Kanadalaislaituri UNC:n hyökkäykseen

United Newland Crusaders on solminut kautta 2021 koskevan pelaajasopimuksen 30-vuotiaan kanadalaislaitahyökkääjä Jonelle Tolbertin kanssa. Tolbertilla on kokemusta CFL-joukkue Saskatchewan Roughridersin riveistä.

Jonelle Tolbert pelasi yliopistouransa York Universityssä Torontossa.  Miehen esikuvana on ollut hänen oma isänsä Emmanuel Tolbert, joka pelasi 11 kautta CFL:ssä voittaen sarjan mestaruuden Grey Cupin Toronto Argonautseissa vuonna 1983.  Lähes kaksimetrinen ulottuva ja nopealiikkeinen laitahyökkääjä herätti yliopistopeleissään Hamilton Tiger-Catsin ja Saskatchewan Roughridersin mielenkiinnon, mutta ei päässyt ajallaan osallistumaan CFL-draftiin opintopisteiden puuttumisen takia.

Tolbertille tarjoutui kuitenkin mahdollisuus ammattilaisuuteen vuonna 2013, jolloin hänet kiinnitettiin kesällä 2013 mukaan CFL:n Saskatchewan Roughridersin harjoitusvahvuuteen. Kookkaan laitahyökkääjän ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaa joukkueen pelaavassa kokoonpanossa. CFL-kokemuksen jälkeen Tolbert on pelannut Kanadan puoliammattilaissarja NFC:ssä ennen siirtymistä Saksaan.

Tolbert lensi kesällä 2018 valtameren yli Saksaan GFL2 joukkue Solingen Paladinsin miehistöön Suomenkin kentiltä tutun RJ Longin pelikaveriksi. Kauden 14 pelissä laitahyökkääjä nappasi pallo kiinni 12 kertaa keräten tililleen 211 jaardia ja yhden touchdownin.  Taklauksia GFL2:n kausitilastoista Tolbertin nimissä löytyy 2 kpl. Seuraavalla kaudella 2019 kanadalaisen joukkueeksi vaihtui Mainz Golden Eagles, joka pelaa porrasta alempana Saksan kolmannella sarjatasolla.

Kanadalainen kuvailee itseään pelaajana UNC:n verkkosivuilla näin:

-Tuon kentälle räjähtävyyttä syvälle vastustajan pelialueella, mutta osaan juosta myös pelikirjan lyhempiä kuvuoita. Olen isokokoinen laitahyökkääjäksi, mutta minua voi käyttää pelissä kuten pienempiä  ketteriä pelaajia. Kokoni ja urheilullisuuteni merkitsee sitä, että hallitsen ilmatilaa korkealla ja se on ratkaiseva tekija useissa peleissä.

Isokokoinen maali Robert Johnsonille

Jonelle Tolbert on raamikas pelaaja (192cm / 100kg) joka tulee tarjoamaan Crusaders-pelinrakentaja Robert Johnsonille ison maalin redzone-peleissä. UNC:n laitahyökkääjämiehistöön kaudelle 2021 on aiemmin kirjattu mm. Julius Sarimo, Eetu Päiväniemi, Magnus Riihimäki, Ville Suonperä, Tuukka Tuovinen ja irlantilainen Finn Kearns.

Tolbert kertoo odotuksistaan kaudelle 2021:

– Tiedän, että UNC on nousemassa korkeimmalle sarjatasolle tänä vuonna, joten minulla on suuri kunnia olla mukana joukkueessa, joka on uuden haasteen äärellä. Odotan innolla joukkueen ja valmentajien kohtaamista ja sitä että pääsen rakentamaan toimivan suhteen koko yhteisön kanssa. Erityisen innokkaana odotan pelaamista Robert Johnsonin kanssa. Tiedän että hän on yksi parhaista pelinrakentajista Euroopassa ja toivon rakentavani toimivan kemian hänen kanssaan, koska se on avain menestymiseen peleissä. Maltan tuskin odottaa Suomeen saapumista. Ei ole epäilystäkään, etteikö edessä ole loistava kesä.

Lähde: UNC

Katso myös Tolbertin higlights-video kaudelts 2019: