Kolme täydennystä Wolverinesin liigamiehistöön

Helsinki Wolverines on solminut pelaajasopimukset kaudelle 2021 Asko Mäntymäen (FB), Juuso Alakosken (WR) ja Santeri Alijärven  (DL) kanssa.

Viime kauden hopeajoukkue Wolverines muuttaa hyökkäyksensä dynamiikkaa pelinrakentajan vaihtumisen myötä. Kaudella 2021 QB:n paikalla pelaava Ryan Sample on pelityyliltään lähempänä ”taskusta” heittävää pelinrakentajaa kuin edeltäjänsä ja nyt kokoonpanoa muokautetaan sen mukaiseksi. Ensimmäinen lisäpalanen QB:n suojauksessa on kokenut Asko Mäntymäki, jonka tehtävänä tulee olemaan blokkaavan keskushyökkääjän tai sisemmän laitahyökkääjän rooli. Mäntymäki on urallaan edustanut Tampere Saintsia,  Seinäjoki Crocodilesia ja Hämeenlinna Huskiesia.

-Fiilikset on innostuneet Wolverinesiin siirtymisestä. Mattingly on tuttu valmentaja Seinäjoelta, joten oli helppo hypätä kelkkaan mukaan. Meillä on kilpailukykyinen joukkue ja laadukas suomirunko. Treeneissä on väkeä reilusti, joka helpottaa reenaamista ja kasvattaa kilpailua. Nuoria pelaajia on paljon mukana. Leivoja vaikuttaa pätevältä hyökkäyksen käskyttäjältä – ainoat mielikuvat itselläni ovat olleet hänestä ruudun välityksellä, mutta eipä hän samanlainen kylähullu sitten olekaan treeneissä. 

Päävalmentaja Michael Mattingly on iloinen vanhan tutun saamisesta joukkueeseensa:

-Olen valmentanut Askoa viimeksi Seinäjoella ja olen iloinen, että pääsemme taas työskentelemään yhdessä. Hänestä on paljon apua hyökkäyksen puolella, sillä hän laittaa itsensä täysillä likoon. Hän on myös loistava tiimipelaaja. Askon kokemus Vaahteraliigakentillä auttaa varmasti nuorempia pelaajia menestymään ja tuo myös asennetta hyökkäykseemme.

Asko Mäntymäki on tottunut blokkaavaan rooliin uransa aikana (Kuva Jari Turunen)

Juuso Alakoski haluaa palata tasolleen

Juuso Alakoski on hieno esimerkki jenkkifutiksessa menestyksellä pelaavasta ns. late-entry pelaajasta. Potkupalloa maalivahtina 17-vuotiaaksi saakka pelannut Alakoski nousi mukaan nuorten jenkkifutismaajoukkueeseen nopeasti lajivaihdoksensa jälkeen.  Nuorten PM-kisojen ja EM-karsintojen ohella lahjakas Alakoski valittiin miesten maajoukkueen Ruotsi-ottelun miehistöön kauden 2017 päätteeksi.  Vuoden 2018 EM-kisat laiturilta jäivät väliin loukkaantumisen takia.

Vaahteraliigaan hyvänäppinen laituri ponnahti alun perin Hämeenlinna Huskiesin pronssimiehistössä. Kausilla 2018 ja 2019 Alakoski edusti Tampere Saintsia ylimmällä sarjatasolla. Koronakaudella 2020 Alakoski pelasi Porvoo Butchersin mustapaitaisessa miehistössä, ollen joukkueensa kolmanneksi paras kiinniottaja.

Wolverines-tiedotteessa Alakoski kertoo motivaationsa olevan korkealla tasolla uudessa seurassaan:

-Hyvät fiilikset Wolvoihin liittymisestä kaikin puolin. Michaelin kanssa olen jo muutaman vuoden jutellut, että pääsisin pelaamaan hänen joukkueeseensa. Nyt se tilanne aukeni ja tartuin siihen kiinni. Joukkueeseen liittymistä auttoi suuresti vanhat Huskies-ajan pelikaverit Asko ja Santeri. Askon kanssa meidän piti pelata jo viime vuonna taas yhdessä Tampereella, mutta Porvoon tarjottua liigapaikkaa siirryin sinne.

Henkilökohtaisena tavoitteena on palata samalle tasolle kuin ensimmäisellä liigakaudella Huskiesissa – sitä kautta myös auttaa joukkuetta mahdollisimman pitkälle, aina maljaan asti.

Coach Mattinglyn mukaan Alakoski tuo syvyyttä joukkueen laitahyökkääjäosastolle ja lisää mahdollisuuksia potkupeleissä.

Santeri Alijärvi palaa Wolverinesiin

Santeri Alijärvi pelasi aiemmin Helsinki Wolverinesissa kaudella 2019, jolloin pelimäärä jäi viiteen. Kuten muutkin juuri Wolvoihin signanneet, myös Alijärvellä löytyy peliuraa Hämeenlinnan Huskiesin rivestä. Viiden Huskies-kauden jälkeen Alijärvi pelasi kauden 2018 East City Giantsin divarimiehistössä. Alijärvi kertoo Wolverines-tiedotteessa motiiveistaan palata Wolverines-paitaan:

-Päätös Wolverinesiin tulemisesta syntyi pikkuhiljaa syksyn edetessä. Askon jatkuva hiillostus ja painostus varmasti edesauttoi asiaa. Treeneissä on ollut hyvä meininki ja tempo päällä. Coach Mattingly ja muu valmennusryhmä on tehnyt todella hyvää työtä treenien suunnittelussa.

Päävalmentaja Mattingly on vakuuttunut avointen harjoitusten kokemuksen perusteella Alijärven osaamisesta pelipaikallaan. Valmentaja näkee Alijärvellä olevan tulevalla kaudella suuri rooli vastustajan pelinrakentajan metsästyksessä puolustuksen linjasta käsin.

Lähde: Wolverines

Kuvat: Jari Turunen

Katso myös Juuso Alakosken Ruutu+ haastattelu kaudelta 2017