Sam Dickey Wasa Royalsiin tukimieheksi

Wasa Royals julkaisi lauantaina solmineensa kautta 2021 koskevan pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Sam Dickeyn kanssa.  Dickey pelasi yliopistouransa USA;ssa 3. divisioonan Kenyon Collegessa.

Juuri yliopistostaan valmistunut Dickey saa ensikokemuksensa eurooppalaiseen jenkkifutikseen tulevana kesänä Vaahteraliigassa. 22-vuotias tukimies on pelannut jenkkifutista jo 14 kauden ajan, mutta harrastanut ohessa painonnostoa sekä painia. Yliopistouransa 28 pelissä Dickey onnistui taklauksissaan peräti 250 kertaa ja ehti säkittämään pelinrakentajan 11 kertaa.

Yhdysvaltalainen on pelannut pääosin tukimiehen paikalla, mutta liikkuvuus joustaa myös takakentän rooleihin ja valmiutta on myös kahden suunnan pelaamiseen. Dickey kertoo Europlayers-profiilissaan olevansa hyvä blokkaamaan joten myös TE;n ja FB:n roolit sopivat hänelle tarpeen mukaan.

Royals-päävalmentaja John Booker kertoo tuoreesta värväyksestä Royalsin verkkosivuilla:

– Sam on hyvin positiivinen persoona, joka auttaa meitä sekä kentällä että sen ulkopuolella pelaajien kehittymisessä. Kentällä hän on erittäin atleettinen, ja hänenlaistaan roolipelaajaa olemme etsineet. Hänen persoonansa sopii hyvin meidän kulttuuriimme ja odotamme innolla, että Sam liittyy preseasoniksi joukkueeseemme

Royals-tiedotteen mukaan Dickeyn houkutteli miehelle sopiva pelipaikka sekä ammattimainen toimintakulttuuri.

– Päätin tulla Royalsiin, koska HC Bookerin kanssa keskusteltu pelipaikka oli täydellinen omalle osaamiselleni. Olen sen lisäksi erittäin innostunut siitä, miten ammattimaisesti Royals-organisaatio toimii. Keskusteluni Martti Kassin ja Bookerin kanssa olivat molemmat todella mielekkäitä ja tunsin heti, että sopisin varmasti mukaan Royalsiin.

Sam Dickey liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen jo offseason-kauden aikana. Hän o järjestyksessä toinen yhdysvaltalaispelaaja, jonka vaasalaiset ovat hankkineet rosteriinsa. Pelinrakentaja Brandon Gwinnerin sopimus julkaistiin jo aiemmin ja mies harjoittelee jo joukkueensa kanssa Vaasassa.

Ennen Dickeyn värväämistä Royalsin rosteriin oli kirjattu tukimiehen paikalle  Jere Haapamäki, Niko Mäenpää, Leevi Rinne, Lamin Latikka ja Aleksi Majaniemi.

Lähde: Royals

Kuva: Kenyon College

Klikkaa TÄSTÄ  Dickeyn seniorivuoden higlights videoon