Steelersille nuori yhdysvaltalaistukimies

Kuopio Steelers julkaisi kovan vahvistuksen puolustuksensa. Yhdysvaltalainen Maurice Wright Jr. vahvistaa savolaisjoukkuetta kaudella 2021.

Kuopio Steelersin vaahteraliigajoukkueen puolustuksen yhdysvaltalaiskiinnitys tulevalle kaudelle 2021 on Northwestern Oklahoma Statessa (NCAA 2-divisioona) yliopistouransa pelannut tukimies Maurice Wright Jr.  22-vuotias pelaaja on uransa aikana vieraillut myös keskushyökkääjän tehtävissä.  Viimeisellä yliopistokaudellaan Wright oli koko NCAA kakkosdivisioonan kolmanneksi ahkerin taklaaja (131kpl) ja hänet valittiin myös AP All American joukkueeseen.

Vaahteraliigan mestaruuden kaudella 2020 voittaneen Steelersin viime kauden menestyksen yksi kulmakivistä oli joukkueen puolustuksen kivenkova tukimieskolmikko Wentland-King-Radji.  Kolmikosta ainoastaan Radji on solminut tähän mennessä jatkosopimuksen savolaisjoukkueen kanssa. Wright Jr:lla on haastava rooli astua saappaisiin, joissa on edellisillä kausilla astellut AJ Wentlandin ja Donavan Hayden kaltaisia huipputukimiehiä.

Nuori yhdysvaltalaistukimies kuuluu pelaajien ikäryhmään, joiden kohtaloksi ammattilaisuran osalta koitui koronarajoitukset Yhdysvalloissa.  Pelaajat, jotka eivät tulleet suoraan valituiksi NFL:n draftissa, eivät saaneet mahdollisuutta esitellä taitojaan muissa karsintatilaisuuksissa normaaliin tapaan. Tuttu tarina useamman kaudeksi 2021 Eurooppaan suuntaavan pelaajan osalla.

Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen uskoo itsevarmasti tuoreen värväyksensä menestymisen mahdollisuuksiin:

-Maurice tulee olemaan yksi Vaahteraliigan parhaista puolustajista ja jatkaa näin meidän aiempien vuosien vahvaa amerikkalais- tukimiesten linjaa. Nuori mies on paitsi huikea taklaaja tukimiehen paikalta, mutta myös monipuolinen, moderni puolustaja, joka on huomioitava paitsi juoksu, myös heittopeleissä. Pelifilmin lisäksi minuun teki vaikutuksen myös ne tiedot mitä muualta saatiin ja omat keskustelut herran kanssa – Maurice on positiivinen johtaja, joka vaatii itseltään aina vielä enemmän kuin muilta. Skandinaavisiakin kytköksiä löytyy, hänen puolisollaan on ruotsalaisia sukujuuria, joten kulttuurishokkia ei ole odotettavissa.

Steelers-tiedotteessa Wright Jr. kertoo tyypilliseen yhdysvaltalaiseen tapaan odottavan voittavansa Vaahteramaljan ja tuovan joukkueelle paljon voittoja. Yhdysvaltalaisella Drafts Diamonds-sivulla  hän kuvailee rooliaan kentällä näin:

-I can be a playmaker and leader that leads by action. I can make big plays in a Linebacker or Hybrid position.

Wright Jr on jo toinen yhdysvaltalaispelaaja, jonka kanssa mestarijoukkue Steelers on solminut pelaajasopimuksen kaudelle 2021. Pelinrakentajan paikalle aiemmin värvätty Joey Bradleylla on yhdysvaltain passin lisäksi Irlannin passi, joten hän ei kuormita joukkueen kolmen jenkin kiintiötä.  Ennen tänään julkistetua yhdysvaltalaistukimiestä Steelersin rosteriin on kirjattu tukimiehen paikalle offseason-rosteriin  Toni Tuppurainen, Kalle Seppänen, Oskari Lindroos ja Eemeli Linnilä.

Lähde:  Steelers

Kuva:  Oklahoma State Rangers

Katso myös Maurice Wright Jr high lights-video