Steelers-pelinrakentaja Seth Petersin pelaaminen Vaahteramaljassa epävarmaa

Kuopion Steelersin vaahteramaljaviikko ei ole alkanut parhaissa mahdollisissa tunnelmissa. Pelinrakentaja Seth Peters sai kolhun välieräottelun loppuhetkillä, ja päävalmentaja Pekka Utriaisen mukaan Petersin pelaaminen lauantain ottelussa on epävarmaa. Lisäksi takamies/potkaisija Markus Ojainvälin pelaaminen on epätodennäköistä välierässä tulleen loukkaantumisen takia.

Joukkueen kakkospelinrakentaja on Juho Väisänen, joka ei kuitenkaan ole pelannut eikä harjoitellut kauden aikana pelinrakentajan paikalla juuri lainkaan. Keskushyökkääjä Gerard Johnson pelasi pelinrakentajana alkukauden tappiollisessa Butchers-ottelussa kun Peters oli loukkaantuneena ja Väisänen sivussa kokoonpanosta perheenlisäyksen takia.

Johnson jäi perjantaina Wolverinesia vastaan vaatimattomille lukemille. Runkosarjassa eniten touchdowneja ja toiseksi eniten jaardeja juossut Johnson pääsi 21 juoksuyrityksellään vain 54 jaardia. Utriainen ei kuitenkaan syytä Johnsonia juoksupelin vaisuudesta.

— Emme osanneet blokata heidän fronttiaan vastaan, Utriainen sanoo Wolverinesin hyvin pelanneesta puolustuksesta.

— Se sotki juoksublokkimme. Teimme myös vääriä pelikutsuja, Utriainen myöntää.

Roosters-voitto takasi lopulta kotiedun

Kuopiolaisilla pelaavat toista kauttaan Vaahteraliigassa ja ovat menossa toista kertaa finaaliin Roostersia vastaan. Vuosi sitten Roosters oli parempi lukemin 44-14. Tällä kaudella Steelers on kaatanut Roostersin molemmissa joukkueiden kohtaamisessa. Utriainen myöntää, että avauskierroksen 57-41 -voitto oli iso asia.

— Emme edes pelanneet hyvin siinä pelissä, joten jotain jäi hampaankoloonkin. Se voitto takasi meille kotiedun välieriin.

Utriaisen mukaan joukkue ja sen valmennus ovat kehittyneet tulokaskaudesta.

— Vaatimustaso meillä on ollut korkealla jo kaudesta 2015 asti. Ottelutapahtuman ja yhteistyökumppaneiden osalta on menty eteenpäin, ja iso steppi on otettu sekä pelaajien että valmentajien osalta. Taktisella puolella X:issä ja O:ssa olemme kehittyneet ja olemme oppineet oppimaan.

— Omakin osaaminen kasvaa koko ajan ja muuttuu syvällisemmäksi.

— Olemme myös nuori joukkue, meillä on vain pari yli kolmekymppistä pelaajaa, Utriainen muistuttaa. Pelaajista hän nostaa esille muun muassa laitahyökkääjä Jaakko Paanasen, joka otti runkosarjassa kiinni 20 heittoa ja oli mukana myös nuorten EM-kisoissa.

— Kehitys tammikuusta tähän päivään on ollut mieletöntä, Utriainen kehuu. Myös toinen nuorten maajoukkuemies, kulmapuolustaja Iiro Pekkarinen saa suitsutusta.

— Hänellä on menossa vasta toinen kausi lajin parissa, Utriainen sanoo jo viime kaudella paljon pelanneesta nuorukaisesta.

Utriainen myös harmittelee Petteri Vilpposen kauden päättänyttä loukkaantumista.

— Hän tuli tällä kaudella peleissä siihen mitä treenit olivat jo aiemmin näyttäneet.

Syötönkatkoennätys

Viime kaudella Steelersin hyökkäys oli tehokas, mutta puolustus murheenkryyni koko kauden.

— Puolustuksemme on parantanut kokonaisuutena viime kaudesta. Alku oli hyvä, välillä synkkää mutta loppukaudesta meni taas paremmin.

Kuopiolaispuolustus poimi kauden aikana ennätysmäärän syötönkatkoja, 23.

— Suurin kunnia menee pelaajillemme, mutta aggressiivinen pelitapa tuo myös tilaisuuksia katkoihin.

Puolustuksestaan Utriainen nostaa esille vielä johtohahmo Donavan Haydenin. Toista kauttaan Savossa pelaava amerikkalainen teki liigan yhden kauden taklausennätyksen, oli ykkönen säkeissä ja aloituslinjan takana tehdyissä taklauksissa ja tuntuu ehtivän mukaan tilanteeseen kuin tilanteeseen.

— Hän pitää treeneissäkin vaatimustasoa korkealla ja on joukkueen liideri.

Hayden ja tukimies Mattias Eriksson ovat keränneet ison osan joukkueen taklauksista. Utriainen ei kuitenkaan allekirjoita sitä, että Steelersin puolustus olisi liikaa kaksikon varassa.

— Jonkunhan ne taklaukset on tehtävä. Puolustuksen linjalla pitäisi olla niitä enemmän, Utriainen sanoo.

Kolme vuotta sitten olkapäävaivainen Miro Kadmiry ajatteli että “viskelyt olivat tässä” — Nyt hän on ennätysmies ja pelaa Vaahteramaljasta

11.9. 2018: Veikkausliigasta Vaahteraliigaan — Steelersin Pekka Utriainen hyödyntää pyöreän pallon parista saamiaan kokemuksia jenkkifutisvalmennuksessa

TeeDee-podcastin ennakko: Kun Roosters hyökkää

TeeDee-podcastin ennakko: Kun Steelers hyökkää

Vaahteramalja XL Roosters-Steelers Ratinan stadionilla Tampereella lauantaina 14.9. klo 16 alkaen. Osta liput tästä.

Viikonlopun koko ohjelman näet tästä.

Wolverines-välierän ratkaissut Santeri Inkisen syötönkatko:

Santeri Inkisen syötönkatko vie Steelersin Vaahteramaljaan!

Santeri Inkisen syötönkatko vie Steelersin Vaahteramaljaan!

Julkaissut Amerikkalainen jalkapallo Perjantaina 6. syyskuuta 2019