Vo Photography
Foto: Kha Vo Photography
Vaahteraliigan sarjanousija United Newland Crusaders on solminut pelaajasopimuksen unkarilaisen Daniel Szatmarin kanssa. Szatmarilla on sekä Unkarin, että Kanadan passit.

Satakiloinen Daniel Szatmari on syntynyt Kanadassa 1996. Hän muutti vanhempiensa mukana takaisin Unkariin 6 vuotiaana, jossa aloitti jenkkifutiksen pelaamisen 12 vuoden iässä. 15-vuotiaana hän liittyi paikallisen Eger Heroesin miesten joukkueeseen, jossa pelasi aloittavana tukimiehenä.

2013 joukkuetta valmensi Les Szeredi, joka oli myös kanadan-unkarilainen. Hän näki Danielin lahjakkuuden ja tarjosi hänelle mahdollisuutta lähteä pelaamaan Kanadaan. Daniel suoritti lukion Winnipegissä, josta siirtyi stipendillä pelaamaan Wilfrid Laurielin yliopistoon Ontariossa. Hän pelasi yliopiston joukkueessa kolme vuotta.

2019 Szatmarin siirtyi takaisin Unkariin, pelaten kauden Miskolc Steelersissä. Daniel osallistui 2020 Podium College All-Star Bowliin Miamissa. Tapahtumaan kutsutaan 100 lahjakasta pelaajaa eri tasoilta, näyttämään taitonsa NFL, CFL sekä kansainvälisille rekrytoijille.

Daniel itse kuvailee olevansa kova tekemään työtä, ymmärtäen että ahkera harjoittelu ja kova työnteko on vienyt hänet urallaan eteenpäin. Tukimiehenä hän on räjähtävä ja nopea lukemaan peliä, pystyy pelaamaan sekä sisempänä että ulompana.

Daniel tietää, että Vaahteraliiga on yksi Euroopan kovimmista sarjoista, ja haluaa päästä kilpailemaan Euroopan huippupelaajien kanssa. Hän odottaa innolla tulevaa kautta, ja haluaa näyttää muiden pelaajien kanssa, että UNC kuuluu Vaahteraliigaan.

UNC julkaisi aiemmin toisen kanadalaisen, Jonelle Tolbertin sopimuksen. Kolmas ulkomaalaispelaaja, joka vahvistaa joukkuetta on irlantilainen Finn Kearns.

Lähde: unc.fi

Kuva: Kha Vo Photography

Katso myös Daniel Szatmarin highligts-video kaudelta 2017