TAFTissa Miro Kadmiry heitti ja Pekka Utriainen otti kiinni, nyt entiset joukkuetoverit kohtaavat Vaahteramaljassa Roostersin pelinrakentajana ja Steelersin päävalmentajana

Kadmiry ja Utriainen (oikean puolen laitahyökkääjänä) Spagettimaljassa 2010.

Roostersin pelinrakentaja Miro Kadmiry oli suuressa roolissa, kun Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen otti viime vuosikymmenellä ensiaskeliaan lajin parissa. Kadmiry oli jo nuorella iällä TAFTin divarijoukkueen sekä maajoukkueen pelinrakentaja, kun taas aiemmin Veikkausliigaa pelannut Pekka Utriainen aloitteli uraansa uuden lajin parissa.

Kaksikko pelasi yhdessä ykkösdivisioonaa ja olivat voittamassa Spagettimaljaa 2010. Utriainen teki ottelussa kaksi touchdownia Kadmiryn heitoista. Liigassa he pelasivat yhdessä kauden 2012. Utriainen teki viisi kiinniottomaalia.

Entiset joukkuetoverit ovat edelleen läheisiä ystäviä ja ovat vastakkain lauantaina Ratinan stadionilla Vaahteramalja XL:ssa. Alla Kadmiryn ja Utriaisen muistoja TAFT-vuosiltaan.

Tallenne Spagettimaljasta 2010 TAFT-Northern Lights. Utriaisen ottelun ensimmäinen touchdown videolla ajassa 15:00.

Kadmiry: Kun hän tuli ensimmäisen kerran treeneihin, Pekasta näki heti että hänellä on pallosilmää. Pekka päätti ruveta panostamaan lajiin pakkomielteisen verran ja treenasimme paljon yhdessä.

Utriainen: Miro on ollut minulle jenkkifutiksen parissa merkittävä hahmo, ja olemme kentän ulkopuolellakin läheisiä. Vaikka hän on minua paljon nuorempi niin hän opetti minulle paljon. Heitimme paljon palloa, tykkäsimme molemmat treenata.

Pekka Utriainen kuvassa taaimmaisena laitahyökkääjänä.

Kadmiry: Pekka oli possession-receiver ja hän juoksi kuvat hyvin ja ymmärsi puolustusta vaikka pelikokemus oli vähäistä. Lajia hän oli kuitenkin seurannut jo pitkään. Comeback oli hänen lempikuvionsa, ja hän oli siinä aina auki.

Kadmiry: Pekka on hauska kaveri, sysisavolainen.

Utriainen: Silloin jalat olivat Mirolle ykkösjuttu, ja hän lähti paljon taskusta. On ollut hieno nähdä Miron kehitys, ja tauko pelinrakentajana pelaamisesta taisi tehdä hänelle hyvää.

Kun Kadmiry joutui jättämään pelinrakentajana pelaamisen 2016 hän siirtyi Trojansista Steelersiin Utriaisen valmennukseen.

Kadmiry: Se oli hauska reissu. Oli hyvä lopettaa kausi siellä kun Pekka pyysi. Asuin melkein Pekan naapurissa.

Utriainen: Se oli mukavaa aikaa, Miro oli melkein kuin meidän oma poika.

Utriainen: Miroa vastaan pelaaminen Vaahteramaljassa ei herätä sen isompia tunteita. Peli on peliä.

Kolme vuotta sitten olkapäävaivainen Miro Kadmiry ajatteli että “viskelyt olivat tässä” — Nyt hän on ennätysmies ja pelaa Vaahteramaljasta

Steelers-pelinrakentaja Seth Petersin pelaaminen Vaahteramaljassa epävarmaa

11.9. 2018: Veikkausliigasta Vaahteraliigaan — Steelersin Pekka Utriainen hyödyntää pyöreän pallon parista saamiaan kokemuksia jenkkifutisvalmennuksessa

Finaalipaikan syötönkatkollaan varmistanut Santeri Inkinen: On Peters kunnossa tai ei, lähdemme voittamaan peliä

Roostersin otteluennakko

Steelersin otteluennakko

TeeDee-podcastin ennakko: Kun Roosters hyökkää

TeeDee-podcastin ennakko: Kun Steelers hyökkää

Vaahteramalja XL Roosters-Steelers Ratinan stadionilla Tampereella lauantaina 14.9. klo 16 alkaen. Osta liput tästä.

Viikonlopun koko ohjelman näet tästä.