Steelersin Pekka Utriaisesta Pohjois-Savon vuoden valmentaja.

Kuopio Steelersin Vaahteraliigan mestaruuteen valmentanut Pekka Utriainen palkittiin Pohjois-Savon vuoden valmentajana Itsenäisyyspäivän Pohjois-Savon Urheilugaalassa. Utriainen palkittiin samalla valinnalla myös vuonna 2018.

Pekka Utriainen on kerännyt syksyn aikana Vaahteramaljan ohella huomiointeja menestyksekkäästä työstään. Itsenäisyspäivänä julkaistun Pohjois-Savon vuoden valmentajanimityksen ohella Utriainen nimettiin aiemmin viikolla kansainvälisellä The Podyum-verkkosivustolla ”Europe’s General Manager of the year”-tittelillä. Valinnalla haluttiin huomioida Utriainen  panos poikkeuksellisen tasokkaan voittavan joukkueen rakentamisesta aikana, jolloin pelaajien liikkuttaminen ja ylipäätänsä signaaminen on ollut Euroopassa haasteellista.

Suomalaisessa amerikkalaisessa jalkapallossa lajin ulkopuoliset huomioinnit ovat ollee viime vuosina vähissä.  Utriaisella on aiemmin kertonut asenteestaan, jolla mestaruuteen on päädytty.

”Me ollaan amatöörilaji, ollaan varmasti sitä vielä pitkään, mutta ammattimaisesti tätä voi tehdä jo nyt”

Utriainen haluaa palkintosateessaan nostaa esille myös joukkueen panosta onnistumisiin.

-On ilman muuta suuren suuri kunnia tulla valituksi koko Pohjois-savon vuoden valmentajaksi. Täällä urheillaan ja pelataan ihan huipputasolla oikeastaan kaikissa mahdollisissa lajeissa, joten (toistaiseksi) pienehkön lajin edustajana nämä lämmittää aina mieltä, erityisesti koko meidän seuran ja koko lajikentän puolesta.

Huomio ja arvostus on nyt jo hetken aikaa kiinnittynyt vahvasti minuun, mutta ei kolmea perättäistä Vaahteramaljapaikkaa ja nyt mestaruutta tee kukaan yksin. Meillä on varmasti jenkkifutiksen mittareilla ihan huipputason tiimi kasassa, paitsi kentällä niin myös ja oikeastaan erityisesti sen ulkopuolella.

Steelers juhlii ensi kesänä 30-vuotista taivaltaan, uskon ja toivon että siihen kauteen lähdetään taas entistä laajemmin koko alueen ihmisten, yhteisöjen ja yritysten tukemana. Jefu on täällä mualiman navalla iso juttu.

Kuva: Jari Turunen

Katso myös Pekka Utriaisen hieno henkilöhaastattelu Vaahteramalja XLI:tä edeltävältä illalta, haastattelijana Tomi Tiilikainen.