Toinenkin Connette Roostersiin – Adam Connette on monitoimipelaaja

Seitsemättä perättäistä Vaahteraliiga-mestaruutta jahtaava Helsinki Roosters tiedotti torstaina tehneensä toisen yhdysvaltalaissopimuksen tulevaa kautta varten. Ainutlaatuiseksi tuoreen sopimuksen tekee se, että uusi vahvistus on ensimmäisen vahvistuksen veli. Toisin sanoen pelinrakentaja Brandon Connetten laidalla hyökkäävä pikkuveli Adam Connette pelaa ensi kesänä Roostersissa.

Nuorempi Connette on niittänyt mainetta monipuolisena pelaajana, mutta kunniaa on kertynyt erityisesti laitahyökkääjänä. Kiinniottotilastossa tämä Minnesota Crookston Golden Eaglesin paidassa II-divisioonatasolla yliopistojenkkifutista pelannut urheilija rikkoi viime viikolla koulunsa kiinniottoennätykset sekä koppien määrässä että niistä kertyneissä jaardeissa. Maaliennätyskin jäi vain yhden päähän. Connette-connection saattaa siis olla yksi ensi kesän vaarallisimmista tutkapareista, kun all starsiin kauden 2017 päätteeksi valittu pelinrakentaja B. Connette saa heittojensa kohteeksi laitahyökkääjä A. Connetten.

Veljeys näytteli keskeistä roolia luonnollisesti myös sopimuksen syntymisessä.

– Valitsin Roostersin, koska veljeni pelaa Roostersissa ja olen aina halunnut päästä pelaamaan hänen kanssaan, Adam Connette kertoo Roostersin uutisessa. – Roosters on hieno organisaatio, jonka toiminta kehittyy vuosi vuodelta.

Collegessa Adam Connette keräsi tilastoja monipuolisesti, ja vaikka laitahyökkääjän paikka olikin näkyvin, oli Roostersin uusi tulokas myös tehokas potkujen palauttaja, joka ei kaihda myöskään taklaamista. Ensisijainen Roosters-rooli löytynee kuitenkin hyökkäyksen puolesta, mistä kertoo sekin, että sopimusta Kukkoparvesta kommentoi hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalainen:

– Olen todella innoissani Adamin sopimuksesta. Hän on kokonaisvaltainen laitahyökkääjä, Koikkalainen toteaa ja listaa sen jälkeen: – Hän pystyy pelaamaan sisällä ja ulkona, juoksemaan pitkiä kuvioita ja lyhyitä kuvioita. Hänelle voi pelata screenejä ja flysweep-pelejä.

– On myös helppoa tuoda joukkueeseen uusi laitahyökkääjä, kun tietää minkälaisesta perheestä hän tulee. Adam on jalat maassa oleva huippupelaaja.

Koikkalaisen mukaan Roosters-hyökkäys on tällä hetkellä hyvässä tilanteessa.

– Olemme reilusti viime vuotta edelle. Tasan vuosi sitten otimme ensimmäisen kontaktin Brandon Connetten kanssa ja sopimus vahvistui vasta myöhemmin. Nyt olemme voineet harjoitella jo muutaman viikon ajan tietoisena siitä, miten tulemme pelaamaan.

Roostersilla on nyt siis sopimukset allekirjoitettuna kahden yhdysvaltalaispelaajan kanssa. Pelaavassa kokoonpanossa on tilaa vielä yhdelle EU:n ulkopuoliselle pelaajalle. Kolmas yhdysvaltalainen tullee vahvistamaan Roostersin puolustusta.

Adam Connetten tähtihetkiä Golden Eaglesissa: