Steelers otti varmat pisteet kauden viimeisessä kotipelissään

Väinölänniemen torstainen vaahteraliigakamppailu ei jätä historiankirjoihin suuria muistoja. Steelers oli ylivoimainen kukistaessaan Helsinki Wolverinesin murskaavin lukemin 67–00 (48-0).

Vaahteraliigan 13. kierroksen ensimmäisen pelin ennakkoasetelmat olivat varsin selvät. Pitkälle vierasmatkalle lähtenyt Helsinki Wolverines oli hävinnyt kaikki kauden aiemmat ottelunsa eikä tälläkään kertaa linja-autoon pystytty pakkaamaan parasta mahdollista miehistöä.

Steelersille kauden viimeinen kotipeli on tilaisuus kasvattaa itseluottamusta ja karsia kammottavat virheet minimiin.  Kotijoukkue onnistui osin ensimmäisessä, mutta rangaistuksia ropisi kuopiolaisille jälleen kerran luvattoman paljon. Torstain saldona Steelersilla 11 keltaista lippua ja 85 pakitettua jaardia. Mainittakoon, että rangaistuskilpailussa Wolverines vei torstaina voiton 12 rangaistuksella ja 129 miinusjaardilla niistä.

Pelit hävitään linjoissa

Torstain vaahteraliigapeli näytti havainnollisesti, mitä tarkoittaa väite pelien voittamisesta ja häviämisestä linjassa. Wolverines marssitti Väinölänniemen kentälle vahvasti varamiehisen linjakokoonpanon molemmin puolin palloa, ja se näkyi. Helsinkiläisten pelinrakentaja Rasmus Laalon luulisi olevan Vaahteraliigan eniten pahoinpidelty QB. Jälleen kerran kuin ihmeen kautta Laalo onnistui kuitenkin selviytymään pelistä vain kertaalleen taklattuna ja säilytti häkellyttävän asemansa liigan vähiten säkitettynä avaavana pelinrakentajana.

Muutoin helsinkiläisten juhlat jäivät vähiin Vänärillä. Joukkue menetti pallon vastustajalle kolme kertaa pelin ensimmäisellä neljänneksellä ja 12 peliminuutin jälkeen ottelu oli käytännössä taputeltu lukemissa 20-0.

Vierasjoukkueen torstain parasta antia oli laitahyökkääjä Kevin Adamsin kopit. Yhdysvaltalainen nappasi pelinrakentaja Laalon heiton kiinni 11 kertaa ja keräsi niillä 94 jaardia. 11 koppia sivuaa kuluvan vaahteraliigakauden suurinta yhden ottelun kiinniottomäärää.

Ottelun jälkeen liigan ottelukohtaisten kiinniottojen tilastokärkenä vaahteraliigassa oleva Adams kertoi kauden olleen tähän mennessä rankka, mutta odottaa vielä viimeistä peliä, jossa vastaan asettuu paikallisvastustaja Roosters.

Urjansson heitti neljä touchdownia

Kuopio Steelersille voitto oli torstaina joukkueen päätavoitteena ja jalkaa löysättiin kaasulta vasta pelin kolmannen neljänneksen päätteeksi. Erinomainen uutinen Steelers-valmennukselle oli pelinrakentaja Ambro Urjanssonin ja jenkkilaituri DeShon Williamsin yhteispelin löytyminen.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan palkinnon pokannut Urjansson heitti neljä touchdownia ja 174 jaardia. Touchdowneista kaksi oli Williamsin käsialaa. Pelin luonnetta kuvasi hyvin Williamsin eteneminen kiinniottonsa jälkeen piittaamatta useammasta kiinni roikkuvasta itseään huomattavasti pienikokoisemmasta Wolverines-puolustajasta. Nuoret helsinkiläispuolustajat saivat tuntumaa, miltä tuntuu olla NFL-leirillä pelanneen laiturin reppuselässä.

Suurinumeroisesta voitosta huolimatta Steelrsin peli ei häikäissyt katsojiaan. Mielenkiintoisia yksityiskohtia illassa olivat mm. liigan taklaustilastoa johtavan Akileis Leroyn juoksut.  Yhdysvaltalaistukimiehen tuntumaa pallon kantamiseen tarvitsee toki harjoitella tosi tilanteessa, mutta torstain jälkeen tulevat vastustajat ovat tietoisia miehen kyvyistä. Leroyn nimiin kirjattiin torstaina yksi juosten tehty TD ja yksi syötönkatkosta palautettu touchdown.

Ottelun jälkeen Ambro Urjansson oli silmin nähden helpottuneen oloinen voitetun pelin päätteeksi:

 

Ottelun data ja statistiikka:  17.8.2023 18:30 Steelers – Wolverines, Vaahteraliiga – Jenkkifutis tulospalvelu

Arkistokuva: Jari Turunen