Finaalipaikan syötönkatkollaan varmistanut Santeri Inkinen: On Peters kunnossa tai ei, lähdemme voittamaan peliä

— On hän kunnossa tai ei, lähdemme voittamaan peliä. Ei siitä ole stressattu mitään, ja asia ei ole näkynyt treeneissä, Steelersin kulmapuolustaja Santeri Inkinen sanoo vaahteramaljaviikon puheenaiheesta eli pelinrakentaja Seth Petersin pelikunnosta.

Hyvän kauden Steelers-paidassa jälleen pelannut Peters loukkaantui perjantaisen välierän loppuhetkillä, ja hänen pelikuntonsa selviää loppuviikon aikana. Peters ei ole harjoitellut joukkueen mukana.

Steelersin puolustus poimi runkosarjassa 23 syötönkatkoa, mikä on Vaahteraliigan uusi kausiennätys. Tärkein syötönkatko tuli kuitenkin Wolverines-välierän lopussa kun Inkinen ratkaisi ottelun katkaisemalla Robert Johnsonin kikkapelin päätteeksi kiskaiseman pitkän heiton.

— Meillä oli peitto 3, ja minulla syvä alue. Piti pitää ettei kukaan pääse selkäni taakse. Ensimmäisen heiton jälkeen Johnson lähti nopeasti rullaamaan, mitä hän ei ole aikaisemmin tehnyt ja tiesin että nyt tulee jotain erikoista. Sitten piti vain mennä aggressiivisesti palloon, Inkinen kertaa tilannetta. Näet sen alla olevasta videosta.

Santeri Inkisen syötönkatko vie Steelersin Vaahteramaljaan!

Santeri Inkisen syötönkatko vie Steelersin Vaahteramaljaan!

Julkaissut Amerikkalainen jalkapallo Perjantaina 6. syyskuuta 2019

Inkinen siirtyi Kuopioon viime kaudeksi kahden Saksan pääsarjassa vietetyn kauden jälkeen. Lappeenrannan Rajaritareiden kasvatti ei myönnä savolaistuneensa, vaikka asuukin nykyään Kuopiossa ja puoliso on savolainen.

— Siihen vedän rajan, Inkinen naurahtaa.

— Suku on Etelä- ja Pohjois-Karjalasta.

Maajoukkueen runkomiehiin kuuluva Inkinen on ollut joukkueelleen myös paljon muuta kuin yksi puolustuksen avainpelaajista.

— Ero Saksaan on siinä, että siellä vain pelasin. Nyt olen mukana seuran markkinointitiimissä ja jeesannut muutenkin taustoilla. Talvella järjestin laitamainostemme käytännön toteutuksen, Inkinen kertoo.

Joukkueen arjessa pelaajamäärä on merkittävä ero Inkisen Dresden- ja Frankfurt-kausiin verrattuna.

— Saksassa meillä oli scouttitiimit erikseen, pelaajamassaa siellä on vain enemmän. Mutta meillä on otettu siitä meidän pelaajamäärästämme kyllä tehot irti.

Santeri Inkinen Frankfurt Universen paidassa. Kuva: C-sportpics

Nuoren joukkueen toinen kausi Vaahteraliigassa on myös tuonut odotettua kehitystä.

— Vaatimustaso on ollut kova, ja se on johtanut kehitykseen. Tällä kaudella filmin katsomisen hyöty on ymmärretty ja pelin opiskelu on ollut aiempaa parempaa. Inkinen kehuu myös kesken viime kauden puolustuksen koordinaattoriksi tulleen Petri Pellisen kehittymistä. Myös Inkiseltä irtoaa kehuja puolustuksen johtohahmo Donavan Haydenille.

— En ole nähnyt montaa samanlaista urheilijaa. On ainutlaatuista millaiset vaistot hänellä on pallon perään. Junnujen kannattaa seurata ja oppia Haydenilta millainen moottori hänellä on, Inkinen sanoo liigan taklausennätyksen rikkoneesta amerikkalaisvahvistuksesta.

Inkisen kommentit Roostersin heittohyökkäyksen avainpelaajista:

Miro Kadmiry: Arvostan korkealle. Miro on salakavala omien juoksujensa kanssa. Hän tajuaa milloin juosta eikä pakota niitä. Mikko Koikkalainen iso osa että Miro on hyvässä paikassa, ja Mirolle kutsutaan hänelle sopivia pelejä.  Ei näin hyvä kausi täysin yllätyksenä tullut.

Nnamdi Agude: Aina mismatch meille, meillä ei ole yhtä isoa kulmapuolustajaa laittaa häntä vastaan. Mutta uskon että saamme pidettyä hänet. Crocodiles-peli (Agudella 3 kiinniottoa ja 16 jaardia) on katsottu. Mutta siinä Mirolla oli parempia lukuja joten hän käytti ne.

Adam Connette: Vaarallisin Roostersin hyökkäyspelaaja. Pitää pystyä matchaamaan tarkasti. Mitä vähemmän hän saa palloa, sitä parempi meille.

Alexander Wasiljeff: Roostersin väki sanoo että hän jää pimentoon ja saa vähemmän huomiota, mutta hän on vaarallinen ja aliarvostettu. Tykkään miten hän pelaa. Jos tuplaamme jenkkejä niin Wasiljeff jää silloin enemmän 1 vastaan 1 -tilanteisiin jotka pitää hoitaa.

Kolme vuotta sitten olkapäävaivainen Miro Kadmiry ajatteli että “viskelyt olivat tässä” — Nyt hän on ennätysmies ja pelaa Vaahteramaljasta

Steelers-pelinrakentaja Seth Petersin pelaaminen Vaahteramaljassa epävarmaa

11.9. 2018: Veikkausliigasta Vaahteraliigaan — Steelersin Pekka Utriainen hyödyntää pyöreän pallon parista saamiaan kokemuksia jenkkifutisvalmennuksessa

TeeDee-podcastin ennakko: Kun Roosters hyökkää

TeeDee-podcastin ennakko: Kun Steelers hyökkää

Vaahteramalja XL Roosters-Steelers Ratinan stadionilla Tampereella lauantaina 14.9. klo 16 alkaen. Osta liput tästä.

Viikonlopun koko ohjelman näet tästä.